URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2017, 14:03

Al 27-lea deces în urma rujeolei. Ministrul Bodog: „Vaccinarea e singurul mod de prevenire a bolii”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fetiţă de patru luni din comuna doljeană Catane a murit în urma complicaţiilor date de rujeolă. Fetiţa a luat boala de la mama sa, minoră, care nici ea nu fusese vaccinată.

Comunităţi închise

Potrivit medicilor, fetiţa a ajuns iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, însă pentru că boala ei s-a agravat, pe 19 mai a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde joi a decedat.

„Copilul era din mediul rural, dintr-o comunitate închisă. Mama, nevaccinată, a făcut rujeolă şi i-a transmis şi fetiţei boala. Se va face o anchetă epidemiologică, la fel ca în toate cazurile. Se va încerca vaccinarea contacţilor, dacă vor. Dar ei refuză să se vaccineze. Majoritatea cazurilor sunt în comunităţi închise, nu frecventează şcoala, drept urmare nu au fost probleme în şcoli” a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Acesta este cel de-al şaselea deces în rândul copiilor cauzat de rujeolă, înregistrat în judeţul Dolj şi al 27-lea în ţară. Cele mai multe cazuri au apărut în comunităţile de romi, cu familii numeroase, care refuză vaccinarea, fiind înregistrate focare în Craiova, Baileşti şi Filiaşi.

Vaccinarea, singura soluţie

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat, vineri, la Craiova, că vaccinarea este singurul mod în care îmbolnăvirea poate fi prevenită, iar legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului.

„Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. În ţară se desfăşoară o campanie de informare. Legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte mulţi părinţi care îşi manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că în colectivităţile în care merg copiii lor ar putea să apară copii nevaccinaţi care să pună în pericol viaţa şi sănătatea copiilor lor”, a spus Bodog.

Acesta a precizat că 110.000 de doze de vaccin ROR au fost distribuite în ţară, iar acum ministerul este în curs de a achiziţiona o cantitate de peste 300.000 doze pentru a asigura necesarul.

În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul Sănătăţii a precizat că acesta nu a fost achiziţionat la preţuri mai mari. „Pentru hexavalent eu am moştenit o procedură de licitaţie care nu a primit viză de control financiar preventiv şi atunci a trebuit să fac o altă procedură şi am făcut una de urgenţă”, a mai spus Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bodog e pur și simplu un prost
.. care minte pentru că a priceput că în domeniul medical, vaccinarea e "sfîntă" - de fapt a și comparat-o cu botezul al nostru mîndru bihorean. Pe toți acești copii, nu rejeola i-a omorât, ci lipsa igienei de bază, condițiile precare, săracia și incultura mediului țigănesc din care provenea. Fetița asta avea o mamă de numai 17 ani.. vă dați seama ce știa ea despre spălatul mâinilor, apa curentă, canalizare, băi fierbinți, mâncare sănătoasă ? Toți acești vacciniști se prefac că nu cunosc efectele îngrozitoare ale vaccinurilor: autism, diabet infantil incurabil, ADHD, boli autoimune etc. Îți vaccinează ei proprii lor copii cu un hexavalent din acelaș lot cu cel cu care vor să vateme copiii altora, în direct, la tv? Ar fi singura probă a bunei lor credințe.
Postat 26 Mai 2017, 18:23 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON