URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2010, 14:52

Două săptămâni de petrecere la Festivalul Berii President

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din 1 august, timp de două săptămâni, Hotel President din Băile Felix organizează prima ediţie a Festivalului Berii President în colaborare cu mărcile Tuborg, Carlsberg şi Holsten.

Atât turiştii cazaţi în Băile Felix şi 1 Mai cât şi orădenii sunt aşteptaţi să servească cârnat nemţesc, mici, ciolan, pui rotisat, dar şi viţel la proţap, preparat de bucătarii hotelului.

Mâncarea şi berile, printre care şi un sortiment de bere nefiltrată, se vor găsi la standurile amenajate în campingul de la President, unde, pe scena înconjurată de o terasă cu peste 900 de locuri, se vor ţine şi o serie de concerte. "Este important să se ştie că intrarea este gratuită, nu percepem niciun fel de taxă", a precizat Fekete Dumitru, director executiv al Hotelului President.

În cadrul petrecerilor, pe scenă vor urca numeroşi artişti români precum formaţia Direcţia 5, care va cânta în prima zi a festivalului, de la ora 22, Compact, programată pentru 2 august, la aceeaşi oră, sau Desperado, care vor cânta în seara de 13 august de la ora 21.30.

De asemenea, la festival vor cânta şi Lucian Drăgan, care va susţine recitaluri din data de 8 până în data de 12 august, de la ora 20.30, Văru' Săndel, care va urca pe scenă pe 1 august de la ora 20.30, şi cântăreaţa Carmen Şerban, care va cânta pe 8 august, de la 21.30.

În fiecare seară de marţi, joi şi duminică, Radu Moş va fi cel care va întreţine atmosfera cu glumele lui, în timp ce în fiecare seară a festivalului, formaţia Hotelului President, Florin Boldiş Band va susţine un recital.

Pe tot parcursul serbărilor, hotelul va pune la dispoziţia turiştilor un omnibuz, tras de cai sau de o maşină de epocă, care va face curse permanente prin Băile Felix şi 1 Mai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
tine pana in 14
Poate daca citeai mai atent/a vedeai ca e programata in 8 august carmen.. dci.. te asteptam la festival :)))
Postat 05 August 2011, 18:33 de paula
tine pana in 14
Anonima.. mai bine taci ca vorbesti prostii... nu vorbi in necunostinta de cauza.. festivalul tine pana in 14 august, iar carmen va veni.. la fel si desperado`... daca nu crezi.. te asteptam acolo :)
Postat 05 August 2011, 18:32 de paula
bla bla bla
berea e prea scumpa acolo , dar sunt destui betzivi
Postat 08 August 2010, 17:33 de bla bla bla
anonima
carmen serban nu a venit (zgarcitzii),desperado nu mai vine pt ca festivalul se termina in data de 10
Postat 08 August 2010, 17:31 de anonima
comentariu
cel mai bun spectacol directia 5 ,compact si florin boldis band restul zero
Postat 06 August 2010, 20:08 de claudia
A
SUPER ORGANIZARE, ATMOSFERA BUNA,MANCARE BUNA PRETURI OK
Postat 04 August 2010, 22:43 de C
best
am fost la primele 3 zile si am sa mai merg abia astept sa vina carmen , e o atmosfera superba , si foarte multzi oamneni
Postat 04 August 2010, 17:57 de anonima
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON