URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2018, 09:33

Bolojan, izolat: Conducerea PNL îşi asumă plângerea penală depusă de Orban împotriva premierului Dăncilă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalii susţin demersul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, privind plângerea penală pe care acesta a depus-o pe numele premierului Viorica Dăncilă, decizia fiind luată prin votul Biroului Executiv. Votul a fost dat în condiţiile în care au existat voci la vârful PNL care s-au dezis de acţiunea lui Orban, printre aceştia fiind chiar primarul Ilie Bolojan. 

Agerpres scrie, citând surse liberale, că decizia de susţinere a demersului a fost luată cu 23 de voturi favorabile, 3 împotrivă şi 3 abţineri, în şedinţa Biroului Executiv al partidului. Unii dintre cei care au votat împotriva susţinerii acestui demers ar fi reclamat faptul că Ludovic Orban nu s-ar fi consultat cu membri PNL înainte de a depune plângerea penală, notează HotNews.ro.

După cum BIHOREANUL a mai arătat, primarul de Oradea, Ilie Bolojan, totodată prim vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, că Ludovic Orban nu s-a consultat în partid privind plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea şi că el personal nu este de acord cu acest demers. 

Răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, edilul a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că Ludovic Orban, a acţionat de unul singur. "Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu personal nu sunt adeptul unor astfel de plângeri", a spus prim-vicepreşedintele PNL, adăugând că "sper că avea elemente clare când a făcut acest lucru".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joia trecută, că a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul deciziilor luate de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dăncilă este acuzată de liberali de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte.

"Nu puteam lăsa ca o ceată de pigmei care se joacă cu lopăţica pe malul Insulei Belina să trădeze interesele României. Plângerea îl vizează şi pe Dragnea. Este o sesizare de încălcare a Constituţiei prin săvârşirea unor categorii de infracţiuni precum difuzarea de informaţii nepublice, încălcarea Legii răspunderii ministeriale, prin refuzul de a-l informa pe preşedintele ţării cu privire la acţiuni de politică externă, uzurparea de calităţi oficiale, ca argument şi faptul că Dragnea a anunţat la A3 că s-a luat decizia în guvern de mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, vizita secretă în Israel", a anunţat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

"Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu, personal, nu sunt adeptul unor astfel de plângeri, vă spun foarte deschis. Eu sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru", a declarat vineri Bolojan într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Laurentiu Ciocazanu, postare pe facebook
,,Toți cei care au sărit la gâtul lui Orban pentru că a făcut plângere penală împotriva lui Dăncilă sunt aliații Ciumei Roșii. Să devii avocatul unei unelte folosite de Dragnea&co. pentru a distruge România din interior este chiar un act de trădare. Pe Ceaușescu, PSD-iștii de ieri l-au trimis la moarte pentru acuzații de submninare a economiei naționale. Oare ce face Dăncilă azi ce e? Nu degeaba Iohannis i-a întrebat azi dacă mai au bani de pensii și salarii. Dăncilă este executantul unui plan diabolic prin care actuala putere și-a propus să distrugă ORICE pentru a trece legile justiției. Orice înseamnă inclusiv stabilitatea financiară a României, pensiile pentru ”decreței” și cei mai tineri, relațiile noastre cu Europa, America, NATO. Orice! Cum poți atunci să-i iei apărarea acestei doamne mediocre invocând motive rușinoase gen ”corb la corb nu-și scoate ochii”? Sunt vremuri de ”ori ori” sau ”care pe care”, nu de ”fă-te frate cu dracul”. Orban are tot meritul pentru că a înțeles nevoia de luptă la baionetă. Și cred că plângerea sa are și acceptul liderilor UE. Bruxelles-ul nu mai vrea să vadă și România derapând, după cazurile Ungaria, Polonia, Cehia. Iar lupta cu răul nu poate fi dusă decât în justiție. Știu acuzatorii lui Orban că Dăncilă n-a comis o faptă de înaltă trădare? Sau de divulgare de secrete de stat? Dacă există informații clare care susțin aceste acuzații? Dacă au vorbit chiar oameni din preajma lui Dragnea și Dăncilă despre aceste fapte grave? Și-atunci? Ce să facă Orban sau oricine ar fi aflat de așa ceva? Să tacă pe ideea ”noi nu ne facem dosare unii la alții”? Nu, evident nu! Orice om responsabil, fie el șef de partid sau simplu funcționar, trebuie să acționeze responsabil, nu laș, în astfel de situații. Miza nu e conservarea puterii politice, ci salvarea demnității naționale prin bătălia pentru valori imense cum este și cinstea. Linșajul mediatic la care a fost supus liderul PNL arată că plângerea penală împotriva lui Dăncilă e corectă. Și juridic, pentru că altfel n-ar fi reacționat isteric PSD&co. (e clar că Dăncilă a comis-o!), dar și politic, căci atacul în valuri la adresa lui Orban îi face bine și lui, și PNL."
Postat 23 Mai 2018, 18:57 de ili3
Nu-ti convine, DEMISIA!
Opozitia e cum e, vai de mama ei, dar sa mai fie atacata si din interior?! ,,Nu s-a consultat cu partidul!!!" Dar tu cu cine te consulti cand dai cu oistea (adica cu banii nostri!) in gard?! Cu cine te-ai consultat cand ai confiscat terenul celor de la Salem?! Cu consiliul local?! A tunat si v-a adunat! V-ati facut stapani peste ce nu este al vostru (n-ar fi prima oara!). Dosar 4589/111/2014* Tip solutie: Constata nul recursul Solutia pe scurt: Constată nulitatea pentru nedepunere în termen a recursului declarat de recurenţii-pârâţi Consiliul Local al Municipiului Oradea şi Municipiul Oradea în contradictoriu cu intimata-reclamantă Asociaţia Centrul Creştin Salem şi cu intimata-pârâtă Primăria Municipiului Oradea – Instituţia Arhitectului Şef, împotriva Sentinţei nr. 3836/CA din 20.12.2017 pronunţată de Tribunalul Bihor, pe care o menţine în totul. Obligă partea recurentă să plătească părţii intimate-reclamante suma de 2000 lei cheltuieli de judecată parţiale în recurs. DEFINITIVĂ. Document: Hotarâre 1965/2018 09.05.2018 P.S. Inca o dovada a incompetentei/incompetentilor de care se inconjoara birtinezul! Cum sa fii in cadrul directiei juridice si sa nu stii/poti depune in termen un recurs?! Uite ca in primaria pastorita de.... se poate!
Postat 23 Mai 2018, 18:05 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON