URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2016, 07:20

Carpatica Asig a intrat în faliment. Ce trebuie să faci pentru recuperarea daunelor

Carpatica Asig a intrat în faliment. Ce trebuie să faci pentru recuperarea daunelor foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Carpatica Asig intră în faliment. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Carpatica avea o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro pe an şi 500 de angajaţi. Peste un milion de proprietari aveau poliţe încheiate la Carpatica Asig, majoritatea fiind poliţe RCA. Falimentul Capatica Asig este al doilea cel mai mare după falimentul Astra Asigurări, companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual. Ambele companii au capital autohton şi au fost, într-o formă sau alta, sub supravegherea ASF în ultimii doi ani.

Cei care au poliţe de asigurări la Carpatica sau au avut un incident şi trebuie să îşi recupereze pagubele de la cineva care a avut asigurare la Carpatica nu vor rămâne nedespăgubiţi.

Conform stirileprotv.ro, în cazul Astra, păgubiţii care aveau asigurări RCA sau CASCO pentru aceasta companie, se adresau Fondului de Garantare a Asiguraţilor, pentru a depune un dosar de daună, urmând ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să publice pe site o listă cu service-urile auto unde se pot face constatările, iar mai apoi despagubirile să fie date în câteva luni. Cel mai probabil la fel se va întâmpla şi în cazul Carpatica.

Plăţile pentru dosarele de daună vor putea fi făcute abia după ce falimentul va fi confirmat de instanţă, definitiv. Păgubiţii vor primii maximum 100.000 de euro.

Carpatica Asig a fost înfiinţată în 1996, fiind controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea. Împreună cu fiul său şi alţi 5 inculpati, acesta a fost acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani. În dosarul Carpatica Asig prejudiciul este de 70 de milioane de lei.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu a declarat recent că şansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici. 

"Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom şti foarte curând încotro se îndreaptă. Şansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeaşi direcţie şi la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există nişte angajamente de capitalizare", a spus Negriţoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piaţa de asigurări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON