URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2011, 17:50

1 mai aduce chefuri bihorenilor în Şuncuiuş, Băile 1 Mai şi la hotel Ramada

1 mai aduce chefuri bihorenilor în Şuncuiuş, Băile 1 Mai şi la hotel Ramada Platoul de la peştera Ungurul Mare din Şuncuiuş (foto) se va umple în weekend de oameni, aşa cum se întâmplă an de an la festivalul de muzică electronică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chef cu tradiţie

Duminică, deasupra Bihorului se va ridica un fum de grătare. Va fi 1 mai, sărbătoare ce pentru mulţi înseamnă prima ieşire la iarbă verde din acest an.

Pentru al şaselea an consecutiv, bihorenii, îndeosebi tinerii, sunt aşteptaţi în Şuncuiuş, unde timp de trei zile va "urla" aproape continuu muzica electronică. Festivalul se ţine, ca în fiecare an din 2006 încoace, pe platoul de lângă peştera Ungurul Mare, unde va fi amplasată o scenă. Începând de vineri, aici vor mixa diferiţi DJ, majoritatea din Oradea, dar şi din Cluj şi Şimleul Silvaniei.

Printre numele de pe afiş se numără DuBase, Morris, Matula, Viktor Nagual, Chester&Travis, Coxxo şi Geezus, care vor mixa pe ritmuri de drum'n'bass, house, techno, chillout, electro, trance, deep. Pe lângă aceştia, vor cânta live trupele Şeptarii de Treflă, Panic Attack şi Celtics.

De regulă, cei care merg la festivalul din Şuncuiuş au în spate rucsaci, cortul şi sacii de dormit, pentru că îşi petrec noaptea în cort, chiar pe platoul de lângă peşteră. Însă cei care preferă totuşi un pat şi un acoperiş solid deasupra capului, se pot caza la pensiunile din Şuncuiuş. Dacă mai găsesc loc, însă, pentru că multe camere au fost rezervate din timp, mai cu seamă că la acest festival vin şi locuitori ai judeţelor limitrofe.

An de an, de 1 Mai, sute de bihoreni aleg Şuncuiuşul, fiind şi un loc uşor accesibil din punct de vedere al transportului. Astfel că şi în 2011, organizatorii se aşteaptă la mulţi tineri dornici de distracţie. Mai cu seamă că intrarea la festival este de doar 15 lei, iar berea şi grătarele vor fi şi ele la preţuri mici: trei lei pentru o halbă de bere şi 6 lei pentru un grătar de pui cu cartofi prăjiţi. Cheful se va încheia duminică.

Festival "iureş"

Petrecerea din Şuncuiuş nu e singura în aer liber care va avea loc în Bihor în weekendul următor. În Băile 1 Mai, la Ştrandul Venus, se va ţine prima ediţie a "Iureş Dancing Festival", un chef tot cu muzică electronică, la care organizatorii speră să atragă mii de petrecăreţi.

"Iureş Dancing Festival" începe tot vineri şi va aduce pe două scene organizate în mijlocul bazinelor, respectiv într-un cort imens pe marginea ştrandului, pe timp de zi şi de noapte zeci de artişti, printre care DJ Pagal, Simina Grigoriu, duo-ul britanic Prok&Fitch, ungurul Jay Lumen, spaniolul Ivan Ramos Coyu.

Achiziţionate din timp prin reţeaua Diverta, tichetele de intrare vor costa 35 de lei pentru o noapte, iar pentru amândouă 60 de lei. Preţurile cresc dacă vor fi cumpărate la intrare: 50 de lei pentru o noapte, respectiv 90 pentru ambele. Cei care vor acces numai la petrecerea de zi vor trebui să plătească doar 15 lei.

Puţin din Germania în Oradea

Hotelul Ramada din Oradea anunţă la rândul său o petrecere dedicată zilei de 1 Mai: Maifest. Din 28 aprilie începând, în parcarea hotelului orădenii vor găsi bere nefiltrată, cârnăciori bavarezi, grill-uri speciale şi multe alte bunătăţi aduse din Germania. Şi cei mici îşi vor găsi locul la Maifest: vor putea să se joace gratuit în gonflabile uriaşe gratuite.

Fondul sonor va fi asigurat de trompetele, tobele şi ţambalurile trupei Gastein din Austria. Intrarea la acest festival este gratuită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
suncuius
Haideti fratilor la suncuius de 1 Mai distractie si voie buna
Postat 27 Aprilie 2011, 13:09 de suncuius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON