URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2017, 15:20

Ghost in the Shell, Ştrumpfii şi Bye Bye Man, noile avanpremiere la Cinema Cortina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CINEMA CORTINA 24-30 martie

 

RECOMANDĂRI

Ghost in the Shell

Într-o Japonie în care mulţi oameni au creiere cibernetice, ceea ce îi expune atacurilor unor hackeri, unitatea de elită Section 9 va ajunge să lupte împotriva acestor hackeri care îşi pot obliga victimele să comită orice infracţiune. Devotată lichidării celor mai periculoși criminali și extremiști, Section 9 se vede confruntată acum cu un inamic al cărui singur scop e să distrugă definitiv progresele făcute de Hanka robotics în cybertehnologie. Filmul tratează rolul major al tehnologiei în vieţile noastre şi despre un viitor sumbru al umanităţii. E povestea lui Major, un hibrid unic om-cyborg, care conduce o unitate specială.

Regia: Rupert Sanders

Distribuţia: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt

 

Ştrumpfii: Satul pierdut

O călătorie palpitantă îi așteaptă pe Strumpfița, Istețul, Bleguțul și Voinicul. Călăuziți de o hartă vrajită, străbat Pădurea Fermecată, în căutarea misteriosului sat pierdut. Dacă acolo trăiesc și alți strumpfi, trebuie neapărat să-i găsească înaintea maleficului vrăjitor Gargamel! Drumul le este presărat cu întâmplări magice și creaturi nemaivăzute, dar și cu pericole: de la flori carnivore și plante pupăcioase până la libelule cu năbădăi. Cei patru prieteni albaștri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria ștrumpfilor! Personaje unice, candoare, suspans și umor – iată ingredientele unei experiențe memorabile!

Regia: Kelly Asbury

Distribuţia: Mandy Patinkin, Rainn Wilson, Demi Lovato

 

Bye Bye Man: Numele nerostit

Oamenii fac gesturi inimaginabile în fiecare zi. Constant ne străduim să înţelegem ce anume îi determină pe unii să comită lucruri groaznice. Şi dacă nu punem întrebarea corectă? Dacă sursa răului nu este ceva, ci mai degrabă cineva? Producătorii filmelor „Oculus” şi „The Strangers” prezintă un horror care expune originea răului din spatele celor mai teribile fapte omeneşti. Când trei studenţi dau peste locaţia unei identităţi malefice, îşi dau seama că nu există decât un mod de a se salva: „nu-i spune numele, nu te gândi la el!”. Însă odată instalată în conştiinţă, această identitate preia controlul.

Regia: Stacy Title

Distribuţia: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas, Carrie.Anne Moss, Doug Jones

 

PROGRAM

Ghost in the Shell avanpremieră, miercuri, joi 20.15

Ştrumpfii: Satul pierdut 3D dublat, avanpremieră, sâmbătă, duminică 11.30, 18.30; luni-joi 18.30

Bye Bye Man: Numele nerostit avanpremieră, miercuri, joi 20.30

CHIPs: Poliţişti de belea premieră, vineri, luni-joi 13.05, 19, 22.35; sâmbătă, duminică 11, 13, 19, 22.35

Viaţă, primele semne premieră, vineri, luni, marţi 12.20, 19, 20.30; sâmbătă, duminică 11.40, 12.20, 19, 20.30; miercuri, joi 12.20, 19

Frumoasa şi Bestia 3D dublat, vineri-joi 20 (subtitrat), 12.35, 17.35 (dublat)

Silence vineri-joi 16, 21.05

Noapte albă luni-joi 15.05, 21

Alibi.com vineri-joi 14.25, 16.20, 17.05

În lumina lunii vineri-joi 13.45, 18.15

Kong: Insula craniilor 3D, vineri-marţi 16.05, 20.15, 22.25; miercuri, joi 16.05, 22.25

Logan vineri-joi 15, 22.40

Ana, mon amour vineri-joi 22.55

Balerina 3D dublat, vineri 14.15, 18.30; sâmbătă-joi 14.15

Rock Dog 3D dublat, sâmbătă, duminică 10.50

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON