URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2017, 21:00

Cine sunt noii miniştri votaţi de PSD

Cine sunt noii miniştri votaţi de PSD foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat vineri noii miniştri ai Guvernului care vor ocupa funcţiile lăsate vacante de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc.

"Am prezentat colegilor din CEx propunerile pentru miniştri. Pentru postul de vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Fonduri Europene - Paul Stănescu, senator. Pentru Ministerul Transporturilor pe dl. Felix Stroe, care este preşedintele organizaţiei PSD Constanţa şi director general la RAJA. Pentru ministru delegat pentru Fondurile Europene - Marius Nica", a anunţat Liviu Dragnea, citat de gandul.info.

Liderul PSD a declarat că membrii Comitetului Executiv au dat un vot unanim pentru noii miniştri, cu excepţia lui Nicolae Bănicioiu care s-a pronunţat împotriva propunerii ca Paul Stănescu să devină vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Tot vineri au avut loc şi discuţii în cadrul coaliţiei PSD-ALDE. După ce miniştrii PSD, cu portofolii la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene au decis să îşi dea demisia, acelaşi lucru era aşteptat de către premier şi din partea lui Viorel Ilie (ALDE), ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, dar partidul nu a renunţat la susţinerea sa.

Întrebat dacă nu e lipsă de consecvenţă faptul că păstrează un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.r.), în timp ce Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, premierul Mihai Tudose a răspuns: "Am vorbit despre cele două colege nu despre incompetenţă şi nu de faptul că sunt vinovate, ci despre percepţia pe care o poate avea la Bruxelles.... Am înţeles, domnul Ilie Viorel nu lucrează cu Bruxelles-ul". 

Apropiați și neamuri

Adevarul.ro publică și CV-urile noilor miniștri. Astfel, potrivit sursei citate, Felix Stroe este directorul companiei de apă din Constanța, RAJA Constanţa. El i-a luat locul lui Radu Mazăre la şefia PSD Constanţa, după ce Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei şi, ulterior, şi din cea de membru de partid, în 2015. Datorită influenţei căpătate în PSD după ieşirea din prim-plan a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Radu Mazăre, Stroe este considerat noul baron al Constanţei.

Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BP Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. A mai terminat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major, dar mai are şi un curs de manager în turism. Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003, este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

Paul Stănescu este vicepreşedinte PSD şi un apropiat al lui Liviu Dragnea, a condus Consiliul Judeţean Olt între 2008 şi 2016, și de anul trecut este senator. Fratele acestuia, Alexandru Stănescu, deputat, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, se află la al doilea mandat parlamentar, iar fiul senatorului Paul Stănescu s-a aflat şi acesta, până la definitivarea listei de candidaturi, de asemenea printre propuneri. Soţia senatorului, Marieta Stănescu, a fost o vreme angajată consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, informaţie apărută în ultima declaraţie de avere a parlamentarului, în care se menţionau ca venituri înregistrate de soţie, salariul de consilier în ministerul amintit şi pensia. În declaraţia trecută a senatorului, din ianuarie, apăreau ca venituri înregistrate de soţie pensia şi salariul de profesor la şcoala Gimnazială Vişina.

Marius Nica a mai deţinut portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb, căruia i-a fost de mai multe ori director de cabinet sau consilier. S-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru. El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei. Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale. Între altele, în perioada mai 2011 - mai 2012 el a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister. În perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb. El a fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie 2016 Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister, mai arată adevarul.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
LIMBA NOASTRA-I O CORVOADA
... NOIII ( trei I!!!!! ) MINISTRI...
Postat 13 Octombrie 2017, 23:08 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON