URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2016, 20:30

De 1 iunie, poliţiştii îi invită pe cei mici în Orăşelul Copiilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De ziua lor, copiii sunt invitaţi de poliţiştii bihoreni în Orăşelul Copiilor, pentru a sărbători împreună ziua copilăriei. Manifestările se vor derula între orele 11 şi 14. Concursuri pe teme rutiere şi siguranţă pe internet, desene pe asfalt concurs de rebus şi prezentarea tehnicii din dotarea poliţiei sunt câteva dintre momente.

"Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier vor organiza o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus. Totodată, poliţiştii bihoreni vor distribui, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ - preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care vor fi prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni", arată un comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Copiii vor fi implicaţi în mai multe concursuri atractive:

- Concursul "Desenăm, ne jucăm, circulaţie învăţăm!" – concurs de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanţii vor ilustra cu creta pe asfalt noţiuni specifice circulaţiei  rutiere.

- Concursul de educaţie rutieră "Siguranţă pe două roţi", cu decernarea titlului de "Poliţist pentru o zi" – competiţia se adesează copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Concursul va avea două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări şi o probă de parcurgere unui traseu într-un parc şcoală. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome, premii şi legitimaţii de "Poliţist pentru o zi".

- Concurs de rebus pe teme  preventive, cu descifrarea unor cuvinte "cheie ", cu întrebări din domeniul prevenirii criminalităţii. Concursul este adresat copiilor cu vârsta între 10- 14 ani.

- Concursul preventiv "Cum să fiu în siguranţă", adresat elevilor din ciclul primar – Concursul constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranţa pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.

"În acelaşi context va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea poliţiei, a motocicletei de serviciu şi a unui autoturism de poliţie inscripţionat", mai specifică informarea.

Tot pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii organizează marţi, la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din municipiul Oradea, o activitate preventivă având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care ar putea fi expuşi în diverse situaţii de risc şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.

"În activităţile organizate de poliţiştii de prevenire bihoreni vor fi implicaţi activ 140 de elevi din clasele I de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din municipiul Oradea. Activităţile preventive vor fi finalizate cu un concurs de desene şi un concurs de desene pe asfalt. Şi în cadrul acestui eveniment, poliţiştii bihoreni vor prezenta tehnica şi autovehiculele din dotare", mai precizează comunicatul poliţiştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON