URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2012, 12:55

Cum îşi tratează fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea familia: Cristi Danileţ, dat în judecată de părinţi, pentru pensie de întreţinere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magistratul Cristi Danileţ, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea şi în prezent membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost dat în judecată de părinţii săi pentru plata unei pensii de întreţinere. 

Dezvăluirile au fost făcute miercuri seară, de Mihai Gâdea, la emisiunea "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3. Jurnalistul a citat o soluţie dată de instanţă pe numele lui Danileţ.

Conform sursei citate, părinţii magistratului "nu au venituri şi se află la limita supravieţuirii". "Trăiesc de pe o zi pe alta, iar decizia de a-şi da fiul în judecată, pentru a obţine un venit minim, arată faptul că nepăsarea celui pe care l-au crescut i-a afectat extrem de mult", scrie sursa citată.

Potrivit unei hotărâri dată de judecătoria din Vatra Dornei, în 2009, instanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanţii Danileţ Ioan şi Danileţ Elena. O primă soluţie chiar îl obliga "pe pârâtul Danileţ Vasilică-Cristi la plata în favoarea fiecărui reclamant a sumei de 748 lei lunar cu titlu de pensie de întreţinere reprezentând 1/6 din venitul net realizat lunar, începând cu data introducerii prezentei cereri de chemare în judecată - 19.01.2009 şi până la încetarea stării de nevoie". E drept, documentul specifica însă dreptul la recurs.

Fost vicepreşedinte al Judecătoriei orădene, judecătorul Cristi Danileţ, a fost cunoscut ca un "rebel" care s-a dovedit de-a lungul anilor intransigent cu corupţii, a obţinut un loc în CSM, după ce a candidat în echipă.

Judecătorul Cristi Danileţ are 37 de ani şi o vechime în magistratură de 14 ani. A început la Judecătoria Vatra Dornei, de unde, după examenul de definitivat, s-a mutat la Judecătoria Cluj Napoca, iar în urmă cu 8 ani a fost promovat la Tribunalul Cluj. În perioada 2005-2007 a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, pe funcţia de consilier al ministrului de atunci, Monica Macovei, iar în 2007, odată cu plecarea din funcţie a lui Macovei, Danileţ şi-a înaintat demisia şi s-a întors la Cluj de unde, mai apoi, în 2009, s-a mutat la Oradea, după ce a câştigat concursul pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Rusinea magistratilor din Romania.
Cuplul Macovei-Danilet un exemplu de rautate si cinism care depaseste puterea de intelegere a unui om normal.Macovei-Danilet-rusinea magistratilor din Romania.
Postat 01 Septembrie 2012, 10:36 de Apolitic.
oo sa zica ca are loc cu suspendarea dar caracterul ramane oricum:))
asat e parazitismul fortata pe care politica o numeste Democratie in scopul sacrifiicarii si disparitiei unei natii dar ei reprezinta JUSTITIA, orice criminal reprezinta justitia!!! ce mai e de spus , suntem o natie DISTRUSA RAU ca moralitate.La cum arta OM bun ne este asta e VIZIBIL ca si BASESCU,EBA arata GROTESC de scarbos.Poate sa aiba banii ca om e un zeroo=mort in viata :))) nu l as dori ca barbat mai bine il omor decat sa ma atinga dar ca OM :))) sunt lucruri pentru care viata nu te pregateste din contra iti fac rau.
Postat 01 Septembrie 2012, 07:42 de un terminat
@B
Chiar asa te mira salarul de 9000 lei pe 2009? Pai uita-te la salariile sorboneilor, si vei vedea ca cel putin 100 castiga cel putin tot atat fara sa faca nimic! Adica sa vanda si sa cumpere examene, titluri si sa toace banii pe niste proiecte neinfaptuite. Cel putin Danilet asta, asa cum il prezentati, e clar ca s-a ridicat pe picioarele si pe meritul sau. Dupa leprele de parinti care n-au reusit sa munceasca nici pe vrmea lui Ceasca cat sa primeasca si ei o pensie amarata, care sunt in stare sa-si dea in judecata propriul copil, e mare minune ca asta a reusit sa castige banii astia si nu a ajuns un asistat social ca ma-sa si tac-su!
Postat 31 August 2012, 23:07 de PC
Salar de 9000 lei in 2009 ?!
(748*2)*6 = 8976 lei ... atat castiga domnul judecator Danilet in 209 !?
Postat 31 August 2012, 14:24 de B
nu e
@ nu e singurul: asta nu e viata privata! in momentul in care parintii l-au dat in judecata pentru ca nu le asigura intretinerea, chestiunea a devenit PUBLICA! si vorbeste despre "moralitatea"acestui magistrat! ori in statutul magistratilor se vorbeste si despren integritatea morala. PS ajuns in sala mai devreme decat trebuia am asistat la Oradea si la cateva cauze judecate de danilet! s-a apucat sa faca glume cu arestatii din boxa! DE CE? ce comportament este acesta?
Postat 31 August 2012, 11:13 de TDS
foarte bine ca ii trateaza asa! sunt ca si el :)))
nu ne intereseaza viata lui privata ne intereseaza pe ce chetuim banul public nu ce face el cu ma sa si taica suu, sa i OMOARE e LIBER sa o faca daca vrea :)) !
Postat 31 August 2012, 11:07 de nu e singurul
labe1
@luky: deocamdata antena3 este cel mai tare post din Romania(si nu de Stiri!). De unde ai vrea sa preia? de la "labe1"?
Postat 31 August 2012, 10:50 de TDS
bh3
rau a ajuns bihorel,sa preia de la antena trei tot ce propaga prin gurile de canal a lui Gidea,Ciutacu si Badea,deveniti din ce in ce mai mici spijinind personaje ca Varanul s clica lui
Postat 31 August 2012, 10:44 de luky
@ardelean
Se pare mah, ciine ca si tu esti din aceiasi stofa, ca si idolul tau sau idiotul tau!Asta numesti curaj? Este dementa, mah kkt-ule pedelist! O fi pivniceasa o oaie proasta, dar are un nume predestinat si sper sa-i puna pe toti banditii astia la PIVNITA, la pastrare sa nu se imputa mai mult. Daca esti asa prost, poti sa te alaturi si tu...Auzi?! crescut si hranit de macavei? Cu limbi? Sau i-a dat tzitza imbitata de alcool, ca numa' paru' i-a crescut dobitocului ca unui neaderthal!
Postat 30 August 2012, 22:41 de citizen
un caine contra usl! excelent, viitorul suna bine!
mai adormitilor, omul asta va ajunge mare in tara asta, are toate calitatile si tupeul necesare! faptul ca parintii il dau in judecata este doar pentru imagine si cu anumite avantaje recirpoce, nu fiti ipocriti si orbi! minunat este faptul ca si-a pus ochii pe seniora mona pivniceru si cred ca nu se lasa pana nu o ingramadeste ca pe o oaie proasta ce este! danilet este crescut si hranit de macovei, deci materialul este din cea mai buna calitate! felicitari pentru curaj si bafta in lupta cu usl-ul perfid si putred intelectual si moral!
Postat 30 August 2012, 22:29 de ardelean
bravo oradean!
Subscriu la ce ai zis! Boi tre' sa stea in jug si sa behaie, nu sa fie postaci! Normal ca Bihoreanu a trebuit sa scrie de unde a preluat stirea, dat fiind faptul ca e vorba de un cetatean "de vaza " al urbei...Ii plig [e nenororcitii care au incaput pe mina unui astfel de specimen!!
Postat 30 August 2012, 20:50 de citizen
@.
Bai nimicule, iar imprastii bale spurcate pe aici, ca asa ti-a cerut partidu, sa-l aperi pe neomul ala cu ochelari ce se da mare justitiar? Cum altfel decat neom poate fi catalogat unul care-si lasa parintii sa moara de foame? Parintii aia au o vina, intra-adevar: aceea de a fi nascut un asa specimen si de a nu-l fi educat. Dar vina lor e incomparabil mai mica decat a celor ca tine, care cu buna stiinta imping in fata si apara astfel de "oameni" in fata. Asta este adevarata fata a justitiei din Romania, cea reformata de basescu tau! Astia ne judeca pe noi si ne impart dreptatea!??! Nemernicilor!
Postat 30 August 2012, 17:17 de Oradean
magistrat
Deci eu am mai spus odata ca justitia este un mar stricat,si va dati seama ca acesti oameni ne judeca pe noi?acesti delicventi,niste nulitati ce mai.Iar noi le dam bani,bacsis,asteptam pe coridoarele Tribunalelor, sintem la mila lor a acestor sacali,vai,vai...
Postat 30 August 2012, 17:12 de unul din Iosia
Bihoreilor, ati devenit antena Bihorului ?
Stiam ca * de la liberali, dar vad ca sunteti adevarati usl-isti, * si de la gadea, pardon, felix ! Stirea mi se pare din categoria ,,are diploma de bacalaureat funeriu ?'', dar chiar asa sa fie, ma intreb si intreb cititorii, ce parinti sunt aceia care n-au niciun venit, din ce s-au intretinut pe vremea lui pingelica ?! Atunci nu erau someri, nu era faliment si nici somaj, te prindeau pe strada si-ti aplicau decretul daca nu munceai... Astept ziua cand tiganii ai batrani isi vor da copii in judecata sa le ceara pensie de intretinere !
Postat 30 August 2012, 15:01 de .
Fatzarnicie
Deci domnul Danilet a beneficiat de detasare de pe functia de judecator pe cea de lucrator in minister, dar tot domnul Danilet a votat ca sa nu ii fie acordata aceasta detasare colegei sale Mona Pivniceru. Foarte frumos si moral!
Postat 30 August 2012, 14:46 de Sandu
karatist fomist
karatistu asta isi lasa babacii sa moara de foame. nashpa
Postat 30 August 2012, 14:09 de brigu
motive
e posibil să fi forţat o stratagemă: în felul ăsta, în baza unei hotărâri judecătoreşti i se reduceau veniturile şi astfel avea temei să ceara în instanţă reducerea prestatiei faţă de fiica minoră din prima căsătorie! dar TOT IMORALITATE se cheamă!
Postat 30 August 2012, 14:06 de TDS
cum ii turcu si pistolul!
Pai da, cum ii stapinu, asa si sluga! D-astia e nevoie, de bicisnici !
Postat 30 August 2012, 13:59 de doctor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON