URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2017, 10:58

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 9-15 IANUARIE

EVENIMENTE

Conferinţa "Poţi fi erou astăzi?", studiu de caz "Legenda lui Arthur – Mitul lui Herakle", prezintă Andreea Neacşu, joi, ora 18, Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea

Concert Pre-Load (Metallica Tribute), vineri, ora 22, Queens

Party cu DJ Rhem, vineri, ora 20, Tapta Caffe

Concert Mircea Vintilă, vineri, ora 20, Blues Caffe

Concert solo Pely Barna, vineri, ora 20; Apple Room Psy Session: DJ Tsubi, RadiOzora, Lygos, Psylev, vineri, ora 22; E-an-na vs For the Wicked, sâmbătă, ora 19, Moszkva


FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic cu lucrări de E. Dohnanyi: Momente simfonice, op. 36, D. Şostakovici: Concert nr. 2 pentru vioară şi orchestră în do diez minor, op. 129, J. Haydn: Simfonia nr. 101 "Ceasornicul" în Re major, dirijor Janko Zsolt, solist Francesco Ionaşcu vioară, joi, ora 19, Sala de concerte "Enescu-Bartók"


TEATRUL REGINA MARIA

Şi miniştrii calcă strâmb, comedie de Ray Cooney, regia Daniel Vulcu, joi, ora 19, Sala Mare

Cabaretul Dada, comedie de Matei Vişniec, regia Anca Bradu, vineri, ora 19, Sala Mare

Micul prinţ, de Antoine de Saint-Exupery, regia Marius Costache, sâmbătă, ora 11, Sala Arcadia

Colindând prin lumea Luceafărului, spectacol-recital cu Eugen Ţugulea, duminică, ora 18

Domnul Jurdan, comedie după "Burghezul gentilom" de Jean-Baptiste Poquelin, regia Victor Ioan Frunză, duminică, ora 19, Sala Mare


TEATRUL SZIGLIGETI

Scorpia, dramă, miercuri, ora 19, Sala Studio

Maya, operetă de Fenyes Szabolcs şi Harmath Imre, regia Novak Eszter, sâmbătă, ora 17, Sala Mare (ab. Papp Magda)

Flori de mină, tragicomedie, regia Hunyadi Istvan, duminică, ora 19, Sala Studio


EXPOZIŢII

GALERIA EURO FOTO ART

expoziţia fotoreporterilor din Bihor, 101 fotografii alb-negru şi color realizate de fotoreporteri de la Bihoreanul, Crişana, Bihari Naplo şi Jurnal Bihorean (până în 19 ian.)

MUZEUL CETĂŢII ŞI ORAŞULUI ORADEA

expoziţia "AbstrART" a artistului plastic Radu Pământ, Corp C (până în 22 ian.)

expoziţia internaţională de artă fotografică, 160 fotografii alb-negru şi color, portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, umoristice, realizate de artişti fotografi din 31 de organizaţii partenere din Europa şi Asia (Euro Foto Art)

expoziţia "Arme şi unelte de muncă medievale", din colecţia Muzeului Vamal al Republicii Moldova şi a colonelului Petru Costin

expoziţie de artă fotografică, intitulată "Tradiţii populare de iarnă", 70 de fotografii color, realizate de artiştii fotografi Boholţ Gabriel (Bucureşti), Petrila Gheorghe (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) şi Tudorel Ilie (Baia Mare)

expoziţie "Oradea – Deceniile roşii. Vizitele lui Dej şi Ceauşescu în Bihor", cu imagini în premieră din perioada vizitei lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crişana şi a lui Nicolae Ceauşescu în judeţul Bihor; obiecte propagandistice donate de orădeni în cadrul campaniei "Nu arunca trecutul, adu-l la Muzeu!"

expoziţia de instalaţii "Composite Freedom" semnată Radu Jurjiu

expoziţia Debut E/2016 (Clubul Fotografic Nufărul)

expoziţia dedicată Istoriei Bisericii Reformate din Oradea, 24 de panouri, obiecte liturgice, replică a unei tiparniţe din sec. XVII, un exemplar al Bibliei din 1660-1661 de la Oradea, ediţia 2002

expoziţia "10 ani de Cetatea Oradea 2006-2016" a artistului foto Ovi D. Pop, 60 de fotografii cu Cetatea

expoziţia "9 secole de moştenire - capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea", 40 de panouri cu compoziţii explicative, peste 50 de piese originale de orfevrărie, artă devoţională, textile liturgice, carte veche şi documente

expoziţie retrospectivă pe tema istoriei fotografiei locale semnată de artistul fotograf Ştefan Toth, 100 de fotografii alb-negru şi color de mari dimensiuni, realizate de-a lungul a 40 de ani de carieră

tainele Palatului Princiar; "Urme pe hârtie. Identităţi comunitare ale localităţilor bihorene aparţinătoare domeniului episcopal romano-catolic de Oradea în sigilii (sec. XVII-XIX)"; "Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului în măreţia de odinioară"; "Două decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea"; "Urmele trecutului sub paşii prezentului"; "Muzeul Pâinii"

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR

Salonul de artă contemporană, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică şi Uniunea Artiştilor Plastici din România

expoziţia "Valori patrimoniale din colecţia de etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor. Obiecte cultice. Tehnică agricolă"

expoziţia de sculptură Madarassy Istvan

expoziţia Seriile Revistei "Familia" şi expoziţia de grafică şi poezie, de Florin Pucă şi Teodor Pâcă. Colecţia de manuscrise, artă şi literatură Lazăr Cârjan (Muzeul Memorial "Iosif Vulcan")

expoziţiile "Arta 1900 şi Oradea. Secession-ul" şi "Primăvara întregirii" (Muzeul Memorial "Aurel Lazăr")


CLUBURI

HANGAR PUB: vineri Party, ora 20 (Palatul Vulturul Negru)

QUEEN’S PUB: vineri Party, vineri, ora 22

STEAM BAR: miercuri Bar Quiz, competiţie de cultură generală pe echipe, ora 22

BOUND CLUB: vineri Party, ora 22

BLANC COFFEE: vineri, sâmbătă DJ George in the House, ora 23

EDISON PUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 22

SHADOWS CLUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 21

BLACK EAGLE: vineri, sâmbătă Party, ora 22

GREEN PUB: vineri şi sâmbătă Night Party, ora 23

CLUB LIFE: vineri Seară de manele cu Blaga de la Oradea&Speedy Band, Dj Manelo, ora 22; sâmbătă Seara de dans, ora 22

BLONDY’S ART CAFE: vineri Seară de dans, ora 21.30; sâmbătă Karaoke Night, ora 22

LORD’S PUB: vineri şi sâmbătă Distracţie la Lord’s, ora 22


CINEMA CORTINA 9-12 ianuarie

RECOMANDĂRI

Legea nopţii

"Legea nopţii" se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul. Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin, fiul inpectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei.

Regia: Ben Affleck

Distribuţia: Ben Affleck, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Messina, Elle Fanning, Chris Cooper

Jackie

Scenariul lui Jackie a fost plasat  în noiembrie 1963, în perioada de după asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte al Americii. Filmul urmăreşte drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, petrecută în Dallas. Este o perioadă despre care Jackie avea să spună că a pierdut "iubirea vieţii sale", dar a câştigat "dragostea unei întregi naţiuni". La Festivalul de la Veneţia a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, Noah Oppenheim. Filmul, în regia lui Pablo Larrain, s-a aflat iniţial în orarul de lucru al lui Darren Aronofsky, iar în rolul titular, actriţa Rachel Weisz. Despărţirea celor doi i-a îndepărtat de proiect.

Regia: Pablo Larrain

Distribuţia: Peter Sarsgaard, Natalie Portman, John Hurt, John Carroll Lynch

PROGRAM

Jackie avanpremieră, miercuri, joi 21

Legea nopţii avanpremieră, miercuri, joi 20

Aterizare forţată! avanpremieră, miercuri, joi 19.30

Collateral Beauty: A doua şansă, premieră, luni, marţi 15.30, 17.30, 19, 21; miercuri, joi 15.30, 17.30, 19

Assassin’s Creed: Codul Asasinului 3D, premieră, luni-joi 16.20, 21.35, 23.05

Crăiasa Zăpezii: Foc şi Gheaţă 3 3D, dublat, luni-joi 17.40

De ce el? luni, marţi 13.15, 20, 22, 22.30; miercuri, joi 13.15, 22, 22.30

Marele Zid 3D, luni-joi 19.30, 21

Pasagerii luni-joi 15.20, 18.40

La La Land luni, marţi 12.50, 15.20, 19.30; miercuri, joi 12.50, 15.20

Rogue One: O poveste Star Wars 3D, luni-joi 12.45

Hai să cântăm! 2D, dublat, luni-joi 17.50

Super Party la birou luni-joi 12.50, 15

Demonul luni-joi 17.05

Vaiana 3D, dublat, luni-joi 14.05

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON