URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2010, 13:59

Orădenii, invitaţi să celebreze Ziua Basarabiei

Orădenii, invitaţi să celebreze Ziua Basarabiei În 2009, studenţii basarabeni din Oradea au organizat prima ediţie a Festivalului Zilele Basarabiei. Atunci, ei au refăcut în mod simbolic Podul cu flori din 6 mai 1990, când românii de pe ambele Prutului s-au întâlnit, cu braţele pline de flori
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt aşteptaţi în acest week-end la cea de-a doua ediţie a festivalului "Zilele Basarabiei". Organizat de Asociaţia Elevilor şi Studenţilor Basarabeni din Oradea, festivalul va fi deschis de conferinţa "Implicarea civică - moft sau necesitate", care va avea loc vineri de la ora 14 la Casa de Cultură a Municipiului. Aceasta va fi urmată de la ora 16 de lansarea volumului "Pauza de râs" a scriitorului saritico-umoristic Efim Tarlapan, membru al Uniunii Scriitorilor în Moldova şi România. Sâmbătă, de la ora 12, va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Statuia Voievodului Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, iar de la ora 18 la Student's Place va avea loc seara filmului basarabean.

"Festivalul îşi propune omagierea zilei de 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România în 1918, promovarea culturii basarabene, a asociaţiei noastre în ideea stabilirii unor noi legături şi colaborări cu asociaţiile studenţeşti orădene, precum şi alte ONG-uri, dar şi cu autorităţile şi instituţiile din Oradea. Publicul pe care îl dorim şi îl invităm la aceaste evenimente este cel iubitor de frumos şi de neam", a declarat pentru BIHOREANUL, Anatol Cojocari.

Prima ediţie a festivalului a avut loc pe 27 martie 2009, ocazie cu care studenţii basarabeni au evocat "Podul de flori" din 1991 care a unit sentimental România şi Basarabia. Atunci, zeci de tineri au împodobit cu flori podul Ferdinand din centrul Oradiei, strigând "Trăiască! Trăiască! Ardealul, Moldova şi Ţara Românească!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
BRAVO
Felicitari .........sunteti printre putinele ONG-uri care chiar faceti ceva!!!! Tineti-o tot asa
Postat 25 Martie 2010, 19:33 de ROman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON