URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2017, 16:11

A murit actrița Stela Popescu! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actriţa Stela Popescu a fost găsită moartă, joi, în locuinţa sa. Un echipaj SMURD chemat de urgenţă nu a mai putut face nimic pentru ea, fiind deja decedată.

Se pare că actrița, care ar fi împlinit 82 de ani peste o lună, a fost găsită chiar de către fiica ei adoptivă.

“Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a spus, conform Pro Tv, colegul ei de scenă, Alexandru Arşinel, plângând în hohote.

Doamna Teatrului

Doamna Teatrului de Revistă, cum a fost supranumită Stela Popescu, a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori ai scenei românești timp de mai bine de jumătate de veac.

„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îţi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu acordat în 2013 la Digi24.

S-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea bine întipărită în memorie era invadarea Basarabiei de către armata rusă, după cum povestea ea presei. În 1940, tatăl ei a fost deportat în Siberia, iar mama s-a refugiat, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

Suflete pereche

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița în interviul pentru Digi24.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorţat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

În 2011 a primit o stea pe Aleea Celebrităților, iar în decembrie 2015 a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler.

Dezvăluiri inedite

De altfel, în ciuda vârstei înaintate, de 81 de ani, Stela Popescu era deosebit de activă și chiar pregătea noi spectacole.

Într-unul dintre cele mai recente interviuri acordate Antena Stars, la începutul lunii noiembrie, aceasta făcea cea mai şocantă dezvăluire din viaţa sa: a recunoscut că a călcat strâmb.

"Sexul este foarte important, dar trebuie tratat cu seriozitate. Sexul este vital. E absolut vital. Poate că există şi o potrivire sau nepotrivire naturală. Dar cred că depinde de cei doi să păstreze ardoarea relaţiei. Sunt oameni care nu s-au înşelat toată viaţa. Nu ştiu dacă am fost înşelată, dar eu am înşelat, dar cu mare grijă. Există situaţii în viaţă când nu mai poţi să-ţi stăpâneşti pornirile, când nu te mai poţi stăpâni. Este o stare absolut înnebunitoare. Asta nu se întâmplă des, ci foarte rar. M-am simţit vinovată apoi. Şi acum mă mai gândesc. Am crezut că nu pot să mă mai pun pe picioare o vreme după moartea lui Puiu," a spus Stela Popescu, la emisiunea "Xtra Night Show", de la Antena 1.

Studii şi carieră:

- În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maksim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

- În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

- La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an.

- Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

- În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963.

- Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema.

- La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde lucra și în prezent. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească.

- A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică (în perioada 1971-1979) şi apoi cu Alexandru Arşinel, cu scenete semnate de Mihai Maximilian.

- Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceşte în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc.

- A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" şi 10 ani în "Plicul". A avut şansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

- În 1958, debutează în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greşit numărul".

- A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001), "Zbor periculos" (1984)

- Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă şi în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru şi emisiuni de divertisment, reuşind să transmită ceva din spiritul satiric şi contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) şi "Stela şi Arsinel" care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu.

- Începând cu jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea şi Național TV.

- A jucat în serialul TV "Cuscrele" (2005-2006), precum şi în telenovelele: "Războiul sexelor", "Regina" şi "Aniela".

- A jucat în reclame tv, cele mai cunoscute fiind cele de la margarina Wiesana şi lanţul de farmacii Catena.

- Semnează cartea "Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu", în care spune că are diabet. Recunoaște că toată viaţa a încercat să ţină cure de slăbire, însă i-a plăcut prea mult să mănânce şi nu prea a reuşit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
LA STEAUA CARE....A APUS!
Stela, vei rămâne o STEA! Forever...
Postat 23 Noiembrie 2017, 17:03 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON