URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2018, 11:21

Atac mafiot: Maşina unui jurnalist de investigaţii de la PressAlert a fost incendiată! (FOTO)

Atac mafiot: Maşina unui jurnalist de investigaţii de la PressAlert a fost incendiată! (FOTO) foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maşina jurnalistului de investigaţie timişorean Dragoş Boţa, editorul şef al site-ului pressalert.ro, a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă la Timişoara.

Potrivit Digi24.ro, primele informaţii arată că focul a fost pus intenţionat. Autoturismul Opel Vectra era parcat lângă blocul în care locuieşte ziaristul şi a ars în jurul orei 2.40. Focul a observat un vecin, care a sunat la 112. Flăcările au cuprins partea din spate a maşinii, iar interiorul a fost ars complet. Pompierii au constatat că geamul din dreapta spate a fost spart, iar Poliţia a deschis o anchetă pentru distrugere.

"Această acţiune de tip mafiot mă face să cred că investigaţiile pe care le-am făcut de-alungul timpului şi dezvăluirile publicate pe PRESSALERT.ro au deranjat. Acţiunea din această noapte nu mă face nicio secundă să mă opresc din a-mi face meseria de jurnalist. Cred că este momentul să ne întrebăm cu toţii dacă acceptăm ca Timişoara să se transforme într-o Sicilie în care tăcerea complice şi cumetriile pe sub masă sunt mai importante decât orice", a spus Dragoş Boţa, conform sursei citate.

Una dintre dezvăluirile din ultima vreme ale pressalert.ro îl vizează și pe unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Ionuț Nasleu, și legăturile acestuia cu lumea interlopă.

De altfel, în urma evenimentului, Robu, aflat în conflict cunoscut cu jurnalistul, a reacţionat în stilul propriu, atacându-l. Între altele, edilul a spus că jurnalistul se victimizează și că mașina care a ars era oricum una veche și stătea nefolosită. „Cât de mizerabil trebuie să fie cineva, ca într-o situație atât de gravă - extrem de gravă! - precum incendierea voită a unei mașini - nici nu mai contează dacă a sa sau a altcuiva, să aducă în discuție și încă repetat numele meu și al Primăriei Timișoara!”, a reacționat, cu majuscule, primarul Robu pe Facebook, cu trimitere la Boța, spunând totuși că a cerut „Poliției Locale să-și folosească toate capacitățile alături de instituțiile abilitate ale statului, pt identificarea făptașului”.

Într-o intervenție la Antena3, Robu a scris că Boța „îşi arată mizerabilitatea şi încearcă să se victimizeze”. „Încearcă să exploateze această situaţie. Nu exclud şi alte scenarii pe care nu le pomenesc eu pentru că am încredere în forţele de cercetare care s-au pus în mişcare. Cât de mizerabil trebuie să fii încât să pomeneşti numele meu în acest caz? Toţi ştiu cum sunt eu. Acest individ nu este demn să vorbesc despre el, eu vorbesc despre o faptă. Acest personaj este de cea mai joasă speţă, dar fapta care s-a întâmplat este foarte gravă. Nimeni nu trebuie să păţească aşa ceva!", a spus Nicolae Robu la Antena3.

Reacția lui Boța a venit în scurt timp: „Marea problema a lui Robu este ca nu mi-a fost incendiata masina cu care ma plimb acum, ci cea veche. Si ca am vorbit despre consilierul sau personal care sta la chermeze cu interlopii. PS Injuriile vremelnicului primar al Timisoarei si catalogarile sale raman in registrul atitudinii sale pur liberale de aparare a libertatii de exprimare”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON