URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2012, 10:59

Romaniacs: Doi orădeni au lansat un serial de animaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Madar Norbert şi Nagy Felix, doi tineri orădeni, au conceput primul serial de animaţie "made in Oradea", după cum susţin creatorii.

Pasionaţi de animaţie şi de seriale precum South Park, cei doi au avut mai multe tentative să creeze propriile personaje, cu mai mulţi ani în urmă, fără însă a le duce până la capăt.

Având idei noi, în luna februarie a acestui an s-au reapucat de treabă şi au conceput un serial pe care l-au numit "Romaniacs". Animaţia urmăreşte aventurile a trei personaje neaoşe: ţăranul Schmolnar, rapperul Ion şi ţiganul Gabor.

Primul episod prezintă partea comică a protestelor anti-ACTA prin ochii personajelor imaginate de cei doi orădeni. Creatorii vor ca în serialul de animaţie să ironizeze prostia, de orice natură.

"Ne dorim ca orădenii să fie mândri de noi. Dacă vom avea succes nu ştim încă, depinde de public", afirmă Madar Norbert.

Cei doi creatori realizează şi vocile personajelor, ajutaţi de o voce feminină, cea a orădencei Ioana Dumitrăchescu.

Serialul poate fi urmărit pe site-ul romaniacsshow.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
3eueue
domle "3eu"! du-te cumpara-ti sapun. te asteptam inapoi...
Postat 27 Mai 2012, 16:51 de massa
Sictir ăla
@sictir ..! **** mai mare ca tine fiule, nu exista pe pamantul asta! :-)
Postat 27 Mai 2012, 16:49 de Poc
nashpa
ca curu
Postat 27 Mai 2012, 01:35 de 3eu
naspa
pai ce te poti astepta de la niste bozzzgori impputiti...
Postat 26 Mai 2012, 22:20 de sictir
CARtieru
BRAvo BAietii :X ...CAntemiru e Baza:>
Postat 25 Mai 2012, 23:42 de Ctm
Foarte tare!
E foarte tare! Daca va dati asa destepti ca e slab atunci faceti voi unul mai bun. Munca la un serial de animatie nu e foarte usoara! Ar trebui sprijiniti acesti baieti si incurajati! Nu trebuie neaparat sa fie ceva fff comic, acest gen de animatie e diferit de Robotii sau Luzarii. E un umor mai negru. Tot asa baieti! Felicitari si mergeti inainte!
Postat 25 Mai 2012, 15:30 de Yoana
titluletz
foarte foarte slab comentariu @-_- tu ce sti sa faci?sa comentezi foarte slab?:)))aaa..esti unul dintre negativisti care apar zilnic la comentarii..vreme buna vreme rea,tot nu e bine cu ea>))) macar astia incearca ceva,pozitiv sau negativ,o fac,apropo,toate serialele au un inceput,esenta e baza,se perfectioneaza pe parcurs.
Postat 25 Mai 2012, 14:47 de alalalt-_-
titlu
foarte slab.
Postat 25 Mai 2012, 12:26 de -_-
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON