URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2015, 12:40

În culise: Clienţii Restaurantului Mediteranean Laurus au descoperit cum sunt preparate delicatesele noului meniu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O călătorie în lumea culinară şi a băuturilor fine. Asta le propune orădenilor Restaurantul Mediteranean Laurus odată cu lansarea noului meniu. Unul bogat, fresh, cu preparate inedite.

Prima excursie a avut loc sâmbăta trecută, când clienţii restaurantului din cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton au fost invitaţi "în culise". Mai exact, doritorii au putut intra dincolo de uşile bucătăriei şi descoperi, ghidaţi chiar de Chef Tiberius, câteva dintre secretele bine păstrate ale lumii culinare. Ei au putut să aleagă o propunere din meniu şi, mai apoi, să vadă cum decurge tot procesul transformării ingredientelor într-un preparat delicios.

Unul dintre curioşi a fost un băieţel care doreşte să devină bucătar când va fi mare. Sâmbătă, alături de mama lui, el a urmărit magia care se ascunde în spatele pregătirii unui fondant de ciocolată după o reţetă franceză, iar apoi să guste deliciosul preparat.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de călătorii propuse de Restaurantul Mediteranean Laurus. "Îi invităm pe orădeni să descopere tainele bucătăriei şi ale băuturilor de calitate. Vom avea incursiuni în bucătăria spaniolă, în cea franceză, precum şi în cea arhaică românească", spune Paul, managerul restaurantului, care, alături de echipa lui, e pregătit să-i asiste şi să-i îndrume pe curioşi în procesul de alegere a unui preparat inedit din meniu, respectiv a unei băuturi deosebite.

Invitaţia în călătoria culinară coincide cu lansarea noului meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus, care aduce cu el şi o ajustare a preţurilor. "Noul meniu este fresh. Am introdus foarte multe salate, care conţin foarte multe ierburi aromate. Promovăm mult vita şi mielul, dar în meniu clienţii noştri găsesc şi pulpă de iepure sălbatic, muşchiuleţ de vită, precum şi Chef’s Stake, o umplutură de vită cu roşii şi caşcaval, după reţeta mea personală", spune Chef Tiberius.

Noul meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus conţine o multitudine de preparate, specifice atât bucătăriei mediteraneene cât şi celei italiene. Câteva dintre preparatele care pot fi savurate aici sunt Steak de vită Epicurean, Cotlet de porc Florentin, Pulpă de iepure sălbatic la tavă, Filé de somon în crustă de ierburi şi Piept de raţă à la Laurus. Lista completă a preparatelor propuse în noul meniu, însoţită de preţurile acestora, poate fi găsită atât pe pagina de Facebook a DoubleTree by Hilton Oradea, cât şi pe site-ul hotelului.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON