URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2017, 11:37

Vizită secretă: Trump Jr., la vânătoare în România!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiul cel mare al lui Donald Trump ar fi venit la vânătoare de căprioare şi mistreţi în România! Se pare că Donald Trump Jr. se află în ţară încă de la începutul săptămânii, pe un domeniu de vânătoare din Giurgiu, la Singureni, vizita fiind ţinută la secret.

Potrivit Digi 24, locuitorii comunei Singureni se simt onoraţi că fiul cel mare al preşedintelui Trump respiră acelaşi aer cu ei. "Domnule, e ceva bine! Mai suntem şi noi, comuna asta renumită!", le-a spus jurnaliştilor un localnic.

Nu la fel de încântaţi de pasiunea sângeroasă a moştenitorului imperiului Trump au fost locuitorii altor ţări.

Donald Trump Jr. străbate lumea în lung şi în lat pentru a împuşca fazani, cerbi, tigri sau elefanţi. Tânărul este membrul unui club de vânători, înfiinţat de fostul preşedinte american Theodore Roosevelt cu peste un secol în urmă. Are un adevărat arsenal, zeci de arme de foc, printre care Benelli Super Black Eagle II, pentru vânarea păsărilor de apă, şi arme de vânătoare semi-automate pentru competiţii şi tras la ţintă, scrie Digi24.ro.

"Trag mii de cartuşe pe an, trag mii de rafale pe an, trag mai multe gloanţe decât vă puteţi imagina şi acestea nu includ sesiunile de vânătoare şi pescuit. E important pentru noi. Nu stau aşa, doar să pozez cu arma sau puşca o dată pe an. Stau cu degetul pe trăgaci şi pe siguranţă, spre deosebire de alţii. Trăiesc acest stil de viaţă. Pentru mine este o tradiţie americană minunată. Nimic nu este mai important decât acest lucru", a spus, anul trecut, fiul preşedintelui american.

Donald Trump Jr. a copilărit în Cehoslovacia, la bunicii materni, unde şi-a descoperit pasiunea pentru vânătoare.

Hobbyul i-a adus însă şi critici. În urmă cu cinci ani au apărut fotografii cu el şi fratele său, Eric, în Africa, lăudându-se cu trofee rare de vânătoare: un elefant, un leopard şi o antilopă. Omul de afaceri a spus că a acţionat în spiritul conservării speciilor. Cum astfel de partide costă sute de mii de dolari, banii obţinuţi de organizatori sunt folosiţi, cel puţin pe hârtie, pentru protejarea animalelor sălbatice, mai arată sursa citată.

Tatăl său, Donald Trump, nu merge cu el la vânătoare, dar nici nu are nimic împotriva acestei pasiuni. Spune că este un sport la care fiii săi sunt foarte buni.

"Ei iubesc vânătoarea şi mereu au iubit-o, eu nu. Sunt vânători, vânători experimentaţi. Ştiu că dau carnea şi ce au vânat triburilor locale. Toată lumea îmi spune că ceea ce ei fac la vânătoare e în bine", a spus preşedintele american.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Donald the Brave
E foarte viteaz,am inteles.Desi m-as fi asteptat sa-l pasioneze vinatoarea de rate salbatice sau domestice, nu conteaza de care.
Postat 18 Mai 2017, 22:43 de SM
mda...
Bine zis. Dealtfel, e un erou american, trebuie sa ai mult curaj sa stai ascuns cu tunul la 3-400m de un animal care paste iarba. Bravo minunata traditie americana, dar ce ar fi daca ai ramane intre granitele tale sa impusti ornitorinci?
Postat 18 Mai 2017, 16:53 de seth
@vanatori de kaka
n-o sa inteleg niciodata placerea asta de a omora/chinui animale. Mai ales daca ai ce manca. Pe tiriac il inteleg, e mai batran, a incercat totul. Nimic nu pare sa mai functioneze in cazul lui, cu exceptia vanatorii. Incercati va rog viagra si lasati putinele animale ramase in padurile noastre tot mai transparente sa traiasca in pace, dupa regulile lor.
Postat 18 Mai 2017, 13:31 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON