URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2014, 17:43

Cel mai mare parc de distracţii din Oradea e la ERA! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce poate fi mai frumos pe lume decât veselia sinceră a copilului tău? Pentru că şi noi punem preţ pe ea şi pentru că ştim cât de important este jocul în viaţa micuţilor, ERA Park s-a transformat într-un veritabil parc de distracţii!

Fie că se plimbă cu trenuleţul vesel, fie se transformă în "micii şoferi", conducând maşinuţe electrice ori participă la atelierele BombonERA, copiii care trec pe la ERA au universul lor, în care joaca nu are limite...

Trenuleţul vesel

Cea mai nouă atracţie a centrului comercial este "Trenuleţul vesel", un tren în miniatură, cu vagoanele colorate în roşu, galben şi albastru, în care cei mici pot face excursii prin centrul comercial, visând şi cântând piese specifice vârstei precum "Alunelu" sau "Înfloresc grădinile". "Am văzut ideea aceasta la Constanţa. La noi în Oradea şi chiar în judeţele din împrejurimi Trenuleţul Vesel este unic. Facem plimbări imaginare până Braşov, Sinaia sau Disneyland şi inclusiv părinţii pot urca în el", spune proprietara Tabita Buta.

Pe parcursul excursiei, copiii sub 3 ani trebuie însoţiţi obligatoriu de părinţi, dar şi cei mărişori, dacă le e frică, pot fi acompaniaţi. "Copiii sub 3 ani se plimbă gratuit, în cazul lor doar părinţii plătesc biletul. Şi adulţilor le place să se plimbe cu noi, căci îşi aduc aminte de copilărie. Cu trenuleţul nostru poate merge oricine, aşa cum o spune şi sloganul nostru: «Călătorii ca-n basme, cu trenuleţul vesel, pentru copii, părinţi şi bunici»", spune Tabita.

Preţul unei călătorii este de 5 lei dar, periodic, clienţii pot beneficia şi de promoţii. De Dragobete, de pildă, două bilete vor putea fi cumpărate la preţ de unul. Trenuleţul se plimbă prin mall zilnic, de luni până vineri, între orele 13 şi 21, iar sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 21.

"Accidente" sigure

O altă atracţie pentru micuţi este pista electrică cu maşinuţe McQueen, şi ea unică în Oradea. Spre deosebire de maşinuţele aduse, periodic, de diverse firme prin parcurile orădene, micile automobile de la ERA sunt adaptate standardelor de siguranţă specifice vârstei, astfel încât "accidentele" cu ele să nu se lase cu răni.

"Avem 6 maşinuţe care se ciocnesc, dar diferenţa între noi şi alţii este că acestea sunt folosite doar de copii şi sunt nou-nouţe. Vitezele lor nu sunt atât de mari precum ale celor în care se dau şi adulţi, contactele nu sunt atât de dure, iar alimentarea lor vine din pistă, nu de sus, din platformă", explică administratorul Dan Micula.

În maşinuţele de pe pistă pot urca doar copiii cu vârste între 3 şi 14 ani, câte unul sau câte doi. Preţul unui jeton, pentru 3 minute, este de 5 lei, iar în cursul săptămânii, de luni până vineri, la două jetoane cumpărate unul este gratis. Pista este funcţională de luni până vineri între orele 12 şi 22, iar sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 22.

Şoferi de mici

Iubitorii de maşinuţe nu trebuie să stea "în ţarc", căci pot avea parte de plimbări fără limite şi pe holurile ERA Park. Având ca punct de plecare cupola centrului comercial, locul de joacă "Micuţii şoferi" pune la dispoziţia copiilor 7 maşinuţe şi două motociclete electrice, autonome, la bordul cărora copiii se pot plimba singuri prin mall, bineînţeles, supravegheaţi de părinţi.

Micile autoturisme pot fi şi teleghidate, cu ajutorul unor telecomenzi mânuite de părinţi. "Maşinuţele merg singure, au două viteze şi după 3 minute se opresc. Nu pot rula cu viteză mare, iar copiluţii nu pornesc fără centura de siguranţă pusă. Chiar dacă se tamponează, micii şoferi nu se lovesc, viteza fiind redusă", explică Florin Vanca, administratorul locului de joacă.

Maşinuţele autonome se găsesc de luni până vineri, între orele 12 şi 22, iar sâmbătă şi duminică între 10 şi 22. O tură costă 5 lei şi durează 3 minute, iar clienţii fideli pot beneficia de reduceri, în funcţie de numărul de ture.

De la party, la cunoaştere

Tot la ERA se găseşte şi Utopia, cel mai mare spaţiu de joacă din Oradea, care cuprinde un spaţiu gigant de distracţie pentru cei mici, două săli de petrecere pentru copii şi o sală de petrecere pentru parinţi. În sala de joacă sunt amenajate: un castel cu o mulţime de surprize, două tobogane cu o piscină cu bile, precum şi o mulţime de jucării.

Copilul dumneavoastră poate beneficia aici de toate tipurile de distracţii, asistaţi de educatoare profesioniste, pentru o oră de joacă preţul fiind 8 lei. De asemenea, în sălile de petreceri se pot organiza zile de naştere, zile onomastice şi activităţi extraşcolare. La tarife convenabile, organizatorii pot pune la dispoziţia clienţilor orice: meniuri de copii sau de oameni mari, decoruri adecvate, şampanie şi torturi, animaţie de toate felurile, astfel încât micii oaspeţi să se simtă minunat. În cazul petrecerilor, pentru copii sunt disponibile două pachete: unul cu 27 de lei / copil (include suc sau apă plată plus farfurii, tacâmuri, şerveţele) şi unul cu 37 de lei / copil (suc sau apă plată, şampanie pentru copii, la alegere pizza sau şniţel şi cartofi prăjiţi ori piure), părinţii putând aduce propriile bucate. Nici adulţii nu se vor plictisi, căci, pentru preţuri începând de la 100 de lei, respectiv 150 de lei, au parte de o sală destinată exclusiv lor, de unde îi pot supraveghea pe cei mici. Utopia este deschis zilnic între orele 10 şi 22.

Filme gratuite şi Bombonera

Nu în ultimul rând, în fiecare sfâşit de săptămână, copiii pot vedea deja "tradiţionalele" filme de animaţie de la ERA Park, cu producţii celebre marca Disney şi nu numai. Ele rulează în sala de evenimente a centrului comercial, cu o capacitate de 425 de locuri, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 11. Proiectul funcţionează de mai bine un an şi, datorită succesului de care se bucură, va continua pe tot parcursul anului 2014. Intrarea este gratuită, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Tot gratis, în fiecare sâmbătă, de la ora 17, micuţii sunt aşteptaţi la două ore de educaţie prin distracţie, cu mascota centrului comercial, BombonERA. Atelierele ei creative au devenit un magnet pentru copii şi au scopul de a-i face mai sociabili şi mai îndemânatici, dar şi să le dezvolte creativitatea, perseverenţa şi concentrarea, cu ajutorul lucrului manual, prin joacă şi cântece. Temele atelierelor sunt diverse: de la confecţionarea de obiecte prin diverse tehnici şi desen, până la jocuri logice şi experimente.

Mai e puţin până la aniversarea de 5 ani, iar ERA Park Oradea a dovedit, prin toate aceste oportunităţi create, că este nu doar locul în care poţi să-ţi faci cumpărăturile liniştit, ci un centru pentru toată familia, în care copiii au locul lor bine definit. Prin urmare, vă aşteptăm cu drag!

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON