URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2016, 21:01

Ai datorii mai mari de 100 de lei? ANAF te face de ruşine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis joi să publice numele persoanelor fizice care au obligaţii fiscale de plată restante de peste 100 de lei.

Potrivit agenţiei de ştri Mediafax, măsura vizează îmbunătăţirea colectării taxelor. În acest sens, pe pagina de internet a ANAF vor fi publicate datoriile persoanelor fizice cu averi mari, dar care au restanţe la bugetul statului.

Primele date vor fi anunţate în luna aprilie şi vor vor consemna datoriile persoanelor fizice la sfârşitul lunii martie.

Este pentru prima dată când fiscul decide ca datoriile persoanelor fizice să fie date publicităţii, afirmă specialişti citaţi de Mediafax.

Citiţi mai jos hotărârea, aşa cum este redată de sursa citată:

"Organele fiscale centrale publică pe pagina de internet a ANAF lista debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante şi suma acestor obligaţii.

Listele se publică separat pentru debitori - persoane juridice, şi debitori - persoane fizice. Actul normativ adoptă modelul listei, precum şi a notificării privind obligaţiile fiscale restante.

Ce reprezintã obligaţiile fiscale restante?

- Obligaţiile fiscale restante sunt cele existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării listei.

Prin obligaţii fiscale restante înţelegem:

- obligaţii fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

- diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacã pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Ce categorii de obligaţii nu sunt considerate obligaţii fiscale restante?

Nu sunt considerate obligaţii fiscale restante:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată prevăzut în actul de acordare a înlesnirii;

b) obligaţiile fiscale stabilite în acte administrative fiscale a căror executare este suspendată;

c) obligaţiile fiscale cu termene de plată viitoare stabilite în planul de reorganizare judiciară.

Ordinul analizat astăzi introduce şi o serie de plafoane pentru obligaţiile fiscale restante, ce nu fac obiectul publicării pe site-ul ANAF. Aceste plafoane sunt:

- 1.500 lei, pentru marii contribuabili;

- 1.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii;

- 500 lei, pentru ceilalţi debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în mod independent sau exercită profesii libere;

- 100 lei, pentru persoanele fizice"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ce stat avem!
Am inteles ca in statele civilizate daca ai tu ca cetatean onest datorii pe undeva,si binenteles patronii de acolo muuult mai onesti ca multi cioflingari de pe aici,,nu te mai baga nimeni in seama.Nu cred ca masura asta ar face ceva aici in acest stat unde o pensie la un om cinstit muritor de rand,platitor dupa pesta 40 de ani e ,sau va fi chiar mai mica de 700 de lei,si unde marii mahari ai companiilor de stat isi permit chestii ce in alte state bogate omologii lor nici nu viseaza..Chiar e o aiureala fara sens aceasta hotarare a anafului.
Postat 07 Februarie 2016, 07:44 de crisan
Cruciada salvatoare
O noua lovitura de imagine care va rezolva megaevaziunea pe care o fac terasele,pizzeriile,covrigariile si evident persoanele fizice. Datoria totala a persoanelor fizice catre fisc reprezinta 3.5% din total. Merita efortul.Premii de performanta si salarii de zeci de mii de lei in unitati de stat ingropate in datorii, remuneratii asemenea in diverse AGA pentru clientela politica sunt de competenta altei megainstitutii : curtea de conturi.Fiecare cu felia lui.Asteptam cu nerabdare cruciada de 1 mai si sigilarea si confiscarea intregii Romanii...
Postat 05 Februarie 2016, 09:43 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON