URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2016, 18:18

Dacian Cioloş, primul mesaj după alegeri: "Şi absenteismul este o alegere"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Dacian Cioloş a transmis luni, în primul mesaj de după alegerile din 11 decembrie, că ar fi vrut să poată mulţumi mai multor români, îndeosebi tineri, că au participat la vot şi că speră că ''vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună''.

Şi absenteismul este o alegere

''Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă. Mărturisesc că m-aş fi bucurat să pot mulţumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot şi să fi asigurat o mai mare reprezentare şi legitimitate scrutinului de ieri. Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei'', a scris şeful Executivului pe Facebook.

El a subliniat că respectă opţiunea politică a fiecăruia, ca esenţă a spiritului democratic.

''Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână ţara în care legea şi oamenii să fie respectaţi, în care libertăţile şi valorile fundamentale să fie garantate şi promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească şi nu să ne dezbine. Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă'', a adăugat Cioloş.

Vinovat: Cioloş!

Şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, a declarat, luni, că dacă premierul Dacian Cioloş intra în campanie acum trei săptămâni şi avea o poziţie clară, PNL obţinea un rezultat mult mai bun.

“Dacă, înainte cu două săptămâni, Cioloş îşi definea clar poziţia şi intra în campania electorală, PNL avea 38% şi PSD sub 38%”, a declarat Gheorghe Falcă pentru Gandul.info.

După cum se ştie, PNL a reuşit să obţină aproape 20 de procente la alegerile parlamentare desfăşurate duminică, adică mai puţin de jumătate faţă de rezultatul obţinut de PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ET SI TU N'EXISTAIT PAS..
Plecarea la Brussels ( comme on dit en francais ) e si ea o alegere ! PA !
Postat 12 Decembrie 2016, 21:28 de TDS
Cine a venit la vot ?
Cui ii pasa de vot ?Cei ce au nevoi ,care au rate ,carora le pasa de cine iese si le da o speranta intr-un viitor mai bun . Restul !? Indolentii si au de toate ,de-ar fi asa !Dar la vot nu vin .
Postat 12 Decembrie 2016, 19:24 de PETREI
esecul e esec!
Ce o mai tot dam cu absenteism si cu Ciolos implicat prea tarziu! Vina nu e nici a lui Ciolos si nici a absentilor scarbiti de actuala clasa politica. PNL ca alternativa la ciuma rosie, nu a dovedit nimic, ba din contra..
Postat 12 Decembrie 2016, 19:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON