URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2013, 17:37

Începe BookLand! Timp de două săptămâni, orădenii pot alege între 6.000 de titluri de carte, muzică şi filme

Începe BookLand! Timp de două săptămâni, orădenii pot alege între 6.000 de titluri de carte, muzică şi filme PRIMA OPRIRE. Oradea este primul oraş în care poposeşte în acest an târgul itinerant BookLand. Între 5 şi 17 martie, vizitatorii ERA Shopping Park vor putea răsfoi şi cumpăra cărţi de literatură, în special universală contemporană, dar şi SF, precum şi cărţi de psihologie ori de poveşti
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape un sfert dintre români nu au citit de ani buni o carte. În încercarea de a repara acest lucru, în urmă cu trei ani s-a născut proiectul BookLand, un târg de carte itinerant care acoperă anual mai multe oraşe din ţară.

În această ediţie, startul se dă de la Oradea, unde organizatorii promit să aducă peste 6.000 de titluri de carte, audiobook-uri, muzică şi filme, evenimentul urmând să fie condimentat cu mai multe sesiuni de lectură ale unor autori bihoreni.

Caravana lecturii

Pentru a face târgurile de carte cât mai atractive, în 2011 a fost lansat proiectul BookLand. Iniţiatorii acestuia organizează anual o caravană care ajunge în mai multe oraşe, iar pentru a-i creşte vizibilitatea, târgul de carte se desfăşoară întotdeauna într-un mall.

14 Sorin Lucaci.jpg"BookLand este un târg inedit, neconvenţional, unul pe care vreau să cred că şi l-au dorit mulţi români. Anul acesta caravana va străbate 19 oraşe pe parcursul a 42 de săptămâni. Credem că suplineşte atât absenţa celorlalte târguri de profil, cât şi lipsa librăriilor din ţară, multe desfiinţate sau intrate în insolvenţă din cauza crizei şi a scăderii apetitului pentru lectură", spune Sorin Lucaci, PR manager la BookLand.

Primul popas este anul acesta la Oradea. "Şi în precedentele ediţii am oprit aici, orădenii fiind foarte receptivi, iar târgul s-a bucurat de succes", adaugă Lucaci.

Cărţi pentru toţi

Între 5 şi 17 martie, în incinta ERA Shopping Park vor fi amenajate zeci de standuri ale căror rafturi vor fi pline cu cărţi în format tipărit ori audio, cu muzică, filme şi jocuri. "Aducem peste 6.000 de titluri de la 100 de edituri. În proporţie de 44% vor fi volume de beletristică - în general literatură universală, cu titluri celebre precum "Un veac de singurătate", "Mănăstirea din Parma" ori "De veghe în lanul de secară" - dar şi Science Fiction, eseuri şi critică literară, cărţi de psihologie aplicată. În plus, la BookLand se vor găsi şi cărţi pentru mămici, motivaţionale, de business, relaţii publice şi management. Nici copiii nu vor fi uitaţi, pentru ei fiind pregătite sute de volume cu poveşti, dar şi cărţi educative.

Orădenii vor avea la dispoziţie şi audiobook-uri: "Despre îngeri" şi "Comedii la porţile Orientului", de Andrei Pleşu, în lectura autorului, şi "Craii de Curtea-Veche, de Mateiu Caragiale, în lectura actorului Marius Manole. De asemenea, în oferta BookLand se regăsesc şi CD-uri ale unor artişti ca Tudor Gheorghe, Grigore Leşe, Maria Tănase şi Cristian Vasile.

Cât despre preţuri, organizatorii spun că vor fi similare celor din librării, dar vizitatorii care vor cumpăra de cel puţin 50 de lei vor primi şi mici cadouri constând în produse cosmetice şi de îngrijire.

Cântări cu Partizan

Pe lângă oferta bogată de carte, organizatorii au pregătit şi alte evenimente atractive, cum sunt serile de lectură. "Vom organiza sesiuni de lecturi publice, unde i-am invitat pe autorii bihoreni Traian Ştef, Răzvan Coloja şi Dan Liviu Boeriu", anunţă Sorin Lucaci.

Organizatorii îi aduc la Oradea şi pe membrii formaţiei Partizan care vor da un recital, data acestuia nefiind încă stabilită. De asemenea, în zilele de miercuri, joi şi vineri, adică 6-8 martie, respectiv 13-15 martie, vor da spectacole micuţii de la cercurile de canto, dans şi gimnastică ritmică ale Palatului Copiilor şi Elevilor Oradea.

Cu alte cuvinte, BookLand se anunţă un "tărâm" atrăgător care vrea să readucă în atenţia tuturor cărţile, cel puţin pentru două săptămâni, cât durează târgul. De fapt, pentru mai mult, căci va urma, apoi, o altă plăcere, cea a cititului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pare slabuta lista
Daca titlurile citate sunt printre cele mai bune...e vai si-amar! Nu asteptam chiar "Almagesta" lui Ptolemeu sau "Principia mathematica" lui B.Russell,dar totusi..
Postat 04 Martie 2013, 19:01 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON