URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2016, 14:17

Alina Gorghiu și-a depus mandatul de președinte al PNL. După unele surse, a demisionat și Bolojan!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că şi-a depus mandatul de preşedinte al PNL, ca urmare a rezultatelor dezastruoase obţinute de liberali în alegeri. 

Apel la solidaritate

"Încă de ieri am avut discuţii cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală, şi pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului", a declarat aceasta. "Obiectivul pe care mi-l propun acum pe final de mandat este clar: solidaritatea Partidului Naţional Liberal. Îmi doresc să rămânem uniţi şi să devenim o opoziţie solidă la PSD. Ştim cu toţii să facem opoziţie aşa cum trebuie şi când trebuie. Am convingerea că vom depăşi acest şoc electoral", a mai spus Gorghiu, într-o declaraţie de presă, refuzând apoi să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Gorghiu a precizat că mai sunt și alte persoane din conducerea partidului și lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri, însă nu a precizat numele acestora.

În partid se caută acum formule de interimat până la organizarea Congresului Naţional în prima parte a anului 2017.

Rezultate slabe

PNL a obţinut doar 19,94% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 20% din voturile pentru Senat, spre deosebire de PSD, care a obţinut 46,03%, respectiv 46,22%. PNL a fost învins de PSD inclusiv la Timiş, unde Alina Gorghiu a deschis lista pentru Senat, notează Mediafax.

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă luni seară, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii. Conform HotNews.ro, este vorba despre Arad, Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și diaspora.

Bolojan nu vorbeşte

Unele surse liberale, citate de Hotnews.ro, spun că și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, ar fi demisionat, alături de liderul PNL București, Cristian Bușoi.

Contactat luni de BIHOREANUL, Bolojan a refuzat, însă, să facă orice fel de declaraţii pe marginea alegerilor parlamentare, spunând că va reveni în scurt timp, printr-o conferință de presă.

În ședința de luni seară, liderii organizațiilor care au obținut un scor peste media națională vor discuta formula de interimat la conducerea partidului. Un vot asupra acestei decizii va fi dat marți în ședința Biroului Politic Național, în urma discuțiilor din această seară.

Se caută şef

Agenția de știri Mediafax notează, tot citând surse din interiorul partidului, că liberalii nu au identificat încă un lider care ar putea prelua funcţia de preşedinte cu titlu interimar, susţinând că BPN al PNL ar putea respinge demisia Alinei Gorghiu.

În interiorul partidului au fost vehiculate pentru preluarea interimatului numele lui Mircea Hava, Gheorghe Flutur, dar şi al Ralucăi Turcan, însă nicio opţiune nu s-a conturat.

Alina Gorghiu a susţinut în interiorul PNL ca refuză să mai rămână la conducerea partidului, însă, liderii din ţară ar fi insistat ca aceasta să îşi păstreze mandatul până la congresul formaţiunii.

UPDATE: Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL

Raluca Turcan a fost aleasă preşedintele interimar al PNL, în unanimitate, au precizat, marţi, pentru Mediafax, surse din PNL. De asemenea, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache a fost votat secretar general interimar al PNL, susţin surse din partid, după ce mai mulţi membri ai BPN au contestat propunerile făcute în şedinţa, respectiv Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Chef mare la penelei...
Banc ..la sediul furat de la PD din Modrogan Alina,Ilie si Busoi au dat o masa de despartire...Oua ,oua,oua!Cu coada...!
Postat 13 Decembrie 2016, 17:08 de grigore
BANC TARE
Din cauza scorului catastrofal obținut de liberali, se anunță fuziunea dintre Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România. Noul partid se va numi Uniunea Salvați Liberalii (USL)
Postat 13 Decembrie 2016, 15:18 de TDS
@Aghaurr
uite asa de prost, cum se pare ca sunt cam toti prin PNL!
Postat 12 Decembrie 2016, 22:25 de User anonimizat
Raluca Curcan presedinte PNL
cu alte cuvinte am scapat de o .. ca sa procopsim cu o .. Oare cit poti sa fii de prost sa dai dai un partid istoric pe mina slugilor lui basescu ????? pentru ca asta urmeaza securistul va pune in cele din urma mina pe PNL ..
Postat 12 Decembrie 2016, 20:50 de Aghaurr
!!!
Se pregateste fuziunea PMP-PNL ? Va prelua Base PNL? Nu, oamenii astia nu au inteles nici acum ce s-a intamplat !
Postat 12 Decembrie 2016, 20:33 de TDS
P
Din lac in put ! RALUCA TURCAN-sef interimar la PNL !
Postat 12 Decembrie 2016, 20:31 de TDS
Vai de capul nostru !
Vai de capul nostrum ca acum fara fonctie la capital birtinezul v-a sta tat timpul pe capul nostrum !! Vai de noi !!! Parful se laege de oras in ritmul demolarii lucrarilor noi ! Ciuperca cade pe capul nostrum, drumul rapid nu se mai termina desi de un an au fost receptionate lucrarile , CET-ul din pauza in pauza ( pauzele lungi si dese cheia marilor "succesuri" )...... iar o sa inceapa sa sparga orasul cu tot felu de nastrusnicii birtineze.
Postat 12 Decembrie 2016, 17:47 de scortosul
Vai,vai...
Saracu dom secretar jeneral...vai,vai ...Ce va face el de amu incolo?Saracul..Poate va avea timp sa se ocupe de ciuperca,drumul expres,cetul raketa si de ceva giratii...Cartele la tarcurile interfon a pus Csucsui Tibor-ei da fiul fostei peceriste- peste tot...
Postat 12 Decembrie 2016, 16:10 de grigore
SI EL....
" Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat luni din funcţii, potrivit unor surse liberale." ( presa centrala )
Postat 12 Decembrie 2016, 15:36 de TDS
Liberali second-hand
Convocarea la şedinţa de luni seara doar a liderilor care au obţinut rezultate peste media naţională, pare un exerciţiu democratic. Minoritatea se supune majorităţii. Asta ar însemna că cei care au obţinut rezultate slabe sunt trataţi ca anexe ale partidului (folosite doar la nevoie – pentru a nu „denatura” concluziile şedinţei). Este posibil ca, cei neinvitaţi, pagubele colaterale, să fie pe(r)deleii, de teamă ca Băsescu să nu-i preia pe toţi. Ce vor stabili este prea puţin important în condiţiile date. Ce ar fi de urmărit este comparaţia cu PSD. După alegerile locale, Dragnea, îi atenţiona pe „aleşii” pesedei că ultimii zece şefi de filiale în ordinea rezultatelor vor răspunde cu (capul) funcţia. Înclin să cred că Dragnea are memorie bună. Sau că şi-a notat undeva ideea. Ca urmare, aştept, ca exerciţiu cuvenit, schimbarea lui Mang pentru rezultate „deuxsebite”. În privinţa prefectului, nu mai e nevoie de nicio şedinţă. Trebuie „popit” din oficiu.
Postat 12 Decembrie 2016, 15:19 de eutanasiu
Alina ofteaza...
Doamna Alina, cu tot respectu, ochelarii nu va avantajeaza indiferent de rame. Despre lentile de contact ati auzit ? De ex. o pereche bleuciel .
Postat 12 Decembrie 2016, 15:16 de Iness
Vrajeala liberala.
Nu si-a depus nimic. A fost penibila de la un cap la altul, nerecunoscand nimic din prostiile pe care le-a facut, distrugand PNL. A amanat, cu un text ticluit cu sprijin de la Blaga si Isar, plecarea de la conducerea partidului. Se rupe haita in doua-trei formatiuni, unii care se vor pune din nou in slujba lui Basescu, altii in a lui Tariceanu si restul la dispozitia falimentului ciolhannist.
Postat 12 Decembrie 2016, 14:50 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON