URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2014, 22:34

Banda revine: Gala femeilor de succes, prezentată de... o clientă a DNA! (FOTO)

Firma Professional Advertising & Events, în colaborare cu Asociaţia Piticot şi Asociaţia Firmelor Bihorene, a organizat, joi seară, la etajul I al centrului comercial Oradea Plaza, cea de-a treia ediţie a "Galei Femeilor de Succes din Bihor".

Cuvântul "gală" este, însă, unul pretenţios, de vreme ce spectacolul s-a ţinut chiar pe holul centrului comercial, unde au fost aranjate nişte scaune, iar fundalul muzical a interferat frecvent cu ritmurile latino ce se auzeau dinspre un spaţiu în care sunt organizate cursuri de dans.

Model "de succes"

Culmea ironiei este că evenimentul, care a premiat femeile de succes din Oradea şi Bihor, a fost prezentat taman de Anca Banda, directoarea Casei de Cultură din Beiuş, arestată în decembrie anul trecut (iar ulterior eliberată), pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Banda este acuzată de DNA Oradea că a întocmit tabele fictive cu artişti premiaţi sau plătiţi în cadrul spectacolelor finanţate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, încasând ilegal aproximativ 130.000 de lei, cu concursul fostului director al Centrului, Adrian Dume, arestat şi el o bună bucată de vreme.

În prima apariţie publică după eliberare, Anca Banda a apărut radioasă în faţa femeilor de succes premiate de organizatori, într-o rochie vaporoasă, care a atras privirile celor din jur.

Premieri pe "consultări"

Cât priveşte distincţiile acordate femeilor de succes din Bihor, este de precizat că premiantele nu au fost selecţionate în urma unor sondaje ori chestionare, ci desemnarea s-a făcut subiectiv. Mai exact, în urma unor "consultări" care au avut loc între organizatori şi partenerii lor, după cum spune Loredana Curiac, managerul firmei Professional Advertising & Events.

Printre domnişoarele şi doamnele premiate s-au numărat purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Sas, prezentatoarea TV Oana Mudura, directoarea "Casei Minunate", Adriana du Plessis, atleta Dorina Korozsi, managerul Bibliotecii Judeţene, Ligia Mirişan - care însă a lipsit de la eveniment -, Gabriela Tatiana Irimescu, şefa laboratorului de sănătate mintală de la Spitalul Municipal, dar şi mai multe bihorence care administrează ori deţin firme în diverse domenii.

Cazuri umanitare

În cadrul evenimentului de la Oradea Plaza, organizatorii au licitat mai multe produse, printre care şi desene, rochii, pantofi şi produse de înfrumuseţare cu scopul de a strânge bani pentru două cazuri umanitare. Este vorba despre două surori adolescente, una bolnavă de leucemie, iar cealaltă de scolioză infantilă, crescute de bunica lor în condiţii grele, respectiv de o fetiţă în vârstă de 4 ani din Cauaceu, care a fost diagnosticată cu 9 afecţiuni, printre care şi insuficienţă cardiacă.

"Gala Femeilor de Succes" s-a întins pe mai bine de două ore, decernarea premiilor fiind alternată cu momente artistice de balet, oferite de elevele Şcolii de Arte Francisc Hubic, dans sportiv cu micuţii de la Quasar, prezentare de modă cu manechinele Graziela Models şi un recital Natalia Selegean.

Citiţi mai multe despre acuzaţiile care i se aduc prezentatoarei Anca Banda, în articolul "Folclor de Banda: De ce a fost arestată colaboratoarea fostului şef de la Promovarea Culturii Tradiţionale, Adrian Dume"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Împrumut de urgenţă este disponibilă, se aplică acum!
Acesta este un anunţ online la un guvern aprobată şi certificate de împrumut companiei. Ai nevoie de un împrumut pentru a achita facturile, cumpăra o casă, de împrumut pentru a extinde afacerea dvs., creditul pentru investiţii? Oferim credite personale pentru persoane fizice, companii, oameni de afaceri şi femei. Pentru a aplica şi a obţine un împrumut de azi, contactul cu amabilitate ne acum prin intermediul e-mail nostru oficial adresa de mai jos pentru mai multe informaţii. mulţumesc. Contact E-mail: premierlendingagents@gmail.com Manager de publicitate.
Postat 24 Martie 2014, 14:28 de Manager de publicita
TEPARU S-A INTORS
zdreanta asta de peti ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile ,treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUATDE LA EL CHERESTE ]
Postat 07 Martie 2014, 21:14 de POIENAR DE SUS
Noutati de Bins !
Dupa ce a dat afara 4 de la ARR-BIHOR , GUNOIUL DE PETI IOSIF ALIN ,S-A INTORS IN BINS ! Acum nu mai ia spaga de pe transportatori la lasat pe BUTIRI LUCIAN ANTON la BUTOANE . Taie padurea ca sa aibe socrul din GURANI lemn la gater ! Asta pana cand finul CORAS DANIEL de la ITRSV o sa mai fie SEF peste hotii de padure . Tanarul COARS IOAN ,nepotul lui CORAS DANIEL , l-au pus sef la ARR ! POPA CORNEL NU STIE NIMIC ! sa faca ORDINE (colecta ,spaga ) dar nu stie ! ,ca cei 4 condamnati nu-l lasa ! si azi maine il da si pe el afara. La ARR-BIHOR partidul aflat la putere a fost intotdeauna PARTIDUL SPAGII ! Cine nu a corespuns a fost dat afara . Si a ramas in permanenta acelasi presedinte de partid BUTIRI LUCIAN ANTON cu mult mai modestul prim-vicepresedinte IEPURE FLORIN .TRAIASCA SPAGA DE LA ARR-BIHOR !!
Postat 07 Martie 2014, 21:06 de Binsean
despre ce este acest articol ?
prezentatoarea este anchetata de DNA sau a fost, evenimentul a fost organizat de o firma privata, una este lezata @stattera ca ea nu a primit nimic si ii este ciuda pe colegele ei, unul spune ca ii ciuda ca sotul ei are amanta (@radu pelea este sotia) si alte prostii . Daca scrieti despre prezentatoare scrieti despre ea, daca scrieti despre gala faceti asa sa inteleaga lumea ceva , ca sincer este un articol mixt. Cam multa lipsa de cultura si redactare in acest articol. Noroc cu comunicatul ca face lumina despre gala.
Postat 07 Martie 2014, 19:21 de liviu
HOTII PNL BIHOR
dar pe peti si coras cand ai salta D.N.A.-ul ,cat de curand ,la puscarie cu ei !!!!!!!!!!!!!!!
Postat 07 Martie 2014, 16:38 de DNA
comunicat
Comunicat Presa – Eveniment “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia a III-a Firma Professional Advertising & Events, în colaborare cu Asociatia Piticot, Asociatia Firmelor Bihorene si Oradea Plaza a organizat, joi  ora 18.00 la etajul I al centrului comercial Oradea Plaza, cea de-a treia editie a "Galei Femeilor de Succes din Bihor". "Gala Femeilor de Succes din Bihor" a vizat premierea doamnelor din Bihor care s-au implicat in actiuni sociale si caritabile de-a lungul timpului si au ajutat la dezvoltarea locala si la ajutorarea oamenilor care aveau nevoie de sprijin, dar si la transmiterea informatiilor spre oradeni. Gala a avut o dimensiune caritabila - licitatie de tablouri, desene, produse cosmetice, aranjamente florale, tinute de seara, pantofi si accesorii, in scopul de a strange bani pentru 3 suflete bolnave. Este vorba despre doua surori adolescente, una bolnava de leucemie, iar cealalta de scolioza infantila, crescute de bunica lor în conditii grele, respectiv de o fetita in varsta de 4 ani din Cauaceu, care a fost diagnosticata cu 9 afectiuni, printre care si insuficienta cardiaca. Decernarea premiilor a fost alternata cu momente artistice de balet, oferite de elevele Scolii de Arte "Francisc Hubic", dans sportiv cu micutii de la Quasar, recital Tania Jurca si Malina Petruse, prezentare de moda cu manechinele Graziela Models, tinute Tina Kutlak, pantofi Benvenuti, make-up artisti Kiraly Renata de la Salon Coriflame si Daciana Duma, hair stylisti Gabriela Jurau si Claudia Peret, de la Salon Coriflame, spectacolul incheindu-se cu recitalul Nataliei Selegean. Doamnele premiate: Categoria Business IT- Liana Csepei – (Accesa.eu) Servicii de Infrumusetare- Monica Babtan (Estetica Glamour) Managementul Documentelor - Elena Mihoc (IDM) Recuperari credite si creante - Andreea Marc - (Recus) Agricol - Kun Anca Melania - (Avi Vest SRL) Patiserie Cofetarie - Bonatiu Floare (Cofetaria Scala) Constructii si amenajari- Chintovan Florica - (Chintoflor Construct SRL) Instalatii electrice - Monica Novac Iolanda - (Electric Mark SRL) Categoria ONG - Adriana du Plessis – (director Casa Minunata) Categoria Cultura Arte - Ligia Antonia Mirisan – (director Biblioteca Judeteana) Comunicare si relatii publice - Anca Sas – (purtator de cuvant Primaria Oradea) Categoria Jurnalism – TV si Radio - Oana Mudura – (director Digi 24 Oradea) Categoria Jurnalism - Presa scrisa si online - Ioana Stefanica – (www.evenimenteoradea.ro) Categoria Medicina - Tatiana Gabriela Irimescu - medic psihiatru CSM Oradea Categoria Cercetare si Educatie - Gheorghina Birladeanu – (director Scoala Generala “Avram Iancu” Oradea) Categoria Fashion – Design si creatie vestimentara - Gina Butiuc – (creatoare de moda) Accesorii si bijuterii - Maria Felea – (creatoare accesorii si bijuterii) Categoria Politica - Lilla Debelka Boklarka – (consilier Primaria Oradea, membra a Femeilor Social Democrate Bihor) Categoria Sport - Atletism - Korozsi Dorina - (dubla campioană balcanica, campioana internationala, vicecampioana nationala participanta la mondialele din luna Mai din Bahamas) Cea mai de succes Femeie - Prof. Dr. Chipea Floare - (Decan al Facultatii de Stiinte Socio- Umane, Universitatea din Oradea) Multumiri Organizatorii Galei: Professional Advertising & Events, Asociatia Piticot, AFB si Oradea Plaza aduce deosebite multumiri sponsorilor care au ajutat la realizarea acestui eveniment: Angela Szabo; AutoImpuls – foto, video, sonorizari; Benvenuti; Borsa Rossa; Caroli; Cofetaria Scala; Clubul de Dans Sportiv „Quasar”; Daciana Duma make-up artist; Dragon Star; Floraria Natalie; Fun Party; Gratiela Models Agency; Hanul Pescarilor; Iohan; Izvorul Minunilor; Leonidas; Merita; My City Mall; My Etro by Tina Kutlak; Natalia Selegean, Perfect Fit, make-up artist Kiraly Renata si hair stylist Jurau Gabriela si Peret Claudia de la Salon Coriflame; Şcoala de Arte ”Francisc Hubic”, West Fruta.
Postat 07 Martie 2014, 15:22 de event
Premiere
"Gala Femeilor de Succes din Bihor" a vizat premierea doamnelor din Bihor care s-au implicat in actiuni sociale si caritabile de-a lungul timpului si au ajutat la dezvoltarea locala si la ajutorarea oamenilor care aveau nevoie de sprijin, dar și la transmiterea informațiilor spre orădeni.
Postat 07 Martie 2014, 13:40 de pro
IMPLICAREA SOCIALA
Consultarile au fost facute intre organizatori tinand cont de un principiu simplu - Implicarea sociala, caritabila in judet si nu numai. Daca oamenii care fac ceva in orasul acesta si ajuta pe cineva - atunci esti subiectiv cand ii premiezi?
Postat 07 Martie 2014, 11:59 de Dan
va luati de toti dar voi ce ati donat direct cuiva ...
@ strattera ... nu-ti place supa, dute sa mananci sunca in strainatate. Unii chiar au facut ceva de bine, dar putea sa nu fie tot felul de invidiosi sa vorbeasca de rau. Ar fi bine sa faceti si voi ceva in viata si sa va premiati rudele ce ziceti sa fiti impartiali ... iar cea care a redactat acest articol sub orice critica. Ce legatura are cineva care vine sa prezinte un eveniment caritabil si este anchetat de DNA, daca venea Gigi, Gica sau altii ce se mai spunea ...ce legatura are una cu alta !
Postat 07 Martie 2014, 11:46 de unu
AUZI TU PREZUMTIA DE NEVINOVATIE !
La noi functioneaza prezumtia de nevinovatie cu suspendare !? Nu pentru ca este contrar legii ! La noi functioneaza doar condamnarea cu suspenda- re si coruptia protejata .Va fi si ea o ,,iertaciune'' dupa ce va fi condamnata definitiv si irevocabil ,cu suspendare . Pana atunci dragi cetateni ,,mucles'' d-na este nevinovata ,ca mine ,ca tine ,ca noi ,,to(n)ti(i) !! Sa tot furi asa daca poti !!
Postat 07 Martie 2014, 11:42 de DOREL
Terminati cu dubioseniile astea
La gramada, penale ( la propriu si figurat), anonime, sotii la menopauza, bagatoare de seama sau pur si simplu niste urate anonime, se trezesc ca brusc sunt femei de succes. Nu zic ca n-or fi si de alea pe bune, da sa nu exageram. Intr-un oras in care salariile sunt in coada clasamentului pe tara, somerii sunt cu totii la cafele, cei ce produc sunt in continuare baietii din Velenta si carnea lor. Acuma vorba unui coleg de mai jos, ori esti "purtatoarea de minciuni" de la primarie, ori ai venit de la produs, altfel nu ai cum fi de succes. Ar mai fi fetele de la lohnuri dar depinde de care parte a caloriferului te afli ...
Postat 07 Martie 2014, 10:56 de gargara din gara
N-ai avut deschis niciun dosar penal esti un nimeni!
Firma Professional Advertising & Events, în colaborare cu Asociaţia Piticot şi Asociaţia Firmelor Bihorene, a organizat, joi seară, la etajul I al centrului comercial Oradea Plaza, cea de-a treia ediţie a "Galei Femeilor de Succes din Bihor" ... e clar ce femei de bine au organizat evenimentul! Laureatele care se simt ofensate pot da premiile inapoi, cu un telefon prealabil la 0259437000 - int. 123!
Postat 07 Martie 2014, 09:44 de Strattera
jeguri
dar "purtatoare de minciuni"de la Primarie ce succesuri asa mari a avut?in afara de "lins"dorsalul catorva vip=uri?
Postat 07 Martie 2014, 08:41 de simi
Draga Smaralda
Ai amestecat supa cu ciorba,trebuia sa te hotarasti ce vrei sa scrii.Ori scrii despre prezentatoare si o bagi in mocirla ,fara drept (pina la o eventuala condamnare orice om este considerat nevinovat),ori scrii despre femeile de succes ,pe care ne le amesteci cu mocirla cum ti-am zis.Am mai remarcat si faptul ca le-ai descris doar pe piliste (cele de la stat),dar eu vroiam sa stiu cine sunt cele adevarate de succes,cele care au sau conduc firme private ca acolo este adevaratul succes sau dupa caz insucces.
Postat 07 Martie 2014, 07:24 de unul
RUSINE RUSINE
pe cuvantul meu suntem de rasul lumii. in loc sa stea ascuns sa nu o mai vada nimeni are tupeu sa mai si prezinte gala femeilor de succes. ii ca si cum ai pune un lup paznic la stana de oi. daca doamna Banda poate iesi in fata femeilor de succes atunci inseamna ca ii de o nesimtire grasa, asa cum a avut si tupeu sa fure. rusine X 99999999ori ma scuzati trebuie sa fug la baie sa vomit mi greata de ea. noapte buna
Postat 07 Martie 2014, 00:02 de RUSINE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON