URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2013, 16:12

De Dragobete, tinerii PDL-işti invită îndrăgostiţii să se căsătorească în tramvai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Eşti tânăr, curajos şi îndrăgostit? Tineretul Democrat Liberal Oradea te invită Duminică, 24 februarie 2013, între orele 17-19, să urci în Tramvaiul Dragostei împreună cu jumătatea ta pentru a pecetlui iubirea voastră printr-o căsătorie de o zi cu "acte în regulă""

Aşa sună un anunţ făcut public marţi de TDL Oradea, care le promite îndrăgostiţilor multe surprize şi o "călătorie de miere de neuitat, despre care, chiar dacă nu vor afla părinţii, sigur veţi avea ce povesti nepoţilor!".

Potrivit unui comunicat transmis de organizaţie, Tramvaiul Dragostei va porni duminică 24.02.2013, de la ora 17, din staţia Capăt Nufărul şi va avea opriri în toate staţiile OTL de pe traseul Parcul 1 Decembrie - Piaţa Unirii - B-dul Decebal - Spitalul de Copii - str. Transilvaniei - Pod CFR Calea Borşului şi retur, str. Olimpiadei - Gara Oradea - Crişul Supermarket - Piaţa Cele Trei Crişuri - B-dul Cantemir - Capăt Nufărul.

Cuplurile de îndrăgostiţi vor putea aştepta Tramvaiul Dragostei în oricare din staţiile de pe acest traseu, accesul în vagoane fiind permis doar pentru cei care doresc să încheie o căsătorie de o zi, arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@Darius
Darius....inculti ca inculti...dar mai intai invata tu sa scrii apoi sa-i faci pe altii inculti
Postat 21 Februarie 2013, 12:27 de mda//
@Darius
Esti cam prost, baiatule. Daca intelegeai ce citesti observai ca nu zice nimeni nimic de o statie pe Transilvaniei. Se vorbeste de toate statiile de pe traseul mentionat. Felicitari ptr initiativa OTPDL Oradea !
Postat 20 Februarie 2013, 13:13 de chiar eu
din nou incultii de pdl-isti
din nou INCULTII de PDL-ISTI ne arata cit sunt de PROSTI, ce statie de tramvai exista pe strada TRANSILVANIA? INCULTILOR, PROSTILOR, voi nu realizati ca sunte-ti pe drumul PIERZARII? merge-ti cu DRAGOBETELE vostru, cine DRACU se urca in tramvaiul INCULTIILOR? Voi de voi adica PROSTII SI INCULTII.
Postat 20 Februarie 2013, 10:57 de Darius
Aşa da !?!
În sfârşit PDL, care nu a ştiut niciodată să se comporte politic, fie că a fost la putere ori fie că a fost în opoziţie, se întoarce la marea sa dragoste, adică ce a ştiut să facă cel mai bine de-a lungul anilor ... mai precis, să se comporte similar unei organizaţii neguvernamentale, cu tot felul de acţiuni civico-publice pentru copii, femei, tineri dezorientaţi, moşi cu balele pe jos după picioarele lungi ale fostelor directoare de deconcentrate, etc. Aşa că, dragul nostru PDL, acum vă putem recunoaşte cu adevărat ... dacă minte nu e, nimic nu e !?!
Postat 19 Februarie 2013, 18:40 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON