URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2017, 10:05

Revelion "acasă": Localurile din Oradea dau petreceri cu bucate pretenţioase, băutură din belşug, muzică live şi tombole

Revelion 'acasă': Localurile din Oradea dau petreceri cu bucate pretenţioase, băutură din belşug, muzică live şi tombole BUCURIA DINTRE ANI. Intrarea în Noul An 2018 va fi sărbătorită cu focuri de artificii şi petreceri care vor ţine toată noaptea şi artişti care vor încerca să-i mişte pe orădeni la dans. La cea mai mare sală de evenimente din oraş, Armonia Venue (fundal), va cânta Călin Geambaşu (foto) şi bandul său
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care nu şi-au rezervat pentru Revelion vacanţe exotice ori sejururi montane la schi nu trebuie să-şi facă griji.

Sălile de evenimente, restaurantele şi pub-urile din oraş s-au pregătit temeinic pentru noaptea de Revelion, oferind petreceri bogate în mâncăruri şi băuturi, "condimentate" cu muzică live, aşa încât participanţii să întâmpine sătui şi veseli Noul An...

Party în armonie

Inaugurată cu fast în august, cea mai mare şi impresionantă sală de evenimente din Oradea, Armonia Venue, cu o capacitate de 1.000 de locuri, anunţă o petrecere grandioasă pentru noaptea dintre ani, cu motto-ul #AnNouÎnArmonie. Sala situată în Parcul Industrial II, pe strada Anghel Saligny nr. 11, va găzdui un party prezentat de Gabriel Coveşanu - Cove, cum e cunoscut publicului.

Fiind o ocazie specială, meniul va fi format din 7 feluri de mâncare, între care file de somon şi pulpă de raţă, plus băuturi la discreţie. Orădenii vor fi provocaţi la dans de Picky şi formaţia lui, precum şi de Călin Geambaşu şi bandul său, adică artiştii care au asigurat antrenul şi la inaugurarea sălii. Preţul unui bilet nu este mic, 450 lei, dar poate fi achitat şi în două tranşe.

Şi Pandora Palace îi îmbie pe orădeni la Revelion cu un meniu ales şi distracţie asigurată de Formaţia Panoramic, cu Aurel Ilieş şi Maria Ghilea, preţul unui bilet fiind de 300 lei.

Seara vedetelor

La Ambasador, petrecerea va avea tematica "Fii vedetă alături de vedete", oaspeţii urmând să fie întâmpinaţi cu un covor roşu, ca la Hollywood. Invitaţii serii vor fi Mandinga şi "Partydul Kiss FM", cu Dan Finţescu şi OLiX, plus Anita Mihăieş cu bandul său. Meniul pare bogat, iar doritorii sunt anunţaţi că la miezul nopţii vor putea ciocni un pahar de şampanie cu foiţă de aur comestibilă, să aibă belşug tot anul. Preţul unui bilet la Revelionul Ambasador este de 390 lei.

Grand Palace îi invită pe orădeni la o seară "plină de eleganţă, momente fermecătoare şi dans", cu numeroase feluri de mâncare, bufet de fructe şi de brânzeturi, de-a lungul căreia va cânta Fracassoni Band, un grup de tineri artişti din Italia, preţul unui bilet fiind de 295 lei.

Orădenii pot sărbători noaptea dintre ani şi pe malul Crişului Repede, la Rivo Restaurant & Lounge, unde gazdele oferă un meniu cu foie gras, gutui şi sos de caramel, pulpă de raţă şi open-bar. Organizatorii promit muzică live, DJ şi surprize, la preţul de 370 lei/biletul.

Revelion cu… city break

La doi paşi de oraş, Kingsland Country Club din Ineu organizează de Revelion o altă petrecere tematică, provocându-şi invitaţii să se transforme în personaje din legendarul serial Dallas. Oaspeţii vor asculta hituri ale anilor ’70, ’80 şi ’90, vor avea bunătăţi pregătite sub formă de bufet suedez, iar la miezul nopţii propriul foc de artificii. Preţul unui bilet este de 275 lei, Kingsland asigurând şi transportul din Oradea, la cerere, pentru 10 lei/persoană.

Anul 2018 va fi întâmpinat cu petreceri şi în pub-urile din Oradea. Pe strada Vasile Alecsandri, Morrigan’s Irish Coffee&Pub organizează o petrecere cu mâncăruri şi muzică "Oldies but Goldies", preţul unui bilet fiind de 250 lei. La RA Cafe, pe strada Republicii, noaptea dintre ani va fi sărbătorită cu DJ Johnny Vandhal, organizatorii pregătind şi o tombolă al cărei mare premiu este un city break la Milano. Preţul unui bilet la Revelionul RA este de 275 lei.

În Pasajul Vulturul Negru, Green Pub organizează Revelionul cu DJ Tendix, oferind platouri cu mâncare şi şampanie pentru fiecare invitat, la 100 de lei/persoană, preţ în care este inclus şi un bilet la tombola al cărei mare premiu este un city break la Paris. Aşadar, pentru câţiva norocoşi, petrecerea nu se va încheia pe 1 ianuarie, ci va continua şi în Noul An...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON