URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2018, 10:40

Rectorii a 30 de universităţi din ţară îl vor pe Valentin Popa ministru al Educaţiei

Rectorii a 30 de universităţi din ţară îl vor pe Valentin Popa ministru al Educaţiei sursa foto: www.hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-o scrisoare deschisă, 30 de rectori de la universităţi din întreaga ţară au arătat că îl susţin pe rectorul Valentin Popa, nominalizat de PSD ministru al Educaţiei. Colegii lui Popa spun că acesta este "un cadru didactic şi un cercetător de prestigiu", scrie agerpres.ro. Scrisoarea rectorilor vine în contextul în care în spaţiul public Popa este criticat, după ce un videoclip postat vineri pe YouTube îl arată făcând numeroase greşeli de exprimare.

"Cu o experienţă de peste 25 de ani în educaţie, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmându-se ca un cadru didactic şi cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate. Activitatea managerială a domniei sale a debutat în anul 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, dar şi ca preşedinte al consorţiului Academica Plus, care reuneşte 11 universităţi din România", se arată în scrisoarea deschisă.

De altfel, sâmbătă şi rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a transmis un comunicat prin care îşi arată susţinerea faţă de Popa. 

Omologii lui Popa mai arată că acesta a reuşit transformarea Universităţii Ştefan cel Mare, astfel încât aceasta oferă "un climat potrivit pentru performanţă în dezvoltarea profesională". 

"Cu o personalitate dinamică, de luptător, alături de întreaga comunitate academică, domnul rector Popa a reuşit transformarea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava în ceea ce este astăzi: un număr dublu de studenţi, de patru ori mai multe programe de studii, o creştere majoră a fondurilor obţinute din activitatea de cercetare şi extinderea într-un ritm alert a infrastructurii universitare. Din ce în ce mai multe cadre didactice de o valoare incontestabilă au ales să fie titulare la Suceava, inclusiv din rândurile diasporei ştiinţifice româneşti, regăsind aici un climat potrivit pentru performanţa în dezvoltarea profesională", se mai arată în scrisoarea deschisă.

De asemenea, semnatarii afirmă că Valentin Popa a susţinut excelenţa şi calitatea în educaţie, dar şi accesul echitabil la resurse, dovedindu-se un "bun cunoscător al sistemului, extrem de pragmatic şi implicat, care stăpâneşte mecanismele de funcţionare şi finanţare universitară, cu viziune strategică, ancorată în tendinţele la nivel european şi global". 

În fine, rectorii mai spun că Popa s-a implicat în dezvoltarea legăturii între educaţia preuniversitară şi cea universitară. "Susţinem astfel numirea domnului rector Valentin Popa în funcţia de ministru al educaţiei, competenţa academică şi managerială, verticalitatea şi implicarea profesională şi persoanlă fiind argumentele care trebuie să stea la baza unei astfel de decizii", au concluzionat semnatarii scrisorii.

Documentul este semnat de:

- rectorul Universităţii "Transilvania" din Braşov, Ioan Vasile Abrudan;
- rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Nicolae Istudor;
- rectorul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, Smaranda Angheni;
- rectorul Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, Ramona Lile;
- rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei;
- rectorul Universităţii "Valahia" din Târgovişte, Călin-Dinu Oros;
- rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, Iulian Gabriel Bîrsan;
- rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Cosmin Alin Popescu;
- rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Ioan Bondrea;
- rectorul Universităţii "Danubius" din Galaţi, Corneliu-Andy Puşcă;
- rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Valer-Daniel Breaz;
- rectorul Universităţii din Petroşani, Sorin Mihai Radu;
- rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău;
- rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, Ion Rogoveanu;
- rectorul Universităţii din Piteşti. Dumitru Chirleşan;
- rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Sorin Rugină;
- rectorul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Dan Caşcaval;
- rectorul Universităţii "Vasile Alecsandri" din Bacău, Carol Schnakovszky;
- rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Mihai Cîmpeanu;
- rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Viorel Scripcariu;
- rectorul Universităţii Petrol - Gaze din Ploieşti, Pascu-Mihai Coloja;
- rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Ioanel Sinescu;
- rectorul Universităţii "Politehnica" din Bucureşti, Mihnea Cosmin Costoiu;
- rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spînu;
- rectorul Universităţii "Vasile Goldiş" din Arad, Coralia-Adina Cotoraci;
- rectorul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, Vasile Ţopa;
- rectorul Universităţii "Petru Maior" din Târgu Mureş, Călin Enăchescu;
- rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, Radu Sorin Văcăreanu;
- rectorul Universităţii Româno-Americană din Bucureşti, Ovidiu Folcuţ;
- rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" Iaşi, Vasile Vîntu.

UPDATE:

Ulterior, în cursul zilei de duminică, alţi 15 rectori au semnat aceeaşi scrisoare de susţinere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Idiotenie...
Spre deziluzia lui neica nimeni ...dl rector Popa este valoros!In rest ...cainii latra apustiu si foame..Cusca catzelusi...cuscaaaaa!
Postat 29 Ianuarie 2018, 17:17 de grigore
TRAIASCA PARTIDUL COMUNIST ROMAN
Am ajuns iar ca vremea lui nea Nicu !!!! Foarte bine , semnati fratilor si o adeziune la Partid !!!
Postat 28 Ianuarie 2018, 22:42 de shareware
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON