URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2017, 10:06

Gafă de proporţii la Gala Premiilor OSCAR 2017: "La La Land", anunţat în mod greşit cel mai bun film în loc de "Moonlight". Vezi lista completă a câştigătorilor! (VIDEO)

Gafă de proporţii la Gala Premiilor OSCAR 2017: 'La La Land', anunţat în mod greşit cel mai bun film în loc de 'Moonlight'. Vezi lista completă a câştigătorilor! (VIDEO) FOTO: Gulliver/GettyImages
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gala Premiilor OSCAR 2017 va rămâne în memoria cinefililor şi pentru o gafă de proporţii, fără precedent: după ce prezentatorul a anunţat că "La La Land" a câştigat şi Oscarul pentru cel mai bun film, organizatorii au revenit: "Moonlight" este, de fapt, câştigătorul de anul acesta.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul a fost transmis în direct de postul american ABC şi a fost difuzat în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

În România, ceremonia a fost transmisă, pentru al treilea an consecutiv, de Digi24 şi Digi Film.

Musicalul "La La Land" a luat cele mai multe premii - şase, după ce a avut nu mai puţin de 14 nominalizări.

Digi24.ro notează că momentul deschiderii plicului de către Warren Beaty şi anunţul greşit al filmului câştigător va rămâne în istorie şi va stârni, fără îndoială, multe controverse.

Gafa a survenit deoarece prezentatorul ar fi luat un plic greşit, mai arată Digi24.ro.

Cel care a făcut anunţul iniţial - că a câştigat "La La Land" -  a fost actorul Warren Beatty. A fost un final dramatic şi confuz al showului de la Dolby Theatre, comentează ABC News, postul de televiziune care a transmis gala.

Warren Beatty părea să glumească atunci când trăgea de timp până să citească cine a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. S-a dovedit însă că doar era încurcat, pentru că, de fapt, avea plicul greşit: era plicul cu numele celei mai bune actriţe în rol principal (Emma Stone în "La La Land"). Când i-a înmânat cartonul cu numele partenerei de scenă, Faye Dunaway, aceasta a anunţat că "La La Land" a câştigat, pentru că citea, de fapt, cartonul de la "Cea mai bună actriţă în rol principal". În realitate, adevăratul câştigător era "Moonlight".

Însă până când să fie restabilit adevărul, toţi cei care erau în sală şi care aveau legătură cu "La La Land" au năvălit pe scenă. Producătorul "La La Land", Jordan Horowitz, deja a rostit discursul de acceptare. Dar la scurt timp după aceea, a revenit pe scenă şi a anunţat că este o greşeală. "Nu e o glumă", a spus el şi a ridicat în sus cartonul cu adevăratul câştigător: pe carton scria "Moonlight".

Beatty a încercat să explice situaţia, iar gazda ceremoniei Oscar, Jimmy Kimmel, a făcut câteva glume, iar apoi a cerut scuze. A spus că ştia el că o va da cumva în bară.

Regizorul peliculei "Moonlight", Barry Jenkins, a fost atât de năucit de turnura pe care au luat-o evenimentele, că abia a putut îngăima un discurs de acceptare.

"Nici măcar în visele mele nu putea fi adevărat, dar la naiba cu visele, am terminat cu asta, fiind acum e adevărat. O, Doamne!", a spus el, înainte de a lăsa microfonul pentru a-şi îmbrăţişa echipa. Unii dintre cei implicaţi în "Moonlight", când au urcat pe scenă, încă aveau pe chip dezamăgirea care îi încercase când au crezut că au pierdut, mai arată sursa citată.

Situația a fost cu atât mai confuză cu cât actrița Emma Stone a declarat că ea avea deja în mână cardul cu numele ei scris la categoria "cea mai bună actriţă", card care fusese folosit atunci când s-a anunţat premiul. Se pare că sunt "două rânduri" de plicuri pentru fiecare câştigător.

Potrivit presei americane, când s-a anunţat pe scenă că "La La Land" este marele câştigător, reprezentanta PriceWaterhouseCoopers, firma care se ocupă de securitatea plicurilor, a sărit şi a spus: "A luat plicul greşit" şi a alergat pe scenă.

Digi precizează că angajaţii de la PricewaterhouseCoopers nu sunt doar singurii care cunosc lista câştigătorilor înainte de ceremonia oficială, pentru că ei sunt cei care numără voturile, ci sunt şi cei care memorează numele tuturor câştigătorilor de la cele 24 de categorii. În cazul în care o persoană este greşit anunţată drept câştigătoare, acești angajați sunt sunt singurele persoane autorizate să vină pe scenă şi să întrerupă show-ul, pentru a repara eroarea. Acest lucru nu se întâmplase, însă, niciodată până acum în istoria Oscarurilor. 

Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. "Moonlight" a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi era favorit, alături de "La La Land", în cursa pentru cel mai important Oscar, având opt nominalizări.

Vezi mai jos lista completă a trofeelor atribuite în cadrul celor 24 de categorii de premii care au fost decernate la gala Oscar 2017, pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS):

Cel mai bun film: "Moonlight"

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land")

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck 

Cea mai buna actriţă în rol principal: Emma Stone ("La La Land")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Moonlight")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis ("Fences")

Cel mai bun film străin: "The Salesman" (Iran)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Zootopia"

Cea mai bună regie artistică: "La La Land'

Cel mai bun scenariu adaptat: "Moonlight" (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney) 

Cel mai bun scenariu original: "Manchester by the Sea" (Kenneth Lonergan)

Cea mai bună imagine: "La La Land"

Cel mai bun montaj: "Hacksaw Ridge"

Cea mai bună coloană sonoră: "La La Land"

Cel mai bun cântec original: "City of Stars" ("La La Land")

Cel mai bun montaj de sunet: "Arrival"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Hacksaw Ridge"

Cele mai bune efecte vizuale: 'The Jungle Book"

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Suicide Squad"

Cele mai bune costume: "Fantastic Beasts and Where to Find Them"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Piper"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:  "Sing"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "O.J.: Made in America"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "The White Helmets"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON