URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2017, 17:00

Prinţul Harry s-a logodit cu actriţa Meghan Markle (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prinţul Harry al Marii Britanii (32 de ani) şi actriţa americană Meghan Markle (36 de ani) şi-au anunţat logodna printr-un comunicat oficial transmis de Clarence House, reşedinţa Prinţului Charles.

"Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales este încântat să anunţe logodna dintre Prinţul Harry şi Meghan Markle. Nunta va avea loc în primăvara anului 2018. Mai multe detalii despre ziua nunţii vor fi anunţate în cursul acestei zile. Alteţa Sa Regală şi domnişoara Markle s-au logodit luna aceasta. Prinţul Harry i-a informat pe Majestata Sa Regina şi pe ceilalţi membri apropiaţi ai familiei. Prinţul Harry a cerut şi a obţinut binecuvântarea părinţilor domnişoarei Meghan Markle. Cuplul va locui în reşedinţa Nottingham Cottage din Kensington Palace", se arată în anunţul oficial.   

Ducele şi Ducesa de Cambridge, William şi Kate Middleton, i-au felicitat de tinerii proaspăt logodiţi: "Suntem foarte entuziasmaţi pentru Harry şi Meghan. A fost o încântare să ajungem s-o cunoaştem pe Meghan şi să vedem cât de fericiţi sunt împreună", se arată într-o postare a Palatului Kensington.

Iniţial, Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au ţinut idila ascunsă. De câteva luni, aceştia au început să apară în public împreună. Recent, aceasta a renunţat la serialul "Suits" şi urmează să se mute în Marea Britanie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
lasa be, ca asa e eticheta --- unghii incolore
oare mme Iohanis ce unghii are? plus ca la noi, din ce sa se faca un ban cinstit, dle Roger? din pus de unghii si umplut cu gel! asta e venit pt o mama singura in Oradea! atat se poate
Postat 28 Noiembrie 2017, 06:52 de ADINA
mainile, o fireasca disputa
doamnelor si domnitelor pasionate de fashion si visatoare: ia uitati-va mai bine la mainile viitoarei printese. ce vedeti? unghii curate, taiate scurt, nuanta discreta. decente, de bun gust, tinuta impecabila. luati aminte! unghiile puse si colorate asa cum va place voua nu sunt altceva decat lipsite de igiena, semn de prost gust, simbol al prostitutiei - chiar daca nu va place sa credeti asta, au aparut prima oara si au ramas promovate in rândul prostituatelor din suburbiile americane. vreti sa fiti tratate ca niste printese sau ca niste prostituate? comportati-va pe masura!
Postat 27 Noiembrie 2017, 20:48 de roger
vedete ca modele
mai degraba e ceva de invatat de la aristrocratia din casa regala britanica decat de la majoritatea vedetelor de la hollywood sau alte mondenitati nationale..
Postat 27 Noiembrie 2017, 20:29 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON