URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2012, 08:01

Traficanţii de cultură se adună la Oradea: muzică, pictură, filme şi teatru la fosta fabrică Rovex (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Experiment. Teatru. Clandestin şi Fundaţia Alternative România organizează pentru a treia oară Gala Traficantului de Cultură Internaţional, un eveniment care are ca scop atât promovarea tinerilor artişti care doresc să se afirme în domeniul lor, cât şi aducerea în faţa orădenilor a întregii palete a artelor fundamentale într-un singur loc.

Ediţia din acest an, intitulată "În Ţara Minunilor" şi programată în perioada 21-24 septembrie, are loc în premieră în halele fostei fabrici de blănuri Rovex, din strada Griviţei. Aici, 8 hale au fost curăţate şi decorate, fiecare în alt stil, pentru a găzdui multitudinea de momente programate în cadrul GTCI. Acestea au fost prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă, de coordonatorul artistic al evenimentului, Sebastian Bărbălan.

Spre exemplu, a fost amenajată o sală-cafenea, unde scaunele şi mesele sunt acoperite cu ziare, iar în mijloc a fost amplasată o scenă pentru muzicieni şi spectacolele de teatru, dar şi o hală unde, printre peste 100 de maşini de cusut, va avea loc o defilare de modă. Totodată, o parte din exteriorul clădirii a fost pictat cu graffiti.

În acest an, artiştii invitaţi depăşesc numărul de 100, printre care se află şi un grup de italieni (actori, muzicieni şi o pictoriţă). Pe lângă momente muzicale, precum concertul Mike Godoroja & Blue Spirit, în cadrul GTCI vor avea loc spectacole de teatru, degustări de vin, vernisaje ale unor expoziţii sau instalaţii artistice, proiecţii de filme, etc.

Cei care doresc să participe la eveniment îşi pot cumpăra de la faţa locului un bilet valabil pentru toate cele patru zile ale Galei, pentru 35 de lei, ori un bilet de o zi, în valoare de 15 lei.

GTCI este sprijinit de Consiliul Judeţean, Celestica, dar şi de D&C Oradea, care a pus gratuit la dispoziţia organizatorilor imobilul pentru desfăşurarea proiectului. Pe parcursul evenimentelor, în curtea fostei fabrici vor fi expuse trei autoturisme, printre care şi noul Audi A3.

Programul complet al GTCI 2012:

Vineri - 21.09.2012
10.00 - 18.00 Workshop Andreea Bibiri
17.00 DESCHIDEREA PORTILOR
18.00 Deschiderea oficială GTCI 2012
18.30 Conferinţa Cultură.Patrimoniu.Reconversie Rovex - Ordinul Arhitecţilor din România filiala Bihor
19.30 - 20.00 Workshop Scanare 3D - Alin Buda
20.00 Concert Melaz & Vlad Vancea
21.00 Teatru: Simone Perinelli - Requiem for Pinocchio
22.00 Concert: Big Brothers Band
24.00 Scurt metraj: Un om care doarme (de Cristina Haneş, Oradea)
24. 15 Cinema

Sâmbătă - 22.09.2012
10.00 - 18.00 Workshop Andreea Bibiri
16.00 Utopium Prezinta: WORMTOPIA
18.00 Teatru: M-AM ÎNTORS DE LA SUPERMARKET ŞI I-AM TRAS O MAMĂ DE BĂTAIE FIULUI MEU (după Rodrigo Garcia) - Adina Lazăr, Satu Mare
19.00 Film: Colonia Îngerilor (regizor Corina Delia Chiriţă)
19.00 - 21.00 Workshop machiaj efecte speciale - Gabriela Cosma
21.00 DuBase mix pe film mut - Războiul de Independenţă (film românesc centenar)
22.00 Concert: Mike Godoroja & Blue Spirit: Roots
24.00 Scurt metraje: Narcis şi Augut 1 şi 2 (de Camelia Popa, Bucureşti)
24.30 Cinema

Duminică - 23.09.2012
16.00 Cinema
17.00 Microenciclopedia Muzicală
18.30 Prezentare Moda - creator de modă Cristina Breteanu
20.00 This is my body. Come into my mind (regia Alexandra Felseghi)
- Trupa GoAct, Cluj Napoca
21.00 Milessime - Degustare de vin
22.00 Concert: Acustimantico (IT)
24.00 Proiecţie: Scurt metraje
24.30 Cinema

Luni - 24.09.2012
18.00 Concert Orchestra Simfonică de Suflatori Oradea (OSSO) Juniori
19.00 Concert flaut Ariadna si Georgiana Mircescu:
Telemann, Fantezia nr. 2, Fantezia nr. 11.
20.00 Cinema

Expoziţii

Facultatea de Arte Oradea, Ziarul Clandestin, Vlad Iepure, Răzvan Flore, Ioan Mircea Branda, Cristian Ienciu, Daciana Bikszegi Lipai, horia popa, Cristian Ciubotaru, Tudor Francu, Alexandru Emil Sabău, Andrei Valentin Jurcă, Radu Hangan, Dalina Zăpodean, Alexandra Maria Rada, Paul Târziu, Ciprian Secară, Bella Rebekka Ivácson, Alexandra Gavrilă, Diana Oţet, Consuelo Mura, Ana Florea, Allan Dalla, Sorin Matei, Alexandru Caluseriu, Mirela Lăpuşcă, Luiza Szabo, Alexandra Feneşan, Răzvan Comănici, Teodora Mezei, Adrian Gorgan

Evenimente permanente

Teatru de Cercetare (înregistrat)
Teatru Radiofonic
Instalaţii create în faţa publicului - Lucia Mărneanu şi alţii
Biblioteca Antitotalitară - Ecaterina Mânecan
Happening Wormtopia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON