URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2017, 15:31

Primul domn. Soţul premierului gay al Luxemburgului, în fotografia de grup cu primele doamne ale liderilor NATO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre fotografiile oficiale de la reuniunea liderilor NATO de la Bruxelles marchează o premieră şi a devenit virală pe internet. Este vorba despre fotografia de grup a primelor-doamne ale liderilor NATO în care apare şi un bărbat.

Este vorba de arhitectul Gauthier Destenay, soţul premierului Luxemburgului, Xavier Bettel. Gauthier Destenay apare zâmbind larg chiar în spatele primei-doamne a Turciei, Emine Erdogan, flancată la rândul ei de Brigitte Macron şi Melania Trump.

Fotografia a devenit virală pe reţelele sociale, arătând şi diferenţele culturale dintre ţările NATO: în timp ce soţia liderului de la Ankara este acoperită din cap până în picioare, soţia noului lider al Franţei a ales o rochie scurtă.

Premierul liberal luxemburghez Xavier Bettel s-a căsătorit cu partenerul său belgian, Gauthier Destenay, în urmă cu doi ani, devenind primul lider din Uniunea Europeană care se căsătoreşte cu un partener de acelaşi sex, scrie adevarul.ro.

Xavier Bettel nu şi-a ascuns niciodată homosexualitatea şi a iniţiat mai multe măsuri de modernizare a ţării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
acuma...
ori că Occidentu a avansat prea mult în de ăstea,ori ...nuş ce să mai zic...dacă la asemenea chestii se face propagandă,e clar că nu vor mai fi minoritate,ba mai mult,prin pronia Divină,Europa chiar va deveni islamică.
Postat 01 Iunie 2017, 11:46 de crisan
Vestul degenerat
O sperietoare de ciori aproape mumificată și un **** pe post de "soție" o fi masculul în relație? pfui.. au avansat atât de mult ăștia în valori precum perversiunile sexuale, încât istoria se repetă: noul imperiu Roman (ue), va avea acela; sfărșit precm vechiul, doar că durata îi va fi mult mai scurtă.
Postat 31 Mai 2017, 13:40 de Oarecine
Percept vine de la percepţie?
Precept s-ar fi potrivit, probabil.
Postat 29 Mai 2017, 15:25 de eutanasiu
Elevul șo lovit la cap in clasa o dat cu capul de bancă probabil
Țapu între oi se da drept capra Arda-var focu sa va ardă mai și urlați sa va vadă lumea strigati tare luptați noi restul ăștia normali suntem rai voi ăștia bolnavi nu sunteți voi sunteți ok ce sa faci daca familia tradițională nu e buna , interesant că teoretic nu ar putea să se înmulțească totuși văd că prin spori probabil se înmulțesc cred că e problema de mansarda strict cu mansarda e problema ceva scurt circuit % bistos mă astai .
Postat 29 Mai 2017, 11:16 de sss
Poponarii de serviciu
Haloo garaa! Homosexualitatea nu este si nu va fi nici o data o normalitate. Este o boala si este contrar legilor naturii. Da nu-i bai, cel putin nu va inmultiti pe cale naturala.
Postat 29 Mai 2017, 10:37 de User anonimizat
@stefan
Misogin,incult, agresiv, nesimtit. Asa te-as caracteriza. Si un brain wash ce te-a scos din randul oamenilor trimitandu-te spre baza evolutiei. Da, stiu, evolutionismul e ceva utopic pentru tine. Urasti libertatea, dreptul la opinie pentru ca esti prea prost ca sa intelegi ce inseamna asta. Argumentul tau este ciomagul, violenta, agresivitatea, nesimtirea crasa, acestea sunt singurele tale "valori" care ar trebui aplicate celor ce indraznesc sa-ti iasa din ilustrele percepte. Imi este mila de cei din jurul tau, cei ce trebuie sa-ti suporte zilnic puseurile de violenta, de agresivitate, de schizofrenie. Te-am enervat cumva indraznind sa nu fiu de acord cu tine?
Postat 29 Mai 2017, 07:48 de elev
....
Ştie vreun isteţ dintre cei cu creierul scopit de popi/păstori/pastori/rabini/etc care sunt statele în care este legalizată relaţia dintre persoane de acelaşi sex?! Spun ,,relaţie" şi nu ,,căsătorie", căsătoria e DOAR între o muiere şi un bărbat. Aşa zice la dicţionare, dar prostii vor sa faca din Constitutie dex! P.S. O întrebare pt. popime/prostime: de ce nu ne întoarcem la pravilele domnitorilor!? Aia nu erau ipocriţi, pedepseau cu moartea sexul anal, indiferent că era vorba de doi bărbaţi sau de un bărbat şi o femeie!
Postat 29 Mai 2017, 05:53 de pinonel
Păcat că prostia, tupeul şi proasta educație nu dor!
I. Păcat că prostia, tupeul şi proasta educație nu dor. 1. Ar fi un criteriu de selecție obiectiv pentru bugetari. Mai ales pentru cei cu ”m” joburi/funcţii bine bugetate şi ”n” afaceri cu bani publici. Dar și pentru postacii de partid, sau pseudo-ONG-işti. II. O întrebare pentru postacul ”elev”: Stii câte ţări NATO au șefi de stat/guvern femei? III. In loc de concluzii. Repet întrebarea: Oare de ce din fotografia Primelor Doamne ale liderilor NATO a lipsit Prima Doamnă a României? 1. Când a candidat la funcția de Președinte al României, Herr Johannis știa că va avea și obligații. Inclusiv de protocol. Mare ruşinică Herr Klaus!
Postat 28 Mai 2017, 23:55 de stefan
@continantal
... Vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti! Vorbesti din prosteala mintii tale!Cat intuneric poate fi in mintea, sufletul tau?
Postat 28 Mai 2017, 22:28 de scortosul
@stefan
Academiciene.....in poza sunt sunt 9 doamne si un domn. Pe post de doamna. Suntem prea tampiti ca natie sa vedem dincolo de aparente asa ca no comment la doamna/domnul din poza. NATO are doar 10 state membre? Asa ca mai lipsesc si alte cucoane. Te-as intreba cate state membre are NATO dar de faci de kkt ca habar nu ai. Ti-am raspuns pentru ca ipocrizia ta trebuia taxata, indiferent ca sunt pro sau contra Johannis.
Postat 28 Mai 2017, 22:19 de elev
Fecioara Maria vs postacul ”continental”. O primă doamnă lipsă.
I. Unii uită faptul că Iisus Hristos a fost născut și crescut de Fecioara Maria. 1. Demersul celor de la ”Coaliția pentru Familie” și nu numai, este unul firesc, profund creștinesc și românesc. II. Oare de ce din fotografia Primelor Doamne ale liderilor NATO a lipsit Prima Doamnă a României? 1. Motive ca: sfârșit de an școlar, nu se susțin. 2. Când a candidat la funcția de Președinte al României, Herr Johannis știa că va avea și obligații. Inclusiv de protocol. Mare ruşinică! III. Mare noroc pe ”Licuriciul cel mare”, cu Prima sa Doamnă: slovena Melania!
Postat 28 Mai 2017, 19:39 de stefan
Coaliția pentru Familie uită un lucru important: și Iisus a avut doi tați!
Postat 28 Mai 2017, 18:07 de continental
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON