URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2016, 23:19

Bolojan, reconfirmat în funcţie: “E greu să-ți ceară demisia nişte oameni care au obținut rezultate lamentabile”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost reconfirmat, miercuri, în funcție de Biroul Politic Național al liberalilor, printr-un vot de încredere. Liberalii care au cerut demisia din funcție orădeanului și-au retras solicitarea în şedinţă, cerându-și scuze, potrivit unor surse liberale citate de Agerpres.

"S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Domnul secretar trebuie să aibă forță ca să-și ducă mai departe mandatul. (...) Cu un singur vot împotrivă și patru abțineri, domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Național, ca să nu mai fie discuții pe tema aceasta", a declarat miercuri seara, copreședintele PNL Vasile Blaga, după ședința BPN.

La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor. "Este normal când ocupi această funcție, când pui președinți unici, stabilești candidați în multe municipii din țară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient", a spus Bolojan.

Primarul reales al Oradiei i-a persiflat pe liderii filialelor PNL de sector care i-au cerut plecarea din funcţie. "În momentul în care cineva care obține rezultate îți cere în mod serios demisia trebuie să te gândești bine, dar este greu să-ți ceară niște oameni care au obținut niște rezultate lamentabile", a declarat el.

După cum se ştie, patru lideri de filiale PNL de sector, care au demisionat miercuri, au solicitat acelaşi lucru şi din partea secretarului general Bolojan, imputându-i neimplicarea suficientă în calitatea sa de șef de campanie la nivel național.

Ilie Bolojan, a mai declarat miercuri seara că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din București, “după care ne vom ocupa de toate celelalte organizații din România unde încă avem doi copreședinți", ştiut fiind că liberalii mai au 19 organizații unde nu există conducere unică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
!!!!!
@anticomunist: Ba da, listele NU SUNT NICI AZI actualizate! Eu ti-am raspuns ca la referendumul de demitere a lui Base' nu am avut alta opinie! Nu am zis ca nu trebuie prag !
Postat 10 Iunie 2016, 09:02 de TDS
@TDS
Pai si la referendumul local, nu tot din listele permanente e procentul? Si listele astea de acum, tie ti se par reale, cu populatie 196 de mii si cetateni cu drept de vot 187 de mii? Observ insa ca le intorci si le sucesti, numai sa nu recunosti ca cei absenti, nu trebuiau asimilati (prin rezultat) optiunii NU.
Postat 09 Iunie 2016, 22:10 de User anonimizat
tot voi cu gura mare?
...puscariasii tai de mitici au inrosit harta in regat...dar..te zbati ca pestele pe uscat...nu vor trece..carpatii
Postat 09 Iunie 2016, 20:07 de zorro
CORECTARE
...SA POATA..
Postat 09 Iunie 2016, 15:33 de TDS
FALS
@anticomunist: La Base' pragul era de 50% ! Din listele electorale PERMANENTE! Listele acestea nu erau REALE ! Aici a fost problema, nu la prag! Pragul era 50%, OK! Pentru demiterea Presedintelui din punctul meu de vedere cel mai corect ar fi SA POATE FI DEMIS cu exact cate voturi a fost ales + 1.
Postat 09 Iunie 2016, 15:33 de TDS
@TDS
Da, accepta pragul, dar recomanda sa nu fie folosit, pentru ca in acest fel, cei absenti pot fi asociati uneia sau alteia dintre optiuni, fara nici cea mai mica baza reala. Cand a fost cu referendumul pentru suspendarea lui base, ai avut cu totul alta opinie. Nu poti judeca doua situatii aproape identice cu unitati de masura diferite. Nu stiu, zic si eu!
Postat 09 Iunie 2016, 15:19 de User anonimizat
!!!!!
@CHIRS: Deh, eu o sa o apuc!
Postat 09 Iunie 2016, 14:56 de TDS
@tds
dar doctrina? cat e doctrina? te orientezi pentru pensie deja catre cei care dau doar ajutoare sociale.
Postat 09 Iunie 2016, 13:55 de User anonimizat
RĂSPUNS
@CHRIS Nu mă mănâncă pe nicăieri! Mă bucur de eșecul PNL în București, mă bucur că PSD-ul a câștigat votul politic național, în general de-a lungul timpului în Oradea a tot câștigat dreapta. Eu nu aș fi mers cu Adelina Coste dar dacă așa s-a dorit, asta a fost!
Postat 09 Iunie 2016, 13:02 de TDS
@tds
mie nu imi raspunzi la ce te-am intrebat?
Postat 09 Iunie 2016, 12:08 de User anonimizat
!!!!!
@anticomunist Comisia de la Veneția acceptă pragul dar nu spune cât trebuie să fie! Stabilirea pragului este o prerogativă NAȚIONALĂ! Dacă totuși nu ar fi acest prag s-ar instala totuși un HAOS! În ce privește absenteismul sunt de acord cu tine! Cine vrea merge, cine nu, NU!
Postat 09 Iunie 2016, 11:57 de TDS
Precizare
Cei care absenteaza la scrutinuri, sunt aia care au si ei o parere (una singura), dar nu sunt de acord cu ea. :)
Postat 09 Iunie 2016, 11:32 de User anonimizat
hahaha
....alegerile s-au terminat...oare "trompetele postaci" mai sunt platite pentru comentarii????.....
Postat 09 Iunie 2016, 11:32 de ironi-k
@piuneza
Aci, cam gresesti, ca de obicei de altfel. Odata ce ai postat elucubratia, aia careia tu ii zici idee, cam dai liber la chestionari. Daca ramaneai persoana privata, da, n-avea nimeni dreptul sa-ti reproseze nimic, asa insa ... Si inca ceva, daca s-ar respecta recomandarile Comisiei de la Venetia, alea pe care le tot clameaza TDS, n-ar trebui sa se impuna nici un fel de prag la referendum, iar cei care doresc ca optiunea lor sa se faca "auzita", merg la vot, ceilalti inseamna ca renunta la acest drept si nu conteaza.
Postat 09 Iunie 2016, 11:21 de User anonimizat
@suporter
Te citez chiar de la primele randuri: ,,doar cei care voteaza conteaza..." Gresesti, nu stii ce spui! La referendumul din 14 iunie 2015 cei care s-au prezentat, putin sub 30% din totalul oradenilor cu drept de vot, au votat in procent de peste 90% au votat PENTRU. Atat! P.S. Sunt convins ca faci parte dintre votantii dictatorului, dar n-ai nicio calitate, ABSOLUT NICIUNA, nici tu, nici altii, sa ma chestionezi! Nu sunt primar si nu eu am numit in posturi cheie toti incompetentii, unii mai ,,neexperimentati" decat altii!
Postat 09 Iunie 2016, 09:36 de pinonel
@piuneza
Adica tu zici, ca astia care l-am votat pe Bolojan suntem prosti. Asa o fi, sunt prost, insa cand ma uit la tine, parca prind curaj! Oricum, ti-am mai zis si ma vad nevoit sa ma repet, logica nu e deloc punctul tau forte, asa ca sfatul meu e ca pe viitor sa renunti la exercitiile de logica, ca poate faci naibii vreo luxatie!
Postat 09 Iunie 2016, 09:20 de User anonimizat
@TDS
Nu te ocupi putin si de partidul tau, de PSD, ala condus de un condamnat definitiv, un taranoi, cu o gramada de plagiatori dovediti, printre care si idolul tau, mangofeiul? Ma intereseaza foarte putin, spre deloc, ce se intampla in asa-zisul PNL, insa se te isterizeze paiul din ochiul celuilalt, fara sa vezi barna din al tau ...
Postat 09 Iunie 2016, 09:14 de User anonimizat
@tds
RAU TE MANANCA IN F... de ce se intampla in pnl in loc sa vedeti de ce a luat psd un scor asa "mare" in bihor si in oradea. sau inca studiezi doctrina?
Postat 09 Iunie 2016, 09:14 de User anonimizat
NU E TIMPUL PIERDUT
"Toţi liderii filialelor PNL Bucureşti, inclusiv Anca Boagiu, au demisionat miercuri din funcţii. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat că patru lideri de filiale de sector au solicitat demisia lui Ilie Bolojan din funcţia de secretar general. "O parte dintre noi, şi anume patru preşedinţi de sectoare, am solicitat şi demisia domnului secretar general Ilie Bolojan, pentru că am considerat că în calitatea sa de şef de campanie la nivel naţional nu a performat, a lipsit cu desăvârşire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns şi aşteptăm. Solicitarea noastră rămâne şi în cadrul Biroului Politic Naţional", a spus Mihai Voicu."
Postat 09 Iunie 2016, 08:58 de TDS
nu 28 ci 71 % nenea pinonel
doar cei care voteaza conteaza,se stie ca cei fara studii nu prea merg la vot si nu-I intereseaza si listele electorale nu sunt actualizate,lasa vrajeala,o dai cu 28 % si cu supraimpozitarea,realitatea e alta 71% din cei care au votat ,au votat dictatorul Bolo,restul e tacere..As vrea sa te vad pinonel primar fara bani si sa faci ceva intr-un oras mare,ar matura populatia cu tine pe jos,una e sa ai o functie de executie si sa fi administrator,alta e sa stai si sa latri,idem si pt tovarasul Sarca,alias Tds....mucles.71%
Postat 09 Iunie 2016, 08:35 de suporter_oradean
RAZBUNATORUL
Justitia pamanteana nu l-a pus la zid! Populatia municipiului a zis: Baraba ( B.).Asta este ! Justitia DIVINA nu-l va cruta! Ieri la BPN a fost extrem de AGRESIV! I- a amenintat in clar pe revoltatii din PNL! Cristian Bodea, iti mai amintesti cum ma luai peste picior pe FB? Eh, ti-a venit randul! Desi AI DREPTATE! Si mi-am amintit ce mi-a zis cineva din PMO: Mare grija! Bolojan este extrem de razbunator! Da, am observat!
Postat 09 Iunie 2016, 07:24 de TDS
Ok, nea ilie, acum stai jos!
Asa e, nea ilie, in tara orbilor chioru-i imparat! Da' las-o mai usor cu ,,reprezentativitatea", esti primarul a doar 28% dintre oradeni! Chereches a scos si el 71%, desi e arestat pt. luare de mita. A fost prins in flagrant, nu turnatorii, nu inregistrari, FLAGRANT! Si?! Se spune ca poporul nu greseste niciodata, dar nimeni nu spune nimic despre IQ-ul norodului, sau mai corect nӑrodului care merge la vot. Acum zi-ne ca te-au votat membrii MENSA! Doar ca aia sunt 2% (!!!) din populatie, asa ca tot mai raman 26%...
Postat 09 Iunie 2016, 05:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON