URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2014, 16:13

Primăria vrea să organizeze un festival internaţional cu fanfare militare la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Viceprimarul Ovidiu Mureşan şi Mircea Oaie, directorul Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente, au prezentat, miercuri, la aproape o lună de la încheierea Toamnei Orădene 2014, un bilanţ al evenimentului.

Potrivit viceprimarului Mureşan, festivalul a avut în 2014 un număr record de spectatori. "După estimările Jandarmeriei, în total în perioada 3-12 octombrie, la evenimentele Toamnei Orădene au participat aproximativ 45.000 de orădeni, dintre care 2.000-2.500 la concertele din săli", a precizat acesta. De Ziua Oradiei, la retragerea cu torţe şi la concertele din Parcul 1 Decembrie au fost prezenţi circa 22.000 de orădeni.

Pentru evenimentele Toamnei Orădene 2014 s-au cheltuit în total circa 600.000 ei, aproximativ acceaşi sumă ca anul trecut, din care 450.000 lei din bugetul local, restul sumei fiind suplimentată din veniturile proprii realizate prin închirierea spaţiilor din Parcul 1 Decembrie şi vânzarea de bilete la concertele din săli.

Anul acesta, după scumpirea taxei de închiriere a domeniului public (50 lei/mp/zi), municipalitatea a încasat 163.100 lei de la comercianţi. De asemenea, din vânzarea de bilete pentru spectacolele din săli, care au avut preţ unic de 15 lei, s-au strâns 22.395. lei În plus, Primăria a reuşit să atragă sponsorizări în valoare totală de 37.800 lei.

În cadrul conferinţei de presă, viceprimarul Ovidiu Mureşan a declarat că municipalitatea intenţionează să organizeze anul viitor un festival internaţional al muzicii militare, după succesul de care s-au bucurat spectacolele date de cele patru fanfare din ţară invitate la Oradea anul acesta. "În 2015 vrem să-i dăm o mai mare însemnătate acestui eveniment. Vrem să facem un festival internaţional, cu două fanfare invitate din străinătate", a precizat acesta.

Citeşte cum a fost la Toamna Orădeană 2014 în articolul: Nicicând Toamna nu fu mai frumoasă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
În sfârşit şi-au găsit menirea !!!
Fiecare trebuie să facă lucrul la care se pricepe !!!
Postat 06 Noiembrie 2014, 09:07 de WinDos
Un spectacol aparte de sunet si culoare.
Fanfara militara a avut si are mare succes in randul oradenilor. S-a vazut si anul acesta numarul mare de spectatori.
Postat 06 Noiembrie 2014, 01:34 de E foarte bine!
SUPER IDEE!
SUPER IDEE! Sa dea Dumnezeu sa se materializeze!
Postat 05 Noiembrie 2014, 18:50 de SUPER IDEE!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON