URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2017, 16:04

Fără parcări lângă şcoli

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Marea Britanie, mulţi părinţi care îşi duc copiii cu maşina până la porţile şcolii riscă amenzi de până la 130 de lire. Pentru a combate poluarea din jurul şcolilor, dar şi pentru a decongestiona traficul, mai multe consilii administrative de pe teritoriul Marii Britanii vor să interzică parcarea ori staţionarea autoturismelor în jurul şcolilor.

Pentru a-i depista pe cei care încalcă această regulă, consiliile au decis să monteze sisteme de monitorizare video anume, care scanează numerele de înmatriculare ale maşinilor. Nu scapă de amenzi nici părinţii care opresc maşina, dar lasă motorul pornit, ca un semn că nu vor sta prea mult.

"Ştim că majoritatea oamenilor sunt conducători responsabili, dar situaţia este adesea haotică în apropierea şcolilor, atunci când copiii sunt aduşi sau luaţi de acolo. Pe străzile din jurul şcolilor este nevoie de un mediu sigur şi plăcut", a spus Ted Richards, un oficial din comitatul West Midlands.

Aici, consiliul administrativ analizează chiar o variantă şi mai strictă, de a interzice pur şi simplu traficul în jurul şcolilor la orele la care copiii merg sau ies de la ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Unu
Am fost in 38 de tari in lumea asta. Am locuit si lucrat 3 ani in SUA, acu sunt in UK. Dar de cand e Bolojan, de fiecare dată când vin acasa vad o schimbare ( un drum, un pod , ceva) , mie imi place omul ca face treaba , orașul se dezvolta o ia pe urmele Sibiului. In 98 am fost in sibiu prima dată arată că o ruina, după ce a venit Iohannis ca primar in fiecare an cand mergeam in Sibiu vedeam o schimbare. Ei nu am văzut schimbarea asta nici cu sturza nici cu groza nici cu filip erau psd, pnl, si pd. Filip a câștigat al 2 lea mandat ca a așteptat strada hategului si apoi toți din iosia l-au votat si a avut timp să fure. Ma pis pe ele de partide politice eu votez omul care face treaba si ma face sa fiu mândru de orașul meu. Am dat 3 amenzi pt ca am aruncat micul de țigară pe jos ( cate 500 pe una) , am înjurat și pe Bolojan si pe toți, dar cand umbli in lume si vezi ca orașul tău e super curat ( in londra ,manchester , san francisco , dallas e o mizerie de nu-i adevărat) , sunt mândru de asta si le zic la toti sa vina sa vada . Amenzile care le-am dat nu mai contează si ura fata de Bolojan, pt ca vad rezultatul. Dar unii ne având respectul de sine arunca gunoiul unde apuca si daca le spui se supără, tre sa învățăm să fim curați. Am vb co o polițistă din londra care a vizitat Oradea si a zis ca londra nu va fi si nici nu a fost asa curata si ca ei au in grad de civilizatie mai redus ca al nostru , dar ca noi avem o clasa politica dezastru. Am plâns că nu am mai avut ce sa zic. Si de atunci am inceput sa fiu mândru de orașul meu. Asa ca daca arunc ceva pe jos si vine comunitara cu un proces verbal de 500 ron am sa spun bravo pt voi eu sunt un prost
Postat 18 Septembrie 2017, 19:45 de sandu1200
asa gandesti cand nu vezi de ura
Sandule, sa intelegi omul: TDS are o ura viscerala, si ar zice orice impotriva lui Bolojan, pana si ca Dracu-i bun. Azi ar zice ca e rau ca se interzic parcari, maine ar zice ca de ce nu se interzic. El crede ca doar 2 oameni il sustin pe Bolojan si toti sunt impotriva lui, asa ca tu esti unul din cei 2 dar ai mai multe conturi de pe care scrii. Poate tot asa a fost si votat, de 2 oameni doar.:)
Postat 18 Septembrie 2017, 08:28 de unu
TDS
Eu sunt Original , nu am ce sa reinventez. Dacă știi expresia stai ca proasta-n *, no cam asa vb si tu. După cum comentezi tu subiectele nu ai mai mult de 17 ani. Dacă te tii de scoala ajungi departe, dar asa o sa ajungi lipiți de afișe sau boschetari in fata blocului
Postat 17 Septembrie 2017, 20:01 de sandu1200
VA REINVENTATI! MEREU ID-uri NOI
@sandu1200: Evident nu are! Dar dacă veni vorba, mi-am amintit de-amuzantale noastre! E drept, am făcut-o cam abrupt!
Postat 17 Septembrie 2017, 19:46 de TDS
TDS
Ce treaba are Ilie cu școlile din Marea Britanie??
Postat 17 Septembrie 2017, 19:17 de sandu1200
LEGI DEGEABA
Eu știu că e în vigoare și actul normativ care spune : fără unități de alimentatie publică în preajma școlilor și a bisericilor! Aruncati o privire peste Piata Unirii ( girată de Bolojan și PNL)! CATASTROFĂ! Si? Are vreo problemă nea Ilie familistul? Aiurea!
Postat 17 Septembrie 2017, 16:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON