URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2017, 15:24

Clubul Bamboo nu avea nici autorizaţie de funcţionare, nici autorizaţie de securitate la incendiu

Clubul Bamboo nu avea nici autorizaţie de funcţionare, nici autorizaţie de securitate la incendiu sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Distrus în totalitate de un incendiu violent produs sâmbătă dimineaţă, Clubul Bamboo din Bucureşti nu avea nici autorizaţie de funcţionare, nici autorizaţie de securitate la incendiu.

"Clubul a avut o autorizare de construire pentru extinderea clubului, emisă în anul 2012, dar nu s-a făcut nici până în prezent recepţia lucrării. Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare, iar anul trecut au fost amendaţi, urmând ca şi anul acesta să fie amendaţi fiindcă funcţionau fără autorizaţie", a declarat pentru Mediafax Anatol Albu, purtător de cuvând al Primăriei Sectorului 2.

De asemenea, reprezentanţii ISU au anunţat că au amendat localul de 5 ori în doi ani.

"ISU BIF a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu, în baza solicitării administratorilor clubul bucureştean la care în această dimineaţă a izbucnit un incendiu. Până la acest moment, instituţiei noastre nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obţinerea acestuia până la finalul lunii iunie 2017. Pentru verificarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi asigurarea climatului de securitate pentru ocupanţi, inspectorii de prevenire au derulat controale periodice şi au aplicat sancţiuni pentru neregulile identificare, după cum urmează: 25 mai 2015 – au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 5.500 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; 13-20 noiembrie 2015 - au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; noiembrie 2016 - a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare. Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligaţia de a-şi obţine acest document până la finalul lunii iunie 2017", a transmis Inspectorarul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, citat de mediafax.ro.

Pe de altă parte, avocatul Bamboo susţine că localul funcţiona legal.

"Am solicitat clientului să prezinte către organele de cercetare toate avizele, toate autorizaţiile pe care le are, toată documentaţia depusă în ceea ce priveşte ISU. Din păcate, majoritatea actelor au ars în incendiu, dar vedem în mapele, documentele folosite de-a lungul timpului pentru autorizat şi prezentăm duplicate organelor de cercetare. Eu ştiu că existau documente şi tocmai de aceea am cerut clientului să le prezinte. Existau documentele în ceea ce priveşte funcţionarea legală a clubului", a declarat pentru Mediafax Dumitru Badragan, avocatul Bamboo.

42 de persoane au ajuns la unităţile medicale din Capitală în urma incendiului din clubul Bamboo, izbucnit la sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 3.00. Dintre acestea, 11 au rămas internate, cele mai multe fiind la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Acolo au mers şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, şi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Clubul Bamboo din Bucureşti, distrus de un incendiu: Peste 30 de persoane au ajuns la spital (FOTO/VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON