URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2017, 15:15

Fața nevăzută a UNTOLD: Peste 400 de persoane au ajuns pe mâna medicilor

Fața nevăzută a UNTOLD: Peste 400 de persoane au ajuns pe mâna medicilor Sâmbătă seară, pe scena de la Untold va urca Armin van Buuren
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Canicula, dar nu numai, a făcut victime la Untold.

În total, 402 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, într-un spital mobil amenajat de organizatori şi prin intermediul celor 11 echipe mobile de paramedici care patrulează în toate locaţiile unde au loc activităţi ale festivalului, iar 12 persoane au ajuns la spital, după cum anunţă Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 37 de amenzi, în valoare de 37.300 lei, şi 17 avertismente scrise în cea de a doua zi a festivalului Untold. În cursul zilei de vineri au fost înregistrate 13 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale, cazurile fiind cercetate acum de procurori.

Reprezentanţii forţelor de ordine le recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment să îşi supravegheze obiectele de valoare deţinute, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanţe interzise de lege şi să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

Sâmbătă este cea de-a treia de festival Untold, când pe scenă vor urca Armin van Buuren, Marshmello şi Hurts. În prima seară de distracţie la Untold 2017 au urcat pe Dragon s Nest, scena principală a festivalului, Hardwell, Axwell&Ingrosso, MØ, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath, Dubfire. În a doua seară: Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies, Solomon.

În aceste zile, Clujul a devenit capitala distracţiei în România.

Potrivit Digi24.ro, mii de oameni, cei mai mulţi tineri, au luat cu asalt intrările extrem de riguros organizate, iar prima oprire a fost în Parcul Central, unde au fost amenajate diferite zone de relaxare, într-o atmosferă de "pădure fermecată", populată de elfi şi zâne. Asta pentru că, dincolo de zecile de concerte care au loc în cele patru zile de festival, Untold propune şi la această ediţie o gamă largă de activităţi care au loc departe de scene.

"Untold 2017 înseamnă Real Life-Fantasy şi se transformă într-o lume magică plină de personaje fantastice. La Foişorul din Parcul Central, festivalierii pot deveni pentru o zi, regi, regine, zeiţe, zei şi pot lua acasă amintiri din lumea fantastică. Fantasy Corner vine cu surprize şi dezlănţuie fantezia cu tatuaje henna, glow in the dark, dar şi accesorii cu care fanii festivalului devin parte din poveste. Animatori pe picioroange, acrobaţi, magicieni, zone de poveste şi multe surprize aşteaptă să fie descoperite sau experimentate în lumea plină de magie UNTOLD 2017', explică organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

În cele patru zile de festival sunt aşteptaţi să participe la festival peste 300.000 de persoane. Cea de a treia ediţie a Untold se desfăşoară între 3 şi 6 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON