URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2018, 16:11

Morgan Freeman narează o reclamă dedicată românilor: "Salut, România! Încă mai plăteşti cash?" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O voce inconfundabilă le spune românilor să plătească cu cardul şi nu cash, într-o nouă reclamă a unei bănci româneşti.

Actorul Morgan Freeman narează reclama în care apar mai multe vedete din România, între care ​Mihai Dobrovolschi (Guerrilla), Dragoş Bucurenci şi Cătălin Ştefănecu (TVR). 

Campania publicitară pentru promovarea plăţilor electronice a fost lansată de Banca Transilvania şi Visa. "Salut, România! Încă mai plăteşti cash în 2018?", îşi începe Morgan Freeman speech-ul. 

Morgan Freeman este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood. El şi-a "împrumutat" vocea pentru numeroase documentare cunoscute, precum "Through the Wormhole" şi "Freedom: A history of Us".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@cut
vezi ca sunt farmacii deschise si sambata si duminica... cam greu rezisti fara medicamente...
Postat 24 Martie 2018, 17:25 de sasi
demon de diavol
Este aceasta creatura demonica,cu piercing in ureche platit ches nu cu cardul,face emisiuni religioase de genul istoria religiilor(se da inger de lumina)iar in realitate dirijeaza si incurajeaza inspre implinire acum,avertizarea clara catre crestini privind vremurile "ce va sa vie"!...crestini din toate tarile,UNITI-VA!...pentru a tine piept acestui soi de draci ce ies doar prin rugaciune si post mult.
Postat 24 Martie 2018, 15:06 de User anonimizat
Numeste bancile
1 leu nu sunt bani? Dar ce dobanda primesti de la banca pentru banii tai tinuti pe card? Timpul = bani doar in acceptiunea ta. Oamenii trebuie sa mai interactioneze intre ei, chiar si atunci cand stau la coada. Nu ne traim vietile inchisi in sticle (sa nu zic familie). Iar daca sistemul bancar da faliment tot din banii nostri este salvat, fara ca noi sa avem vreo vina. Iar in caz de razboi ori alta calamitate, cardul tau devine doar un plastic. Poate si de aceea, nemtii stiu cum stau lucrurile.
Postat 20 Martie 2018, 11:42 de OradeanADN
@
Efectuez aproape orice tranzactie cu cardul (adica cu doua, la doua banci diferite). Exceptie fac: plati la piata, chioscul de ziare si la asociatia de locatari. Daca extrag bani de pe card am comision 0 (zero) ron. Am pachetul internet banking activat gratuit. Este mai rentabil sa platesc cu cardul in strainatate decat sa cumpar valuta. Pot efectua orice plata de utilitati, impozite de acasa (se poate activa si plata recurenta). Pot comanda orice din strainatate (ebay, aliexpress, etc) si platesc la o rata de euro foarte convenabila. Toate aceste beneficii ma costa 1 (un) ron / luna. Insa, chiar daca ar fi mai scump, economisesc ore intregi, iar timpul = bani.
Postat 20 Martie 2018, 11:32 de sasi
Uite un link de pe Bloomberg
Asta pentru date statistice, acurate, un articol cu titlul: Germany Is Still Obsessed With Cash si link: https://www.bloomberg.com/news/features/2018-02-06/germany-is-still-obsessed-with-cash Dupa ce te racoresti, fa bine si mergi la nemti - si da-le tu lectii. Cand indici banca aia cu gratuitati de tot felul?
Postat 20 Martie 2018, 11:14 de OradeanADN
@OradeanADN
Esti prost, dar rau de tot. Nici macar nu stii cum functioneaza plata cu cardul, dar te bagi. Apoi mai si inventezi date statstice, ce NU exista. Romania este o tara inapoiata din orice punct de vedere. Cum se zice? Tara pupatorilor de icoane, inculti, analfabeti stiintific. Plata cu cardul ar fi un semn de civilizatie.
Postat 20 Martie 2018, 11:06 de sasi
Blocajul este in mintea ta
Ghinionul nostru e ca nu te putem exporta in Germania sa-i educi si pe aia. Indica si tu o banca, unde nu ai comisioane pe card (inclusiv banking) ori unde primesti dobanda pentru banii tai. Nu de alta dar esti de coma. P.S. Fa bine si platesti online si cotizatia de aderare la PSD, ca aia stiu cum e cu alta intrebare.
Postat 20 Martie 2018, 10:58 de OradeanADN
ai utilizat un card in viata ta????
vad ca NU. Cozile = blocaj. alta intrebare?
Postat 20 Martie 2018, 10:45 de sasi
Tu intelegi ca pt. banii tai ar trebui sa pimesti dobanda?
Si da, marea majoritate a bancilor percep comision pe tranzactie ori in lipsa acestuia trebuie sa efectuzei obligatoriu un anumit numar de plati cu cardul. Plus ca dobanzile platite la banii tinuti pe card sunt 0. Ori ca sistemul cade cand ti-e lumea mai draga. Atentie in Germania cetatenia se acorda dupa cateva criterii foarte stricte - minim 8 ani locuiti in tara, cu adresa valida, plus altele. Ultimii migranti (fie si arabi - nu cum le spui tu jignitor) nu au devenit cetateni germani. In rest, daca esti asa fan card - nu inteleg ce te deranjeaza cozile? Ca doar tu le poti evita, hop-top.
Postat 20 Martie 2018, 10:37 de OradeanADN
@OradeanADN
Mai bine nu te bagai... la fraza cu comisoane m-am si oprit.. nu stii ce vorbesti. Dinozauri sunt toti care nu pot intra in secolul XXI. Valabil si celor care mai stau la coada la digi, orange, primarie, cat timp platile pot fi efectuate din fata calculatorului. Nu uita, ca in Germania au aparut multi arabeti care daca ar putea ar plati cu capra...
Postat 20 Martie 2018, 09:53 de sasi
Mai bine dinozaur decat victima bancara
Pt. Sasi Nu e nimic imoral sau ilegal sa posezi sau sa platesti prin bani cash - desi bancile isi doresc mult asta. De ce? Deoarece daca cash-ul nu circula fizic (ori nu este retras din bancomat), pot multiplica mult mai usor banii virtuali. Si desigur orice tranzactie are un comision. Lipsa acestuia nu inseamna ca tu ai costuri zero - din contra ar trebui ca banca ce foloseste banii tai sa plateasca o dobanda. Si este doar un singur aspect. Ce te faci cand da o banca faliment? Este salvata banii deponentilor. Si ar mai fi multe de zis. Factual: nemtii, in ultimul raport facut de Bundesbank (2018), efectueaza 48% din tranzactii cu bani cash - in 2014 efectuau 53% - deci in 4 ani au redus cu doar 5% tranzactiile cu cash. Si aici nu vorbim de tranzactiile intre particulari - ci de cele institutionale (impozite, taxe etc.) sau de tip comercial (cumparaturi magazine, achizitii imobiliare). Tranzactiile in cash intre particulari sunt efectuate in 74% din cazuri. Nu cred ca ai vrut sa-i faci pe nemti dinozauri. Si poate nici pe parintii si bunicii nostri. Pt. Crisan Nu tot ce zboara pe Facebook este real. Chiar daca in acest moment avem putin peste 9,6 milioane de conturi - circa 48,3% dintre ei nici nu au prins regimul lui Ceausescu. Un like, un share ori un coment pozitiv nu inseamna si un vot. La nivel de perceptie - dorim si un Tepes dar si reintroducerea pedepsei cu moartea. Extrapoland ne dorim un regim precum in Coreea de Nord, insa cu binefacerile UE - o struto-camila.
Postat 20 Martie 2018, 09:35 de OradeanADN
secolul XXI
Numai dinozaurii mai platesc cash sau stau la coada la electrica, digi si nu efectueaza plata online...
Postat 19 Martie 2018, 23:33 de sasi
Card vs cash
Cardul e mai sigur. Dar noi nu avem cultura cardului de credit. Noi nu percepem ca banii aia nu exista ci sunt imprumutati. Noi nu platim o paine cu cardu ca e rusinos. Cumparaturile le platim ramburs. Acuma calcul simplu. De cate ori ai lasat 10, 20 70 de bani, 1 leu sau 5 la curier? Acuma inmulteste cu situatiile si vezi suma. In tarile civilizate nu faci checkin la hotel fara credit card. Daca patesti ceva cu el, suni banca si te ajuta. La debit nu chiar asa. Bine, sa fie o banca reputabila, nu astea aparute de un an 2 pe piata. Eu nu concep azi viata fara credit sau debit card. Cash car cu mine doar pt situații de urgență, niciodata mai mult de 50 de lei. De ce? Bancomatele sunt la tot pasul, daca nu poti si de la ghiseu cu buletinul.
Postat 19 Martie 2018, 15:46 de poiu
Pentru Oradea ADN
Mă tem că românii îl vor mai mult acum ca în 68 pe Ceaușescu.Cel puțin așa arată comenturile pe fbook.Și atunci,în 68,nu doar că a fost el curajos,ci mai mult:SUA și China i-au stat proptă.Personal,azi am cont la o bancă ,care nu percepe taxe la scos cash...ce-i drept...țară de unde vine banca...ne-o golește pe a noastră de păduri...că...altceva nu mai e de furat de pe aici...:)))
Postat 19 Martie 2018, 13:01 de crisan
Pt. Crisan: Nu-l vrea nimeni pe Ceausescu
Este doar un fake news. Insa asta nu inseamna ca suntem prosti sa adoptam cardurile bancare cu orice pret si in orice conditii. In primul rand dobanda pe banii aia tinuti pe card este mizerabila, iar comisioanele duse la extrem. Ce naiba faci cand se blocheaza ori o ia razna sistemul de plati cu cardul? Vezi istoricul ING, CEC si altele. Platesti in zambete la casa? Cash-ul nu o sa dispara - ca doar nici Germania nu a renuntat la el. Deci relax, nici daca Morgan ar fi in reclama din nou D-zeu (vezi Bruce Almighty)- tot nu am pune botul la ce-si doresc bancile.
Postat 19 Martie 2018, 11:50 de OradeanADN
salut domnule Morgan!
Noi,ca majoritate,îl vrem din nou....înapoi pe cel ce ne-a dat locuri de muncă şi ne-a construit blocuri.Ei bine,pe vremea sa,nu iezista aşa ceva:bănci,carduri.Salariile la întreprinderi le primeam tot aşa,cash.Că până casieriţa ni-i anumăra la fiecare în faţă,se pierdeau 2-3 zile din procesul de producţie.Şi,nu de puţine ori,trebuia lăsat,acolo,un leu,doi,bacşiş .Şi ,neapărat care era în pensie la poştaş.Să trăiască şi ei,de la locurili de muncă,NU? Ce bine ne era atunci!Dacă aveam blocuri şi locuri de muncă,aveam de toate!!!!Că mai ierea că ne lua zilnic lumina,căldura sau apa,asta trebuie trecut cu vederea,că doar Ceauşescu a murit pentru popor,şi,a achitat toate datoriili iesterne ale poporului în 89.Personal,nici un cetăţean nu avea datorii iesterne,dar ne-a construit blocuri,,,pe care le-am plătit totuşi,fiecare persoanal;)))) Aţi înţeles acum?Şi nu vă mai băgaţi în treburili noastri ...interne!Americanilor!!!;))))
Postat 19 Martie 2018, 06:02 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON