URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2018, 00:30

Comisia Europeană vrea să impună obligativitatea amprentelor digitale pe cărţile de identitate

Comisia Europeană vrea să impună obligativitatea amprentelor digitale pe cărţile de identitate foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia Europeană doreşte să impună obligativitatea includerii datelor biometrice în cărţile de identitate naţionale ale ţărilor care le eliberează, cum ar fi amprentele digitale. Măsura este cuprinsă într-un pachet de propuneri privind securitatea UE prezentate marţi la Strasbourg, pentru evitarea folosirii documentelor false de către infractori de drept comun şi de terorişti.

Digi24 scrie că Bruxelles-ul a prezentat o serie de măsuri vizând "restrângerea şi mai mult a perimetrului acţiunilor teroriştilor şi infractorilor, lipsindu-i de mijloacele de care au nevoie pentru a planifica, finanţa şi a comite crimele".

În ţările UE care emit cărţi de identitate se estimează că 80 de milioane de europeni deţin în prezent o carte de identitate ce nu poate fi citită de maşină şi fără identificatori biometrici. Comisia încearcă, astfel, să contracareze contrafacerea de documente "pe care teroriştii şi infractorii le pot folosi pentru a intra în UE dintr-o ţară terţă".

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar şi "obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate", adică a amprentelor şi imaginilor faciale.

"Securitatea a fost una dintre priorităţile actualei Comisii Europene încă din prima zi. Continuăm să susţinem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetăţenii şi de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acţiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun şi pe terorişti de instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protecţie", a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Mediafax arată, citând date furnizate de Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex), că România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate. Pe locurile următoare se situează Italia şi Grecia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@poiu
Lucrezi in domeniul forestier probabil, altfel nu ai mai fabula. Ce intelegi prin cheie de 1024??? Prin asta arati ca esti pe langa domeniu, numai din exprimare, ce sunt cei 1024? Picioare sau ce? Esti pe langa nene, vorbim de falsificare, de clonare nu de decriptare, nu ai nevoie sa decriptezi pt a clona ceva, exact cum ai avea un fisier parolat, il poti multiplica fara sa stii parola, nu il poti deschide si nici nu e cazul, asta face politia, continutul conteaza, pe care il clonezi bit cu bit. DOMENIUL TAU ESTE UNUL FORESTIER NU IT.
Postat 19 Aprilie 2018, 22:09 de detectiv
Da
Cine are ceva de ascuns, va fugii toata viata. DETECTIV iti da Dragnea 500€ numa sa il faci pe ala cu amprente, si sa porti mănuși.
Postat 18 Aprilie 2018, 18:59 de Sandu1201
Poiu
Nu ai ce sa le faci . Asa le zice părinții ca nu trebuie făcut.
Postat 18 Aprilie 2018, 18:56 de Sandu1201
@Detectiv
Zi-mi te rog si mie cum poti falsifica un card biometric in care ai amprentele si imaginea faciala criptate cu o cheie de 1024. Sa nu vorbim de 2048. Lucrez in domeniu de destui ani cat sa pot sa iti spun ca scoti niste ineptii de ma ustura ochii. Apoi daca iti faci pasaport pe 5 ani nu ai nici o probleme cu biometricele, nu? Normal ca nu, ca mergi si tu in concediu; daca maine ai primi un loc de munca bine platit in SUA nu ai obiecta amprentarea de nu mai putin de 3 ori pana sa pui picioru pe pamanat american, nu? Nici cu amprenta de la telefon care e mult mai susceptibila interceptarii nu ai vreo problema. Bravo. Daca ti-ai ales numele asta, citeste naibii inainte sa debitezi porcarii. nickname pare a fi destept da tu alegi sa comentezi si sa spulberi orice urma de indioala, asa-i? @pinonel, poate pierzi din vedere ca actul de indentitate e document oficial, alterarea lui presupune o pauza la mititica. Altu care vorbeste numai din auzite. Ba da destepti ati devenit peste noapte toti, mari experti in biometrica. Ar trebui sa va angajati la Gemalto sa ii invatati si pe aia "cugetarile" voastre. Glumesc, s-ar rostogoli de ras sa va auda.
Postat 18 Aprilie 2018, 17:15 de poiu
Prostii!
Acum cativa ani in Frant s-a votat introducerea unei carti de identitate cu doua cip-uri, unul facultativ. Taraboi mare, consiliu constitutional, bla, bla, bla! Francezii au ,,rezolvat" simplu problema: au introdus cartile de identitate in cuptorul cu microunde pt. cca 2 minute. Retineti: doua minute!
Postat 18 Aprilie 2018, 15:51 de pinonel
Detectiv
Ai ceva de ascuns?
Postat 18 Aprilie 2018, 11:58 de Sandu1201
@dani-e-let
Sincer, nu am cuvinte sa il cataloghez pe acest individ, poate ceva de genul "adancul de nepatruns al celei mai ostile prostii" sau "cutia pandorei ideologice". Noroc ca are si el acces la net altfel ar fi depresiv sadic. Mi-am dat seama ca are un soi de rautate in el, una e sa te contrezi cu unul cu altul ba chair sa mai si jignesti, dar aici e altceva, are o revolta in toata fiinta lui, o rautate indreptata impotriva firescului, din fericire acesti oameni au doar o inteligenta aparenta, un soi de ecou al unor idei, ei fiind fara nici un scop in viata. Da-i pace ca ... asa e el... cand imi aduc aminte cum face spume la ideea vaccinarii obligatorii..., e complet dezinformat, fara studii in cauza, se alimenteaza de la TV si din ziare, ca e mai simplu, mai are el o idee preconceputa, si gata, propagandistul perfect. E bun de dus in Coreea de Nord, acolo isi poate cultiva ferocitatea la adevarata valoare. In concluzie, poate sa zica ce vrea ca e liber, cu toate ca ideile lui ar fi pentru filtrarea comentariilor, doar vrea siguranta la nivel global, el insusi cazand prada ideilor lui, pt ca aproape toate postarile lui sunt cu atac la persoana, deci ar trebui blocate, vrea sa se introduca ceva care din start il exclude, vai de el. :)
Postat 18 Aprilie 2018, 11:50 de detectiv
!!!
@detectiv: O să zică că eu sunt tu și sinvers !
Postat 18 Aprilie 2018, 11:20 de dani-e-let
@Sandu1201
E incredibil cat de naiv esti ca sa nu zic prost, sa crezi ca actele de identitate au vreo legatura cu lupta reala impotriva terorismului. Da-ne un singur exemplu de cetatean roman care a comis acte de terorism sau alte acte de natura asemanatoare datorita faptului ca a putut falsifica actul de identitate. Tare as vrea sa vad cum poti tul falsifica o carete de identitate romaneasca. Te rog sa imi explici practic cum s-ar reduce in Romania actele de terorism si nu numai, prin atasarea datelor biometrice pe un suport digital. Vreau o explicatie plauzibila, simpla si clara. Iti dai aere de destept dar de fapt esti ingradit mental, la fel ca un cetatean american ingust la gandire, care crede ca statul in protejeaza impotriva terorismului, inghitind tot ce debiteaza statul manipulator. Teroristii nu falsifica acte de identitate, ei ai o alta structura bine pusa la punct, cine falsifica un cat de identitate clasic, falsifica si unul biometric, mult mai usor. Falsificarea unei holograme este incomparabil mai greu de realizat decat copierea unor date pe un suport digital. Totul este un fals, scopul fiind introducerea unei noi ordini mondiale, o supraveghere detaliata, realizata cu usurinta tocmai pt ca exista persoane ca si tine, fara mama si tata, adoptate de statul si mUE-ul mult iubitor. Ori esti sarac cu duhul, ori esti un om al sistemului, un lucru e clar, nu esti sanatos la cap. De fiecare data cand apare un articol care ingradeste libertatea umana sari ca si ars. Daca nu iti place in Romania poti placa intr-o lume mai "civilizata". Esti incapabil sa intelegi valoarea fiintei umane, dreptul la libertate, la intimitate la a fi tu insuti. Promovezi un soi de dictatura moderna, sub pretextul sigurantei, esti un luptator diabolic impotriva libertatii umane. Ai impresia ca iluminatii au dreptul de a stapani prostimea, asa cum o consideri tu si fratii tai, slugile diavolului. Capacitatea ta de a argumenta logic si practic se reduce la expresii de genul:"Da Absolut corect " sau la alte expresii vulgare ori de cate ori ti se excita cortexul. Este insuportabil pt tine sa recunosti ca esti un produs al societatii moderene, desacralizate si mai concret dezumanizare, a unei societati orientate spre roboti, spre consum. Notiuni ca si iubire si jertfelnicie sunt nu doar absente pt voi ci chiar ostile, deranjante, impotrivitoare aspiratiilor voastre efemere, asemenea unei musculite care aspira spre o balega mare si foarte puternic inmiresmata. Nu te chinui sa intelegi ce am scris aici pt ca te depaseste, oricum, mandria care zace in tine si curge ca niste sudori, a carei putoare se transmite si prin fibra optica, aceasta mandrie te va lumina sa postezi un nou comentariu impotriva mea cu serie de argumente ilogice. Stiu ca o sa folosesti doar cuvinte specifice unui om cult, care si-a ros mult coatele pe bancile scolilor, cuvinte invatate de la parinti in cei 7 ani de acasa, care in prezent nu mai sunt 7 tot datorita modernizarii gandirii unor oameni ca si tine. Scrie incet fara sa faci spume, insulta cat vrei, nu ma deranjeaza, nu astept de la plop sa faca pere. Tu esti tartorul aici pe bihoreanu, numai tu detii adevarul, invincibilul cibernetic, buricul unei noi epoci de aur a dezumanizarii.
Postat 18 Aprilie 2018, 11:05 de detectiv
Da
Absolut corect
Postat 18 Aprilie 2018, 01:30 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON