URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2010, 17:32

La lansarea cărţii Liei Pop s-au reunit gojdiştii, dar au lipsit pesediştii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Lia Pop, a lansat, marţi seară, volumul "Personalităţi politice - o teorie ilustrată", cea de-a opta carte semnată de ea.

Absolventă de Gojdu, Lia Pop a ales să îşi lanseze cartea la acest colegiu. De altfel, volumul a fost prezentat de alţi trei gojdişti: profesorul Dorel Tifor şi foştii absolvenţi rectorul Universităţii orădene Cornel Antal şi Anca Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Fostul profesor al decanului, Dorel Tifor, a povestit, spre amuzamentul celor prezenţi, scene din viaţa de elevă a Liei Pop, în timp ce Anca Dodescu şi-a exprimat respectul faţă de autoare, spunându-i că a fost una din profesoarele sale preferate. La rândul său, rectorul Cornel Antal a descris-o pe Lia Pop drept "o colegă foarte valoroasă", pe a cărei părere pune preţ în dezbaterile din şedinţele de Senat ale Universităţii.

Printre participanţii la eveniment s-au numărat, pe lângă colegii de la facultate ai autoarei, alţi zeci de absolvenţi ai Colegiului, inclusiv primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Totodată, au fost prezenţi şi Mircea Bradu, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură, şi liderul UDMR Bihor, Szabo Odon.

Cu toate acestea, au lipsit colegii de partid, liderii PSD Bihor, Lia Pop fiind preşedinta organizaţiei de femei din cadrul partidului.

Autoarea a mărturisit celor prezenţi că a lucrat la cartea sa ani de zile. "Dacă va fi de folos cititorilor, înseamnă că n-am lucrat degeaba", a spus Lia Pop.

"Personalităţi politice - o teorie ilustrată" prezintă cititorilor ce înseamnă o personalitate politică, care sunt principalele tipuri de personalităţi politice, şi exemplifică aceste personalităţi prin personaje importante ale istoriei universale şi naţionale, precum Churchill sau Kogălniceanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
replica la @Florian Pavel
Replica domnului Florian Pavel privind comportarea necivilizata si antisociala a fiului dinsului Florian Pavel junior consilier judetean PSD prin inlocuirea senatorului PSD Ioan Mang ,,Orice datorie se plateste ,nu ramine neplatita ``:))niciodata fiul tau sa nu se puna cu un escroc mai mare ca si el :))Bozgorul stie de ce,si o sa-i de-a in gura :)) Scumpul tau fiu si-a batut joc de tine tatal lui FlorianPavel senior care l-a facut, in campania electorala parlamentara ,asta nu ti-a spus?:))Bozgorul un taliban rebel fanatic dintre noi a sarit in apararea ta ,fiul tau si-a batut joc de el ,acuma urmeaza ca noi talibanii sa ne batem joc de fiul tau :)) Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte legea talionului ,nu o sa ramina nepedepsit fiul tau :))Sfaturi prietenesti pentru fiul tau ,sa ceara iertare in mod public pe blog si aici pentru ofensa adusa lui Bozgoru,cu toate prieteniile lui printre bloggeri oradeni,talibanii o sa-l spulbere asta este un mic sfat ,,prietenesc `` sa sterga disclaimerul rasist de la blogul shmen de blog .Niciodata sa nu se puna cu un escroc mai mare ca si el (Bozgoru)Fara pretenie fara dusmanie doar adevarul:)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 10 Iunie 2010, 22:42 de Romanul Simplu
"Romanul Simplu
Nu cunosc nici un motiv care sa determine caderea mea si a fiului meu Emilian in dizgratia colegilor de partid si,cu atat mai putin, a domnului senator Ioan Mang. Prin cele 13164 voturi obtinute la alegerile parlamentare din 2008, mi-am castigat legitimitatea in fata electoratului si a colegilor de partid, orice gen de obligatii, de alta natura, nu am fata de nimeni din PSD Bihor. Am un respect deosebit fata de toti colegii de partid, indiferent de statutul lor social si politic. Fac publica sustinerea mea si a fiului meu pentru candidatura domnului senator Mang la functia de presedinte al Organizatiei Judetene PSD Bihor, sincera si neconditionata. Personal, nu voi candida la nici o functie in partid, asumandu-mi doar conducerea Departamentului Judetean pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala PSD Bihor, pozitie strict profesionala. In schimb,il voi sustine pe Emilian pentru presedintia TSD Bihor si pentru o functie in Biroul Executiv Judetean PSD Bihor. Nefiind adeptul transmiterii din tata in fiu a functiilor politice,si nu numai, retragerea mea din prim planul politicii social democratilor bihoreni este una de bun simt,inainte de toate.Respect si deosebita consideratie pentru toti
Postat 10 Iunie 2010, 20:17 de Florian PAVEL
replica la Vladimir
@Vladimir astia doi tatal si fiul ,seniorul si juniorul au cazut in dizgratie la senatorul PSD Ioan Mang,pesemne ca politele nu au fost platite si functia din consiliul judetzean primita in dar de fiu de la senatorul PSD Ioan Mang nu a fost platita de tata care nu mai este director la DADR Bihor ,dar totul se plateste si nimic nu ramine neplatit.:))Vladimir ar mai fi o varianta TU @Vladimir sa fii unul din acestia 2 si sa scrii cu acest nick name, Florian Pavel senior intodeauna cind scrie pe acest forum se semneaza dar poate acuma-si face reclama sa nu-l uite lumea :))Florian Pavel junior are un blog unde-si bate joc de alegatori ,ca poate o sa-l alega iarasi,zice se blog de politician(shmen de blogwordpress.com) cu nick name-ul Pepe,, Pepe sictir de prost ca ti-o zice bozgorul si daca-l enervezi iti da si in gura ,stii tu de ce:)).Talibanii rebeli fanatici sunt importriva pesedintelui interimar al PSD Bihor ,senatorul PSD Ioan Mang si a conduceri PSD Bihor.,,Puterea unui partid este increderea pe care o are in acel partid ,si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant``citat Ion Iliescu.,,Ori Noi talibanii ,ori voi bogatanii. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Iunie 2010, 22:31 de Romanul Simplu
CARTEA LUI ALI BABA mai invioreaza lumea e pesimista
ma bucuram daca cartea avea ca subiect solutii pentru masuriile de austeritate impuse de guvernul BOC, sincer tinerii nu apreciaza istoraia nu fac fata la teoria pe care le o cere prezentul.....HITTLER e o fantoma care ii tine de cald lui STALIN si CEAUSESCU il asteapta pe BASESCU asa vad eu POLITICA........ CURVA MAFIEII care descopera comoara lui ALIBABA: BANII=PUTEREA
Postat 09 Iunie 2010, 21:00 de oaccccc
Chiar asa ?
Dragilor , daca v-ati fi uitat mai bine ati fi vazut ca in sala era si Emilian Pavel , consilier judetean PSD si Dl. Pavel Florian de la Directia Agricola , tot PSD .
Postat 09 Iunie 2010, 17:45 de Vladimir
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON