URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2017, 18:38

Sănătatea, pe mâna hoţilor: Fostul şef al CNAS, Lucian Duţă, acuzat de DNA de o mită 8,6 milioane euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă este acuzat de DNA că a luat mită nu mai puțin de 8,6 milioane de euro. El a fost pus marţi sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 4,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis presei, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie susţin că între 2010 şi 2012, Lucian Duţă a primit în mai multe tranşe, în total 8,6 milioane de euro de la două firme care activează în domeniul IT.

"În perioada 2010 - 2012, inculpatul Duţă Nicolae Lucian, în calitate de  preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, având atribuţii de ordonator de credite, a pretins şi primit, în mod repetat, de la reprezentanţii a două firme de software, foloase necuvenite pentru a asigura semnarea şi derularea în bune condiţii a unor contracte/acte adiţionale încheiate de instituţia pe care o reprezenta cu societăţile respective", arată comunicatul DNA.

Duţă este acuzat că a primit, în tranşe, câte 5 milioane de euro, 2,4 milioane de euro, 200.000 de euro şi 1 milion de euro, sume de bani au fost primite de cele mai multe ori în numerar sau prin virament în contul unei firme pe care în fapt o controla fostul şef al CNAS.

"Din sumele de bani virate în contul firmei controlate de Duţă Nicolae Lucian au fost efectuate o serie de plăţi în favoarea acestuia, spre exemplu: contravaloarea unor bilete de avion, cazare la alte hoteluri din ţară şi străinătate, precum şi plăţi pentru achiziţionarea un teren în mun. Bucureşti, într-o zonă rezidenţială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizaţie de construire pentru P+4", arată comunicatul DNA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Totul pe mana hotilor.
"Catelus cu parul cret, Fura rata din cotet. El se jura ca nu fura Si l-am prins cu rata-n gura " Si cu toate aceste pe ei(parlamentatri,guvernanti,politicieni) ii doare-n p..la. De ce oare ? Pt. ca ei au furat mil de euroi si ii intereseaza doar legi care sa-i scape de puscarie si inca odata ii doare-n p..la de cei care iau votat si cei cu venituri de sub 1000 lei/luna. Clar ?
Postat 05 Aprilie 2017, 10:39 de Ducustrigacucu
Somn usor natie romana !
Dormiti linistiti ! Dracnea&comp. lucreaza pentru el !! V-a fi ierta caci cu totii isi fac legi pentru ei si familiile lor ! Au liber la a angaja desteptii lor ( nu prostii nostril ) si in curand isi vor da liber la furat !! Asa ca SOMN USOR NATIE romana !! Ai liderii pe care ii meriti !!!
Postat 05 Aprilie 2017, 10:01 de scortosul
Cine l-a facut om mare ?
Bine, da' cine l-a pus sef acolo la CAS nu stia / nu stiau ce fel de "poama " e individul asta ?! Nu stiau pe naiba pe naiba. Mai au de gand sa ne vanda multe gogosi in continuare baietii cu ochi albastri ... ?
Postat 04 Aprilie 2017, 22:06 de SM
$$$$$$
Asta da spaga merită să facă 2,3 ani pușcărie sau poate doar cu suspendare ,acuma dacă atâta era spaga ganditiva cât erau contractele Aici sunt bani dumneavoastră .
Postat 04 Aprilie 2017, 19:57 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON