URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2015, 19:00

Noua stagiune a Filarmonicii aduce lucrări în primă audiţie, dirijori de marcă şi chiar spectacole de operă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea a prezentat, miercuri, programul stagiunii 2015-2016, care va debuta pe 17 septembrie la Sala Enescu-Bartok. Potrivit directorului artistic Vasile Foica, în acest sezon se doreşte atât păstrarea unor concerte cu lucrări clasice, precum şi extinderea repertoriului cu lucrări în primă audiţie.

De altfel, în primul concert al noii stagiuni (17 septembrie, ora 19), orchestra Filarmonicii, sub bagheta lui Romeo Rîmbu, va interpreta o noutate pentru publicul orădean, şi anume suita simfonică "Planetele" de Gustav Holst. Concertul cuprinde şi Simfonia Spaniolă, de Edouard Lalo.

Stagiunea 2015-2016 programează şi alte premiere, precum "Concertul pentru vibrafon şi orchestră", de Ney Rosauro (5 noiembrie), "Simfonia a III-a" de George Chadwick (21 ianuarie). De asemenea, pe 7 aprilie, Filarmonica de Stat îi invită pe melomani la Duelul Flautelor, soliştii invitaţi fiind Matei Ioachimescu şi Eric Lamb (SUA).

În această toamnă, melomanii sunt invitaţi la un spectacol de operă deosebit, care va fi susţinut, atât pe 24 cât şi pe 25 octombrie, pe scena Teatrului Regina Maria. Anul acesta, Filarmonica a ales opera în două acte "Flautul fermecat", de Mozart, invitaţi fiind soliştii Florin Ganea, Cristina Oltean, Elise Efremov, Bede Robert, Jacek Batarowski şi Bianca Mihăiescu.

Şi în această stagiune Filarmonica programează un concert de Anul Nou, de data aceasta cu trei tenori invitaţi. De asemenea, melomanii vor fi invitaţi şi la festivale de toamnă şi primăvară cu muzică simfonică, respectiv la un concert de muzică de filme (3 şi 4 martie, dirijor Werner Gabor din Ungaria).

Între dirijorii care vor colabora în această stagiune cu Filarmonica Oradea se numără Ilarion Ionescu-Galaţi, Tiberiu Soare, Leonard Boga, Julian Smith (Ţara Galilor), Arthur Arnold (Olanda) şi Donald Lawrence Appert, din Statele Unite, care va şi prezenta în faţa publicului o piesă în primă audiţie absolută.

Directorul Filarmonicii, Todor Albert, a subliniat miercuri faptul că preţul biletelor şi abonamentelor a rămas neschimbat. Drept urmare, pentru un bilet melomanii vor plăti între 10 şi 25 de lei, în funcţie de locul în sală, respectiv între 200 şi 400 de lei pentru un abonament care include toate cele 38 de concerte ale stagiunii. Abonamentele se pot achita în patru rate. Elevii şi studenţii plătesc 10 lei pe bilet, respectiv 200 de lei pe abonament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON