URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 11:34

În timpul concertului de ziua oraşului, orchestra Ansamblului Crişana a plecat de pe scenă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De ziua Oradiei, municipalitatea a organizat un concert pentru orădeni, în care au urcat pe scenă mai mulţi artişti de muzică populară şi Ansamblul Crişana. Toate au mers foarte bine, până când pe scenă a urcat cântăreţul de muzică populară Leontin Ciucur.

Din cauza conflictelor pe care acesta le are cu orchestra Ansamblului Crişana, ansamblu al cărui director artistic este, toţi cei circa 20 de instrumentişti au coborât de pe scenă înainte de cântarea lui. "Nu au respectat desfăşurătorul programului şi n-au vrut să mă acompanieze", a confirmat pentru BIHOREANUL Leontin Ciucur.

Directorul artistic susţine că şi el a fost surprins de gestul artiştilor, mai cu seamă că spectacolul a fost unul cu bilet, orădenii plătind câte 5 lei ca să asiste. "Nu credeam că o să aibă curajul să facă această sfidare în faţa publicului", a mai spus Ciucur.

În timp ce publicul a crezut că orchestra face o pauză sau chiar că spectacolul s-a terminat, Ciucur a continuat să cânte fără instrumentişti, folosind un negativ.

Directorul artistic susţine că a scris un referat despre situaţia jenantă de la concert şi l-a înmânat Consiliului Judeţean, instituţia în a cărei subordine se află ansamblul. "Să vedem ce va decide conducerea Consiliului", a mai spus Ciucur.

Conflictele între membrii ansamblului şi directorul artistic există de mai multă vreme, artiştii cerând demisia lui Ciucur pentru diferite motive, inclusiv că n-ar avea studiile necesare pentru a ocupa această funcţie, iar Ciucur cerându-le artiştilor să respecte Regulamentul de Ordine Interioară, pe care artiştii nu-l recunosc, motivând că a fost realizat înainte de renegocierea contractului colectiv de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
daniel
Nu e chiar asa ca salariile sunt pana la 2500 de lei care la astfel de performante sunt bani aruncati in vant cand e atata nevoie de ei in alte domenii!
Postat 18 Octombrie 2010, 22:57 de dan
shitty business
mda...cu 400 de lei pe luna(din banii contribuabililor) intr-adevar nu iti permiti sa te revolti...banii contribuabililor nu merg la instrumentisti in buzunare stati linistiti...(400 de leix20pers)/21 milioane de locuitori....socotiti voi cam ce suma atat de mare se ia de la contribuabili pentru aceasta orchestra...decat sa va tot luati de bugetarii astia de rand...mai bine v-ati lua de cei pe care i-ati votat si care au salarii de zeci de mii de lei...nu de 400
Postat 18 Octombrie 2010, 21:21 de mieke
Sa fim decenti
HAHAHAHAHA ! L-au dat de gol ca facea play-back si s-a facut de cacao bietul director fara studii superioare. HAHAHAHA !
Postat 14 Octombrie 2010, 17:05 de c.c.
@eucineva
Ai făcut şcoala (oare?) pe banii contribuabililor dar din păcate ai ieşit un AGRAMAT !
Postat 14 Octombrie 2010, 13:01 de eualtcineva
surprins?
Nu inteleg, D-l Ciucur a fost surprins de gestul instrumentisilor sau nu? As zice ca nu, de vreme ce a avut pregatit negativul! Si nu se spune:" sa faca aceasta sfidare in fata publicului", corect:"sa sfideze publicul"
Postat 14 Octombrie 2010, 12:57 de dan oradeanul
mda
stiti cum e cu angajati la stat?va spun eu,ei cred ca massele conduc si fac legiile la locul de munca,de aceea merge tara asta asa de prost,sunt legii facute pt. a fi respectate,prostestele au niste pasi legali pt. a fi facute la locul de munca,nu protestezi cum iti taie capul,daca nu iti convine locul de munca ai libertatea democratica sa pleci oriunde,sau esti lipit de calduriica si sefi nu iti mai fac mofturiile?sa fie clar pt. toti care lucreaza la stat,mofturiile sa le lase acasa sa nu isi bata joc de populatia romaniei cei care le dau salar,deci ori la munca ori dispareti,nu ma intereseaza ce si cine are interese acolo,exista legi si apelati la ele,dar nu o faceti din banii contribuabililor.
Postat 14 Octombrie 2010, 12:07 de eucineva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON