URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2017, 12:36

"Pictură" şocantă, realizată de o artistă din Oradea: Timi Páll a desenat imaginea unui copil nenăscut cu propriul ei sânge menstrual! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Pictură" şocantă, realizată de o artistă din Oradea. Timi Páll a devenit cunoscută peste hotare după ce a pictat, pe bucăţi de pânză, imaginea unui copil nenăscut, folosindu-şi propriul sânge menstrual.

Povestea a fost făcută publică pe pagina ei de pe Facebook şi preluată de site-uri precum Daily Mail. "Folosindu-se doar de degete şi de tampoane folosite pentru a-şi crea opera, artista Timi Páll a creat câte o pânză în fiecare lună. Nouă luni mai târziu, pânzele au fost potrivite împreună ca un puzzle, ca să creeze piesa de final intitulată "The Diary of My Period" (Jurnalul menstruaţiei mele), imaginea unui copil nenăscut în pântece", scrie Daily Mail.

Timi Páll a distribuit imaginile cu lucrarea sa pe Facebook, susţinând, într-un mesaj postat în limba engleză, că a fost inspirată să "picteze" cu sângele ei după ce a realizat "valoarea menstruaţiei".

"Am realizat frumuseţea durerii, valoarea menstruaţiei, fertilizându-mi întreaga fiinţă. Eliminarea periodică a propriului meu ovul cu ciclul meu menstrual m-au inspirat să dau naştere unui ceva ce are un final biologic şi să creez începutul sfârşitului", a scris artista.

"Accentul nu este pus pe sânge, dar lucrarea are mesajul ei datorită fluxului menstrual. În fiecare lună, o femeie are şansa să rămână însărcinată, dar odată cu ciclul menstrual ovulul este eliminat şi şansa de a avea un copil nu este deloc relevantă. Cu această eliminare a ovulului prin sângele menstrual, am dat naştere unei opere de artă în timpul celor 9 luni în care chiar am creat un început al sfârşitului", a mai spus ea.

Daily Mail notează că ideea orădencei nu este originală. Jess Cummin, o studentă la prestigioasa Glasgow School of Art and Design, a început să își folosească menstruația pentru a picta la sfârșitul anului 2015. 

Cert este că opera orădencei a stârnit reacții variate în mediul online. În vreme ce unii o laudă pentru curajul și viziunea ei, alții cataloghează lucrarea ca fiind dezgustătoare și spun că ar trebui să se ducă la psihiatru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@TDS
Asta-i comentariu de intelectual comunist . Punct.
Postat 15 Ianuarie 2017, 18:34 de Iness
elev nesimtit!!!!!!!
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 13:28 de grigore
B A N pentru elevul prost crescut!
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 13:25 de grigore
!!
Pe " operele " astea ( gen poneiul cu zvastica ) nu colcaie cumva microbi, bacterii etc. ( nu am pretentia ca as sti ! ) ? Ce-ar fi ca un artist barbat sa tranteasca pe vreo pictura niscaiva s..ma obtinuta manual ? Sau nu ar fi o premiera ?
Postat 15 Ianuarie 2017, 12:38 de TDS
@grigore
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 12:01 de elev
Auleuuuuuu ce educat esti elevule,,!
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 09:57 de grigore
@grigore
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 09:23 de elev
?????????????????????
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2017, 06:50 de grigore
SCÂRBOS!!!
ȘI ... FOARTE ... NOBIL :)))
Postat 14 Ianuarie 2017, 23:15 de ADINA
@grigore
Moncher......asa cum ne-ai obisnuit deja o alta monstra din vasta-ti "eruditie". Ne-am bucura daca ai lua abecedarul si, frunzarindu-l, ai invata sa scrii. PS TITRG in ce limba este si cum se citeste ? PPS sange, cu a si nu cu i ! Ar mai fi dar ma pastrez pentru o alta data.
Postat 14 Ianuarie 2017, 18:51 de elev
artiştii pogorâţi din Urali
.... Alienu' din "opera" promovată mai sus, aduce f. bine cu mult prea cunoscutul autor al muianelor, alea care murdăresc faţadele... ... de peste canalul Mânecii, obişnuiţi cu astfel de abjecţii, au umplut online'u de sânge, din nou ...
Postat 14 Ianuarie 2017, 17:08 de Vlaicu
he he
nu are altă fantezie decât spurcăciunea aia?
Postat 14 Ianuarie 2017, 16:37 de crisan
Românul tot țăran rămâne...
Bine că e apreciată peste hotare. O să pățim și cu ea că și cu mulți alții. Românul n-ar recunoaște un om de valoare nici dacă s-ar împiedica de el pe stradă. L-ar călca pe cap și ar merge mai departe. Rușineeee, vai ș-amar...
Postat 14 Ianuarie 2017, 16:02 de CristianCristian
Chiar și asa ceva?
In primul rand este ...izbitor de infect ca un jurnalist ,fie el și orădean,sa coboare la asa "stire". Poate mâine,aceeași sau vreun alt deraiat...,sa picteze cu materii fecale,organe,etc... Chiar va trebui mediatizata o asa "realizare"? Ei...,în ce "materii" te scalzi tu,jurnalistule...
Postat 14 Ianuarie 2017, 14:19 de Nofan
?????????????????????
112?Ambulantza?Sora vitrega cu ...muianul,alt hartist cu dadanai la creier?Ambulantza???????In titrg se aude ca e singele de la ...deflorare...Lamaie,lamaieeeeee!
Postat 14 Ianuarie 2017, 13:24 de grigore
Baby, baby..
Mna, ar putea-o scoate la licitatie acuma. Sa vedem pe cine ar interesa asa ceva si ptr. cat sau ptr. ce.
Postat 14 Ianuarie 2017, 13:06 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON