URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2017, 23:54

Antivirusul românesc Bitdefender, singurul care rezistă în faţa hackerilor CIA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) reuşeşte să profite de unele deficienţe ale sistemelor de securitate informatică, dezvăluie WikiLeaks, însă antivirusul românesc Bitdefender pare să reziste activităţilor serviciilor de spionaj americane, potrivit Associated Press, citată de Mediafax.

Hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite recente de WikiLeaks, enumerând o serie de sisteme de protecţie, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure şi Bitdefender.

Însă un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA.

"Postările nu sunt suficient de complete pentru a spune acest lucru cu certitudine, dar se pare că Bitdefender, un produs antivirus românesc, le cauzează multe probleme hackerilor CIA. O postare pare să sugereze că sistemul Bitdefender ar putea fi depăşit prin anumite eforturi. Sau poate că nu", comentează Associated Press în articolul despre activităţile cibernetice CIA dezvăluite de WikiLeaks. 

"Tocmai am încercat asta. Bitdefender încă rezistă nebuneşte", reacţiona un presupus hacker CIA la sugestiile privind metode pentru depăşirea sistemului de securitate cibernetică.

Un reprezentant Bitdefender, Marius Buterchi, a declarat pentru Associated Press că singura concluzie este următoarea: "Noi detectăm metodele CIA".

Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit unor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor.

De asemenea, CIA ar utiliza Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@linux4ever
Ai dreptate, ce vroiam eu sa evidentiez insa, e faptul ca sistemele Linux sun mai "ferite" si datorita faptului ca nu sunt folosite de institutii "tinta" pentru spionajul cibernetic. Fii sigur ca in momentul cand va deveni suficient de atractiv pentru spionat, se duce dracu' si legenda de invincibilitate a sistemelor Linux, desi recunosc ca trebuie "muncit" mult mai mult ca sa spargi un Linux, in comparatie cu Windowsul. Ca utilizator anonim, esti destul de ferit de atacuri, nefiind relevant pentru atacatori si o protectie clasica, firewall+antivirus+antimalware se poate dovedi suficienta. Poti sa iei virusi daca esti prost cu spume, de-ti curge din gura, dar in rest esti destul de protejat. Ca sa fii sigur ca nu esti spinat, trebuie sa te retragi in pustietate si sa traiesti ca un pustnic, desi atunci esti mult mai usor de reperat din satelit! :)))
Postat 10 Martie 2017, 12:47 de User anonimizat
Virusi contra system
@anticomunist - CIA sau alti baieti ca ei exploateaza un backdoor si instaleaza in program care nu face altceva decat sa capteze date si sa le trimita "acasa". Programul cu pricina se comporta ca un virus la urma urmei, doar ca nu e destructiv. Sau poate mai exact ca un spyware. Linux nu este imun cum am spus initial - orice sistem digital este expus si are lacune de securitate. Doar ca folosind Linux esti mai putin expus - sau cel putin asa imi place sa cred. Iar daca nu este asa, atunci ne intoarcem toti la umbra cu o sapa in mana. In final mie personal nu imi pasa de spionajul lor, desi sunt convins ca majoritatea telefoanelor sunt monitorizate intr-un fel sau altul 24/7 fie ca exista sau nu convorbiri pe ele...
Postat 09 Martie 2017, 20:21 de linux4ever
Si ce sa spioneze CIA in Romania?
Cine e nebun sa spioneze propriul experiment in binoame si trinoame ??? E o chestiune de factori interni, de la "noi la noi" !!!
Postat 09 Martie 2017, 13:00 de WinDos
@magic
Ce spui Frantz? De AVX ai auzit?
Postat 09 Martie 2017, 09:52 de User anonimizat
@linux4ever
Daca ai cumva senzatia ca sistemele Linux sunt impenetrabile, sau ca nu exista virusi pentru ele, esti departe de adevar. Pe masura ce mediul de afaceri, adopta sistemul de operare Linux pentru statiile de lucru si servere, devine tot mai interesant pentru hackeri, asa ca... Marile gauri de securitate sunt dipozitivele mobile si SMART TV-urile, pe care foarte multi le folosesc fara nici cea mai mica protectie. Si nu virusii sunt marea problema aici.
Postat 09 Martie 2017, 09:31 de User anonimizat
vrajeala
ce vrajeala, nu e deloc romanesc, Bitdefender e american, adica CIA sau NSA. Ca firma e inregistrata in Romania si lucreaza si romani la el nu inseamna sa fie romanesc! Inca in 2006 cand am folosit produsele lor, care tot se blocau iar cei de la tehnic Bitdefender nu aveau solutii, chiar ei au confirmat ca asteapta update de la americani. Reclama de doi bani...
Postat 09 Martie 2017, 09:00 de magic
Securitatea si ignoranta
Daca folsim Linux ce ne facem? Nu tu Bitdefender, nu tu CIA, nu tu NSA, nu tu KGB, nu tu virusi... Toata distractia dispare... Asa ca paranteza, niciun sistem informatic nu este 100% sigur daca se poate spune acest lucru. Pe de alta partea, faptul ca lumea foloseste in proportie de peste 90% Windows in diverse versiuni, e cauza principala pentru care se intra cu atat de multa usurinta in aceste sisteme. Iar daca o structura importanta a unui stat foloseste Windows, isi cam semneaza testamentul, sau si-o cauta cu lumanarea. Pe de alta parte niciun telefon mobil nu e sigur pe aceeasi ideea. Mai mult decat atat, cred ca un telefon mobil, sau un SmartTV te poate trada mult mai crunt decat o poate face un calculator. Concluzia mea - folositi fratilor Linux si opriti telefonul mobil cand ajungeti acasa. Sau mai bine si fara telefon mobil. Iar daca aveti un SmartTV, mai bine nu il conectati la retea. Se poate face streaming prin HDMI de la un sistem de calcul in care aveti incredere. Cred ca ignoranta costa pe multi. Chiar daca nu au nimic de ascuns...
Postat 09 Martie 2017, 05:14 de linux4ever
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON