URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2016, 19:16

Primele explicaţii după retragerea titlului de principe: Nepotul Regelui Mihai, dispus să facă un test de paternitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în spaţiul public au apărut acuzaţii că ar avea un copil dintr-o relaţie pasageră, iar în 2015 Regele Mihai chiar i-a retras titlul nepotului său, fără să îşi motiveze gestul, au apărut şi primele explicaţii pe această temă. Fostul principe Nicolae a anunţat că a cerut un test de paternitate la Institutul Mina Minovici, pentru a determina dacă este tatăl copilului unei românce din Braşov.

După cum se ştie, principele a rămas fără titlu şi fără calificativul "Alteţă Regală" în august 2015, însă la vremea respectivă reprezentanţii Familiei Regale nu au oferit explicaţii pentru acest gest. "Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi al Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor", transmitea, la acea vreme, Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills.

Deşi în spaţiul public au mai apărut informaţii cum că acesta ar aştepta un copil dintr-o relaţie pasageră, până joi, fostul principe nu a făcut public precizări pe această temă.

Într-un comunicat datat 22 septembrie 2016, şi citat de Digi24.ro, Nicolae a explicat că a fost anunţat de femeia în cauză, Nicoleta Cîrjan, că ar fi tatăl copilului ei, o fetiţă, că a cerut un test de paternitate la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", "singura instituţie abilitată să efectueze în mod ştiinţific acest test", dar că s-a lovit de refuzuri.

Subliniind că îşi va asuma toate obligaţiile legale, însă numai dacă se va stabili în urma unui test ADN că este tatăl copilului, nepotul regelui anunţă că a apelat în această toamnă la un avocat pentru o solicitare oficială de testare a paternităţii, însă femeia ar fi refuzat din nou.

"Doamna Nicoleta Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celei ulterioare. Mai mult decât atât, până la data prezentului comunicat, nu a fost declanşat niciun proces civil de stabilire a paternităţii, la instanţa competentă. Contrar acestor refuzuri, afirmaţiile pe tema paternităţii au continuat, motiv pentru care pe data de 3 septembrie, prin intermediul avocatului meu, domnul Enache Radu, membru al Baroului Bucureşti, i-am adresat doamnei Cîrjan o ultimă solicitare de a veni să realizăm testarea ADN. Răspunsul a fost un alt refuz ferm", afirmă Nicolae.

 "Având în vedere că până în acest moment nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă de stabilire a paternităţii sau declaraţie notarială de recunoaştere a paternităţii din partea mea, apreciem că orice alte informaţii legate de acest subiect sunt nefondate", încheie comunicatul.

Pe de altă parte, Digi 24 publică şi poziţia Nicoletei Cîrjan, care susţine că i-a solicitat, la rândul său, în repetate rânduri lui Nicolae să facă testul, însă în clinici private, nu la Institutul Mina Minovici, pentru că ar fi vrut să fie discretă. Într-un răspuns transmis avocatului fostului principe, femeia arată că va face testul atunci când ea va dori.

"Nu am făcut public faptul ca dl. Nicholas Medforth-Mills este tatăl copilului meu, adresa dvs. fiind de intimidare şi chiar jignitoare, în condiţiile în care i-am solicitat de atâtea ori clientului dvs. să colaborăm în discreţie şi să efectuăm testul de paternitate şi la o clinică privată, pentru a pune capăt acestei situaţii. Mai mult decât atât, faptul că am ţinut secretă identitatea tatălui şi nu am dat curs solicitărilor mass media de a vorbi pe această temă, pentru a proteja imaginea clientului dumneavoastră, mi-a adus mie prejudicii de imagine şi de reputaţie. Insistenţa dvs. de a face testul de paternitate numai la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti şi doar până pe data de 19.09.2016 îmi trezeşte suspiciuni şi prin urmare insist ca acest test să fie efectuat în primul rând la o clinică privată acreditată din judeţul Braşov, locul unde avem domiciliul eu şi copilul, la o dată ce va fi stabilită de comun acord de către noi, iar apoi la IML Bucureşti. Îmi rezerv dreptul de a introduce la instanţele judecătoreşti acţiunea în stabilirea paternităţii când voi considera eu, acţiunea fiind imprescriptibilă", a transmis Nicoleta Cîrjan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON