URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2013, 23:44

Festivalul Berii a început cu folclor în Parcul 1 Decembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă un weekend de evenimente în aer liber a început vineri seara în Parcul 1 Decembrie. Deşi deschiderea Festivalului Berii, organizat de Top Press împreună cu Primăria Oradea, a fost anunţată pentru ora 18, lumea s-a adunat abia după lăsarea serii.

Pe scenă au urcat Ansamblul Lioara, Mitică Negrean, Geta Negrean, Otilia Haragoş şi, în final, cel mai aşteptat de fanii muzicii etno, Tinu Vereşezan, care le-a cântat acestora despre supărare, naşi şi fini şi despre dragoste.

Chiar dacă a fost prima seară a evenimentului, orădenii s-au adunat în Parcul 1 Decembrie în număr destul de mare, spectatorii umplând platoul de lângă statuia Ostaşului Român. Chiar şi aşa, în stilul lor caracteristic, orădenii au stat cuminţi şi au ascultat recitalurile, cu excepţia câtorva petrecăreţi cărora ritmurile folclorice le-au stârnit pofta de dans.

Alţii au preferat, în schimb, să povestească alături de prietene la terasele amenajate lângă aleile parcului, acolo unde au putut găsi şi căsuţe cu mici, costiţe, cârnaţi, aripioare, plăcinte uriaşe, tarte, kurtos colacs, vată de zahăr şi, bineînţeles, bere.

Pentru cei mici în parc au fost amplasate mai multe atracţii precum toboban gonflabil şi, o noutate la astfel de evenimente, un cort gonflabil în care copiii se pot învârti pe apă închişi într-o minge enormă.

Festivalul Berii continuă sâmbătă cu concertul lui Alex Velea, programat de la ora 18, mixurile lui CJ Chrom, de la ora 19, recitalul Nataliei Selegean, de la ora 20.30, respectiv cel al formaţiei Desperado, de la ora 21.30.

Duminică, în ultima zi, pe scenă vor urca Anca Căuş, de la ora 19, Puya, de la 19.45, formaţia italiană de coveruri Fracassoni, de la 20.30 şi, în fine, formaţia Compact, al cărei recital este programat de la 21.30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
AUTORITATILE locale sustin si instiga la fapte PENALE, nu va mai luati SALARIUL si la INCHISOARE !!!
AUTORITATILE locale sustin si instiga la fapte PENALE, nu va mai luati SALARIUL si la INCHISOARE !!! Ne permite POLITICA cine si cum sa fure, EXTRAORDINAR la PRESEDINTIE o sa fac SESIZERE PUBLICA , ORDINARI IMPUTITI, ati urlat ca PDL fura , voi ce faceti cu ORADEA ?M am saturat de INFRACTORI IN LIBERTATE, nu suntem la INCHISOARE !!
Postat 04 August 2013, 10:34 de nu se poate asa ceva
de cand votul este mai presus de LEGE :))?
de ce nu au iesit sa dea amenda persoanelor fizice de 1000 lei ca nu au luat BONUL FISCAL, de ce sustineti istigarea la infractiuni, USL ce face FURA si FURA, felicitari, educati Oradeani sa fie INSTIGATORI LA INFRACTIUNI !! DE cand sunt obligat ca CETATEAN sa traiesc cu INFRACTORI in LIBERTATE ?VRETI vot , faceti va RESPECTATI respectand LEGEA nu incurajand INFRACTORII in libertate !!!
Postat 04 August 2013, 10:31 de vsm !!
decibeli ucigatori
Locuiesc in apropierea parcului unde este organizat Festivalul. Este teroare !!!!! Individul care prezinta - habar n-am cine e - Ne-a spart timpanele cu vocea lui, ne-a apucat durerea de cap, ca sa nu mai vorbim despre minunile pe care le scoate pe asa zisa gura. De unde l-ati adus? Am reusit sa masuram decibelii la nivelul catorva apartamente, ne vedem la judecata. Nu este permis asa ceva ! Sunt copii, sunt batrani, ce sa mai zicem de ei daca pe noi, cei mai tineri, ne-a afecta. Vineri si sambata am stat doar cu algocalmine din cauza galagiei, puls crescut, etc...
Postat 03 August 2013, 23:27 de oradean
n-ai borat ? :D
Zmarando, nu ti-au stat micii in gat vazand ca tot Dacin organizeaza evenimente in Oradea ? :))))))))) Acuma sa vedeti voi ce bun era Bunoiu, care mai strangea si niste muiliarde la bujet, pe cand Dacin si Vulvu (pardon, Vulcu) baga banii la jeb ! Aa, da, si mai dau o spaga si la ziaru' vost', da :)))))))
Postat 03 August 2013, 21:08 de Speranta V.
La nemti nu dai spaga nicaieri, ii jignesti :))))
in FUNCTII publice sunt numiti X si Y care nu fac nimic decat operatori de baza de dateceea ce face orice elev in parctica asta, dar in ce priveste controalele nu sunt conform legii facute si sunt lasati N persoane juridice sa PREJUDICIEZE poporul, nu STATUL ca el incaseaza SPGA sa inchida ochii POLITIC, NEAMTUL face invers plateste nu se sustrage si nu iese in public decat rar si respecta LEGEA, nu fura , au demnitate, la noi cand se va ajunge aici ? Peste 2000 de ani :)) ? La nemti nu dai spaga nicaieri, ii jignesti :)))) oriunde te duci , ca incerac romanii stabiliti acolo ma indoiesc le fac dosar penal.TREBUIE facute anual controale si aplicat CODUL PENAL, anual.NU semnaturi care sunt nule si prejudiciaza un popor si viitorul unei tari. IN iaran iesim la proteste si schimbam mecanismul obligat de hotie IMPOS, suntem fortati sa traim in lagar.
Postat 03 August 2013, 16:44 de La nemti nu dai spa
imbuibati USL cu EVAZIUNEA la COMANDA ?
nu ne dati si bugetul cheltuielilor cu acesta ocazie sau e secret sa vedem USL cum stie a avea grija de banul public :)))) si care e comisonul cel;or din varf ? Cate taxe plateste un artis care canta: zero ? CUm sa te bucuri ca sustii EVAZIUNEA in ORADEA !!!! ce sumtem noi HOTI si complici la hotie !!! VOI chiar cedeti ca toti Oradenii sunt niste vai de capul lor ca unii care se etaleaza ca maimutele ;la TV si o tin in EVAZIUNE ca se sparge casa de atata imbuibat de porcime :))))) sa fim seriosi !
Postat 03 August 2013, 16:06 de USL neam de HOTI ?
:)))))
au iesiti hotii al ghifuit mici si bere :))))))) acasa mor de foame daca stau !! NU prost ce la cere e prost cel care da :))))))))))) .
Postat 03 August 2013, 09:10 de :)))))
moda de a da mita in mici si bere celor care nu trebuie sa permita infractiunile ?
moda de a da mita in mici si bere celor care nu trebuie sa permita infractiunile ? Au iesit cersetori, cutuma anula la " foame mare " fara sa justifice legal activitate si veniturile realizate, felicitari, tot asa sa o tineti neam de hoti !
Postat 03 August 2013, 08:55 de vsm de noi !!
hotia sa traiasca!
un mic si o bere fara bon fiscal, traisa evaziunea sustragerea la plata taxelor care revin poporului, intretineti jaful in Oradea! Unde era Garda financira , dorme sau se cinstea cu neamul la mititei si bere, unde era Politia se serveau in mici gratis :)))) ? imbuibati hotii din sisitem si poporul sa i cinsteasca ca mor de foame altfel :))) !
Postat 03 August 2013, 08:53 de hotii
i
"artifici" sigur nu o sa fie. Eventual ARTIFICII.
Postat 03 August 2013, 08:28 de i
kjfhdak
o sa fie artifici anu asta?
Postat 03 August 2013, 01:46 de kjasfh
preturi mari
Oferta bogata dar preturi putin mari! La Dodgem 2 minute costa 8 lei!!! Totusi, la o prima vedere criza nu exista! Lumea bea si mananca ca porcu:)
Postat 03 August 2013, 00:26 de Ana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON