URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2018, 10:33

Globurile de Aur 2018: De ce s-au îmbrăcat în negru toate vedetele (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gala Globurilor de Aur din acest an a fost una cu mesaj: aproape toate actriţele au purtat negru, în semn de protest faţă de scandalurile sexuale izbucnite la Hollywood în ultimele luni.

Staruri precum Angelina Jolie, Jessica Biel, Kerry Washington şi Catherine Zeta Jones au avut ţinutele cele mai lăudate, scrie digi24.ro.

Jessica Biel a venit a venit însoţită de soţul său, cântăreţul Justin Timberlake. Ea a purtat o rochie lungă Dior cutată cu tul negru, fără bretele, cu decolteu în formă de inimă. Criticii au lăudat rochia actriţei, considerând-o foarte "potrivită pentru covorul roşu".

Angelina Jolie, în vârstă de 42 de ani, a purtat o rochie neagră Versace, cu mâneci lungi, la baza gâtului. Actriţa şi-a accesorizat ţinuta cu bijuterii cu diamante şi lip-gloss roz.

Catherina Zeta-Johnes a atras privirile cu o rochie lungă de dantelă neagră Zuhair Murad. Ea a afirmat pe covorul roşu: "Dress code-ul nu spunea că nu trebuie să arătăm la potenţialul nostru maxim".

Alte ţinute apreciate de critici au fost ale actriţelor Kate Hudson, Alison Brie, Emilia Clarke, Reese Witherspoon şi Gilian Anderson.

În evidenţă a ieşit şi actriţa mai puţin cunoscută Blanca Blanco (foto), dar care nu a fost lăudată, ci criticată. Aceasta a ales o rochie roşie, care nu a fost în concordanţă cu dress code-ul confirmat şi respectat de starurile de la Hollywood.

Scandalul sexual de la Hollywood a pornit în octombrie, anul trecut. Fostul producător Harvey Weinstein este acuzat de peste o sută de actriţe şi foste colaboratoare de abuzuri mergând de la hărţuire sexuală şi până la viol. De la începutul scandalului, o serie de mari nume de la Hollywood - precum Kevin Spacey, Brett Ratner, Dustin Hoffman, John Lasseter sau Jeffrey Tambor - au fost vizate de acuzaţii de abuzuri sexuale şi au fost înlăturate brutal de pe piedestalul pe care se aflau. Mai multe dintre aceste celebrităţi fac obiectul unor anchete, dar niciuna dintre ele nu a fost arestată.

Marii câştigători

Miniseria "Big Little Lies", produsă de HBO, şi lungmetrajul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", regizat de Martin McDonagh, au fost marii câştigători ai celei de-a 75-a gale de decernare a Globurilor de Aur. Fiecare dintre cele două producţii a câştigat câte patru trofee.

Cât priveşte "Big Little Lies", producţia a fost desemnată "cea mai bună miniserie", Nicole Kidman a primit trofeul pentru "cea mai bună actriţă în rol principal", Laura Dern, pentru "cea mai bună actriţă în rol secundar", iar Alexander Skarsgard, pentru "actor în rol secundar".

Producţia Amazon "The Marvelous Mrs. Maisel" a fost desemnată "cel mai bun serial de comedie", iar actriţa Rachel Brosnahan a fost premiată pentru interpretare. 

"The Handmaid's Tale" a primit Globul de Aur pentru "cel mai bun serial - dramă".

Ewan McGregor a fost premiat la categoria "cel mai bun rol într-o miniserie sau film de televiziune", pentru "Fargo", iar Elisabeth Moss, la categoria "cea mai bună actriţă într-un serial - dramă", pentru rolul din "The Handmaid's Tale".

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune - dramă a fost desemnat Sterling K. Brown, pentru "This Is Us".

De cealaltă parte, la categoria "cel mai bun actor într-un serial de televiziune - comedie" a fost desemnat Aziz Ansari, pentru "Master of None".

În ceea ce priveşte filmul, lungmetrajul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a câştigat la categoriile "cel mai bun film - dramă", "cea mai bună actriţă în rol principal" (Frances McDormand), "cel mai bun scenariu" (Martin McDonagh) şi "cel mai bun actor în rol secundar" (Sam Rockwell).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON