URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2016, 13:09

Orădenii, invitaţi la microstagiunea de vară a Teatrului Regina Maria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Regina Maria organizează, în perioada 21 august – 14 septembrie, o microstagiune de vară în cadrul căreia orădenii sunt invitaţi să revadă spectacole care au avut premiera în stagiunea trecută şi nu numai. În program au fost incluse şi producţii pentru copii.

Primul gong va suna duminică, 21 august, îndemnând micii spectatori să pornească cu mult curaj pe potecile unui basm nemuritor: HANSEL ŞI GRETEL – de Hanyecz-Debelka Róbert, după o idee de Fraţii Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András – de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Joi, 25 august, de la ora 19:00, la Sala Mare, orădenii sunt aşteptaţi la o comedie savuroasă, NAPOLEON ERA... FATĂ! – o prelucrare de Sică Alexandrescu după o farsă americană, în regia lui Andrei Mihalache.

Sâmbătă, 27 august, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, SCUFIŢA ROŞIE porneşte încă o dată încrezătoare spre casa bunicuţei sale. Adaptare după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în regia Mariei Mierluţ.

Marţi, 30 august şi miercuri, 31 august, de la ora 21:00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, regele Lear abdică şi îşi împarte regatul fiicelor sale: ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR, un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte.

Joi, 1 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, avem dovada concretă că până ŞI MINIŞTRII CALCĂ STRÂMB – după o idee de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11:00, la Sala  Arcadia, STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR îi pofteşte pe curajoşi să-l ajute să depăşească toate obstacolele care i se vor ivi în cale – o dramatizare de Maria Mierluţ după Ioan Slavici, în regia artistică a Mariei Mierluţ.

Joi, 8 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, personajele cehoviene din spectacolul LIVADA DE VIŞINI aşteaptă verdictul final: se va tăia sau nu celebra livadă, care a fost pentru un timp îndelungat spaţiu al unei copilării frumoase şi motiv de mândrie locală – un text clasic, de A. P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio Arcadia, spectatorii sunt invitaţi la premiera spectacolului pentru copii OMULEŢ – un scenariu de Petronela Ionescu, regia Delia Gavliţchi.

Miercuri, 14 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, spectatorii sunt poftiţi să pornească alături de Don Quijote şi de credinciosul său scutier, Sancho Panza, într-o aventură plină de peripeţii, urmărind spectacolul OMUL DIN LA MANCHA – un musical de Dale Wasserman, în regia lui Korcsmaros Gyorgy.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului (de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00). Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON