URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2017, 09:45

Cum a ridicat Lucan imperiul "Lukfurt": "Era o formă de sclavie. Steriliza din nou acele, ca să facă economie"

Cum a ridicat Lucan imperiul 'Lukfurt': 'Era o formă de sclavie. Steriliza din nou acele, ca să facă economie' Medicul Mihai Lucan este acum sub control judiciar. Vineri, acesta s-a prezentat la o secţie de poliţie din Bucureşti, dar a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor (sursa foto: Mediafax)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tot mai multe detalii scandaloase ies la iveală din dosarul celebrului medic Mihai Lucan, cercetat de DIICOT pentru delapidare şi constituire de grup infracţional organizat.

Cei care au lucrat cu el la Instititul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca povestesc că erau obligaţi să muncească şi la clinica privată a medicului, scrie adevarul.ro.

Ace la mâna a doua

"Am colaborat cu domnul Lucan din 2002, când am fost angajat la ICUTR, iar ulterior şi la clinica acestuia. Practic, aproape tot personalul de la institut a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed. Era o formă de sclavie modernă. Lucan doar venea şi le spunea rezidenţilor: «Tu de azi să vii la clinică». Aşa i se adresa unui rezident. Şi nu puteai spune nu, fiindcă riscai. Din acel moment erai marginalizat şi suspus unor şicane permanente. Se ajungea până acolo încât cei care îl refuzau nu mai aveau acces la blocul operator. Practic nu mai aveau cum să avanseze şi să se perfecţioneze pe plan profesional", a dezvăluit managerul ICUTR, Silviu Moga. Acesta a completat reclamaţia făcută de deputatul USR Emanuel Ungureanu şi de la care a pornit ancheta DIICOT.

Pe lângă că-i forţa pe angajaţii Institutului să presteze la clinica lui, Lucan folosea aparatura şi dotările spitalului public. Mai mult, făcea economie la orice, inclusiv la sterilizarea acelor aparatului prin care se făceau intervenţiile de criogenie, numai ca să rămână el cu un profit cât mai mare.

"Domnul Lucan făcea economie pentru a creşte profitul. S-a ajuns până acolo încât resteriliza chiar şi acele aparatului prin care se făceau intervenţiile de criogenie. Asta deşi se ştie că prin resterilizare acele ace riscă să-şi piardă unele proprietăţi, plus că apare şi riscul ca pacienţii să se infecteze. De asemenea, prin resterilizare erau afectate proprietăţile acului de distrugere a ţesutului tumoral", a precizat Moga.

Pacienţii, victimele lui Lucan

Moga a dezvăluit şi modul prin care pacienţii erau direcţionaţi spre clinica lui Lucan, în detrimentul şi spre paguba institutului.

"Se făcea presiune asupra pacienţilor, tendinţa era ca toţi să ajungă la clinica privată. Fiecare pacient operat la institut era privit ca un minus de 2.000-3.000 de euro pentru Lukmed. Pe pacienţii care aveau condiţii materiale precare îi ţinea la institut şi îi amâna săptămâni întregi. Erau ţinuţi astfel până când unii dintre ei cedau şi făceau cerere de externare pe propria lor răspundere. Alţii ajungeau să facă orice pentru a procura bani, iar din momentul în care dispuneau de suma cerută, erau operaţi în cele din urmă la Lukmed. Iar alţii erau operaţi, după lungi perioade şi amânări, la institut", a mai spus Moga.

"Mergi la Lukfurt?"

Toate acestea erau bine cunoscute de angajaţii institutului, care au şi poreclit clinica "Lukfurt". "Aşa spuneau pacienţii şi personalul de la Institut: «Mergi la Lukfurt în această seară?» Aici a început sclavia, pentru că personalul de la clinica privată era format în mare parte din angajaţi ai Institutului. Sumele pe care le câştigau medicii şi asistentele în raport cu munca de la Lukmed erau derizorii, era practic sclavie", spune, potrivit adevarul.ro, deputatul Emanuel Ungureanu.

Toată infrastructura ICUTR era folosită la Lukmed, în aşa fel încât clinica privată să aibă cheltuieli minime şi profit maxim. "Era folosit tot personalul de la brancardieri, infirmieră, firmă de curăţenie, firmă care steriliza hainele şi instrumentarul, mentenanţa computerelor, a lifturilor, bacomantele acelea de cafea. Lucan lua mită şi de la aerul care era respirat în Institutul de Transplant sau în Lukmed", a conchis Ungureanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
NIMIC NOU SUB SOARE!
DOAR CA A DEVENIT INSUPORTABIL
Postat 30 Decembrie 2017, 13:57 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON