URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2016, 16:43

Cinci feluri de apă plată, retrase din comerţ. Aveau depăşiri de germeni de 200 de ori mai mari faţă de cât era permis

Cinci feluri de apă plată, retrase din comerţ. Aveau depăşiri de germeni de 200 de ori mai mari faţă de cât era permis foto: evz.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci sortimente de apă plată au fost retrase de pe piaţa din Bucureşti, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a descoperit că e periculoasă pentru consum.

Potrivit Digi24.ro, rezultatele unor analize au arătat depăşiri de până la 200 de ori a cantităţii de germeni în apa ambalată, iar două lanţuri de hipermaketuri au anunţat că au retras de la vânzare apa cu probleme.

Este vorba despre apă îmbuteliată în flacoane de 2 litri, mărcile Winny, Aro şi Izvorul Zânelor şi la cea în bidoane de 6 litri Calipso şi de 5 litri Aqua Quinn.

În urma controalelor, inspectorii ANPC au retras de la vânzare 250 de litri de apă îmbuteliată şi au dat amenzi în valoare de 50.000 de lei agenţilor comerciali care se ocupă de îmbuteliere.

„Au fost prelevate 17 eşantioane de apă de masă şi izvor aflate în reţeaua de comercializare din supermarketurile din Bucureşti. Cinci din aceste probe au ieşit neconforme la parametrul microbiologic numărul total de germeni. Au fost analizate la un laborator acreditat şi la acest parametru au rezultat valori cu până la 200% peste limita admisă sau mai bine zis de 200 de ori peste limita totală admisă”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC, pentru Digi24.

Reprezentanţii companiei Metro, căreia îi aparţine marca ARO, au răspuns că, pentru mai multă siguranţă, produsele ARO și Calipso vizate au fost retrase de la vânzare. Şi lanţul de hipermarketuri Cora a retras lotul de apă plată Winny.

Digi mai scrie şi că, în condiţiile în care limita prevăzută pentru germeni este de 100, analizeze au scos în evidenţă faptul că apa Winny avea 1.000, Aro - 20.000, Calipso - 14.700, Izvorul Zânelor - 2.820 şi Aqua Queen, apă de izvor - 2.000. Controalele ANPC continuă controalele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: #”Colectiv” vs. ”Corupția ucide!”. Varianta food: Încet, pe tăcute (la început), dar sigur.
I. ”Cinci sortimente de apă plată au fost retrase de pe piața din Bucureşti, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a descoperit că e periculoasă pentru consum. Potrivit Digi24.ro, rezultatele unor analize au arătat depăşiri de până la 200 de ori a cantităţii de germeni în apa ambalată, iar două lanțuri de hipermarketuri au anunțat că au retras de la vânzare apa cu probleme. Este vorba despre apă îmbuteliată în flacoane de 2 litri, mărcile Winny, Aro și Izvorul Zânelor și la cea în bidoane de 6 litri Calipso şi de 5 litri Aqua Quinn.” 1. ”Copilul cu moașe multe rămâne cu buricul netăiat.” - proverb românesc. Domnule Prim ministru Cioloş: Ce or fi păzit vitejii de ”Siguranța alimentelor” care au avut în responsabilitate/catagrafie agenţii economici implicaţi, în contextul în care aceastră structură de inspecţie şi control este ”moaşa şefă” în domeniul produselor alimentare de origine neanimală? II. ”Dreptate până la capăt!” - în varianta PSD Bihor: 1. Oare cum a procedat nomenclatura PSD Bihor în cazul acelor inspectori SA care au încercat să îşi facă datoria în mod conform, deci şi apolitic, în ”Epoca portocalie” şi care au fost loviţi pe toate planurile [ex: Decizia DSVSA Bihor 288/21 decembrie 2009 și Contestația la Decizia sus amintită nr. 106/06.01.2010]? Poate ştie dona Sonia Drăghici răspunsul; 2. Întâmplător(?), Decizia amintită la pct. 1 a fost emisă şi urmare a telefoanelor primite de la conducerea unuia dintre cele două lanţuri de hypermarketuri. Numiţii politic: Gelu Mircea B., Dan Ioan L. şi …inegalabila Felicia Livia P. ştiu de ce! Apropo, câți dintre ei își pregătesc, din nou, bagajul? Cel de traseist (politic)? III. În loc de concluzii: Şi cei care fac numiri la structuri de control din domeniul siguranţei alimentelor/sănătăţii publice, evident, strict pe bază de competenţe profesionale (concurs) şi nicidecum pe criterii politice/subiective, aşa cum comentează unii cârcotaşi, să studieze cu atenţie şi: Regulament (CE) 1169/2011, HG 106/2002, actualizate şi completate. PS Sănătate!
Postat 25 Martie 2016, 12:32 de stefan
Balamuc
Apa imbuteliata ar trebui sa aiba pe eticheta buletinul de analiza cel mai recent,datele de identificare ale izvorului/putului de imbuteliere, chiar coordonatele gps. Inspectorii anpc+apm ar trebui sa aiba in fisa postului corectitudinea acestor date prin rotatie/inopinat si la intervale regulate de timp.Dar ei nu au program in week-end...
Postat 21 Martie 2016, 19:02 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON