URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2018, 15:11

Lecţia de bun simţ: gestul unui copil care a lovit stopul unei maşini a devenit viral pe Facebook

Lecţia de bun simţ: gestul unui copil care a lovit stopul unei maşini a devenit viral pe Facebook foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gestul unui copil care a lovit stopul unei maşini cu trotineta a impresionat internauţii din toată ţara, devenind viral pe Facebook. Micuţul a refuzat să fugă, aşa cum fac unii adulţi, şi vrut să-şi plătească greşeala cu banii strânşi la puşculiţă, după cum arată libertatea.ro.

Povestea, petrecută săptămâna aceasta, a fost popularizată pe reţeaua de socializare de Vasile Popan, un tânăr maramureşan stabilit în Cluj-Napoca. El este verișorul proprietarului mașinii și a simțit nevoia să împărtășească povestea pentru a da o lecție de viață. 

Copilul părea că a căzut cu trotineta, lângă mașină. De fapt, îl aştepta pe proprietar.

„A trecut cu trotineta pe lângă mașină și, din greșeală, a dat în stop și după cum se vede o parte din el a căzut jos. Aştepta cuminte, iar în mânuţa lui erau 120 lei şi mai avea câteva monede a câte 10 bani şi 50 bani. Voia să işi dea toţi banii, nu să fugă, la fel ca adulţii care lovesc o maşină şi mai au permis de conducere!", scrie pe Facebook verișorul proprietarului.

Acesta a dezvăluit că stopul fusese spart și urma să fie schimbat. „Dar acest copil nu a plecat fără ca să îşi plătească greşeala făcută. Verişorul meu l-a ridicat de jos şi i-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru lecţia acordată de un copil unui adult şi, bineînţeles bănuţii au rămas la copilaş. Sunt convins că aceşti bănuţi au fost economisiţi pentru a putea cumpăra ceva din ei pentru că este un copil!", a mai scris Vasile Popan pe Facebook.

Tânărul a mai scris că băiatul nu vorbea bine limba română, fiind de etnie maghiară şi că această întâmplare este ca o lecţie de viaţă.

„De cele mai multe ori scoatem în evidență doar răutățile și suntem de cele mai multe ori #rasiști, iar acest coopilaș nu știa bine română, pentru că este ungur, dar caracterul bine șlefuit de părinții lui și educația extraordinară dobândită pe parcursul anilor, azi a ieșit la iveală. Respect pentru părinții acestui copilaș și în primul rând pentru acest gest!”, a mai scris Popan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
!!!
REGIE 100% ! Cum de tocmai atunci trecea cineva pe-acolo ?
Postat 01 Mai 2018, 10:32 de dani-e-let
ce parcare a tras ala
ala e un bun exemplu de romanism cu parcarea lui. daca e pe bune toata treaba bravo copilului.
Postat 30 Aprilie 2018, 08:40 de User anonimizat
Da
Eu cred ca cineva a regizat asta pt LIKE--uri.
Postat 28 Aprilie 2018, 16:30 de Sandu1201
Out
Acest copil clar nu are ce cauta in tara asta de r@hat.
Postat 28 Aprilie 2018, 15:28 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON