URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2018, 10:07

Oscar 2018: "The Shape of Water", marele câştigător, în ciuda acuzaţiilor de plagiat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lungmetrajul "The Shape of Water", regizat de Guillermo del Toro, a câştigat cele mai multe trofee la ediţia din acest an a premiilor Oscar. Acesta a fost ales drept cel mai bun film, câştigând trofeul şi pentru cel mai bun regizor, cea mai bună scenografie şi cea mai bună coloană sonoră.

"Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee la această gală, iar "Three Billboards outside Ebbing, Missouri", două, la fel şi "Blade Runner 2049", de Denis Villeneuve, "Darkest Hour", de Joe Wright, şi animaţia "Coco", scrie news.ro.

Filmul câştigător este însă controversat, pentru că este acuzat de plagiat. David Zindel, fiul dramaturgului decedat Paul Zindel, a prezentat în justiţie o acuzaţie împotriva filmului ''The Shape of Water'', pentru presupusul plagiat al piesei de teatru ''Let Me Hear You Whisper'', scrisă de tatăl său în 1969, a informat miercuri revista Variety citată de EFE.

Agerpres.ro scrie că piesa lui Zindel prezintă o poveste între o îngrijitoare introvertită care stabileşte o prietenie ciudată cu un delfin în timp ce lucrează la un laborator militar în timpul Războiului Rece. Îngrijitoarea află că delfinul va fi supus unei disecţii şi pune la punct un plan pentru a-l salva.

În ''The Shape of Water'', scris de Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, o femeie mută care face curăţenie într-un laborator militar în timpul Războiului Rece se implică într-o relaţie sentimentală cu o fiinţă amfibiană şi pune la punct o misiune pentru a o elibera şi a o salva de la moarte.

La premiul Oscar pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, "The Post", de Steven Spielberg, "Get Out", de Jordan Peele, "Darkest Hour", de Joe Wright, "Lady Bird", de Greta Gerwig, "Call Me By Your Name", de Luca Guadagnino, "Phantom Thread", de Paul Thomas Anderson, şi "Dunkirk", de Christopher Nolan.

Frances McDormand a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", categorie la care au mai fost nominalizate Sally Hawkins, "The Shape of Water", Margot Robbie, "I, Tonya", Saiorse Ronan, "Lady Bird", Meryl Streep, "The Post".

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor l-a luat Gary Oldman, pentru partitura din "Darkest Hour".

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 90-a ediţii a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: "The Shape of Water", de Guillermo del Toro

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro, pentru "The Shape of Water"

Cel mai bun actor în rol principal: Gary Oldman, pentru "Darkest Hour"

Cea mai bună actriţă în rol principal: Frances McDormand, pentru "Three Billboards outside Ebbing, Missouri"

Cel mai bun actor în rol secundar:  Sam Rockwell, pentru "Three Billboards outside Ebbing, Missouri"

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Jenney, pentru "I, Tonya"

Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza: "Una mujer fantástica", de Sebastián Lelio

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Coco", de Lee Unkrich şi Darla K. Anderson

Cea mai bună scenografie: "The Shape of Water"

Cel mai bun scenariu adaptat: "Call Me by Your Name", de James Ivory

Cel mai bun scenariu original: "Get Out", de Jordan Peele

Cea mai bună imagine: "Blade Runner 2049" (Roger Deakins)

Cel mai bun montaj: "Dunkirk"

Cea mai bună coloană sonoră: Alexandre Desplat, pentru "The Shape of Water"

Cel mai bun cântec: "Remember Me" (Kristen Anderson - Lopez şi Robert Lopez, pentru "Coco")

Cel mai bun montaj de sunet: "Dunkirk"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Dunkirk"

Cele mai bune efecte vizuale: "Blade Runner 2049"

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Darkest Hour"

Cele mai bune costume: "Phantom Thread" (Mark Bridges)

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Dear Basketball", de Glen Keane şi Kobe Bryant

Cel mai bun scurtmetraj live-action: "The Silent Child", de Chris Overton and Rachel Shenton

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Icarus", de Bryan Fogel si Dan Cogan

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Heaven is a traffic jam on the 405", de Frank Stiefel

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON